Известие

Collapse
No announcement yet.

За или против даряването на органи след смъртта

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За или против даряването на органи след смъртта

Много ми е интересно как вие, колеги, гледате на този въпрос. В сега действащото законодателство въпросът е уреден в полза на желаещите да дарят органите си, тоест по презумпция всички сме дарители, освен ако изрично не впишем обратното в здравната си книжка.

Аз съм за - просто защото не съм обременен от никакви религиозни или други вътрешни убеждения. А и просто се поставям на мястото на някой, който се нуждае, както и как бих постъпил ако знам, че мога да спася нечий живот.
    93
    За
    93.55%
    87
    Против
    6.45%
    6

The poll is expired.

"Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Това е благородно, аз още не съм формирал твърдо мнение по този въпрос, но клоня повече към даряване, ако мога да спася някой нуждаещ се, ще е добре. Атеист съм.
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Като цяло съм за.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз съм за.
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

И аз съм ЗА.
          Независимо какво се случва след смъртта на човек, някой вярват в прераждането, други в задгробен живот, трети в паралелен и т.н......теории много
          Но практиката е една-след смъртта тялото на човека изгнива.
          Колкото и нелицеприятно да звучи, това е факт.
          И по този повод смятам, че вместо за храна на червеите(които така или иначе винаги си намират какво да ядат), по-хуманния вариант е органите на човека да се използват за спасяване на нечии живот.
          Last edited by milenamr; d.m.y г., 20:49.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

И аз съм ЗА, ама ако у нас това се узакони реално, ще има бая смъртни случаи за да има органи, да си кажем честно-с тая корупция и ниска правораздавателна система сме потенциални донори .
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              И аз съм ЗА, ама ако у нас това се узакони реално, ще има бая смъртни случаи за да има органи, да си кажем честно-с тая корупция и ниска правораздавателна система сме потенциални донори .
              То това отдавна се прави.....

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                То това отдавна се прави.....
                Сигурно, а си представи да се узакони това - тоест без да изразяваш съгласие, или да искаш това на близките, не ми се мисли
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Сигурно, а си представи да се узакони това - тоест без да изразяваш съгласие, или да искаш това на близките, не ми се мисли
                  Колега,то е узаконено.Единственият вариант за отказ е със здравната книжка да идеш в Здравната каша(грешката е вярна) и там да впишат,че отказваш донорство и да го подпечатат,иначе си потенциален донор.
                  Иначе в донорството няма нищо лошо,ако се уреди със стриктно разписани нарми.
                  Личното си мнение ще го запазя за себе си,още повече,че потенциално съм лице,установяващо мозъчната смърт.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз съм за.
                    Alfa Romeo 147 1.6 TC 120ps by Rubig

Comment

В повечето държави в Европа при смъртен случей автоматично ставаш донор, е вече и ние го направихме така, но дали е за да се помага на хората или.....

чесно казано не съм сядал да мисля специално за това и за затвърдено мнение по въпроса, но като цяло също и аз подкепям идеята за донорството.
                      In God we trust, all others pay cash.
                      Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                      Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Аз никога не съм имал колебания по този въпрос, даже ми се струва неестествено някой да е против. Какво по-хубаво от това и след смъртта да помогнеш на някого да живее?!
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Хубава тема, отключваща по-задълбочени размисли по доста въпроси.
                          А мисленето, аз лично го намирам за нещо много полезно

Comment

Абсолютно съм за донорството,като казвам това имам предвид собствените си органи.Не задължавам никого с мнението си и не карам никого да дарява органите си .Но така или иначе след смъртта ми те няма да са ми нужни , защо да не дам живот на някой друг , след като моя е приключил!
                            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Донорството след смъртта трябва да се превърне в нормална практика както е навсякъде по цивилизования свят. Няма по хуманен жест от това чрез теб да продължи да живее някой друг.
                              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                              sigpic
                              http://vbox7.com/play:884c5234
                              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Working...
                              X