Известие

Collapse
No announcement yet.

За или против даряването на органи след смъртта

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е заради кривиците на системата писах - като цяло за.
    Но ми се струва, че отказването от донорство като идея не е по-добър подход, от колкото работата в посока изправяне на кривците.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мен ми е интерсно, колко от тези, които подкрепят тази идея /вкл. и аз, писал съм от какво се опасявам, а и гледам има други факти по въпроса/ са декларирали, че може да им се използват органите след смъртта, ако не се лъжа това е условието сега.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Защо помня, че се декларираше отказ?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
          Аз съм "ЗА" ......, но има едно голямо НО...
          Като знам повечето лекари, клиники и болници как са обърнали всичко на печалба, нищо чудно да не положат достатъчно усилия за да ме спасят само за да могат да ми вземат органите , защото ще изкарат пари от чакащите за трансплантация , а и не само от чакащите.

П.П. Като финансист ми попаднаха едни финансови разчети за да направя оценка .....ха познайте за какво бяха..точно за дарени трупове.....вадят се костите , взма се кожа и .н.т но спецялно костите и кожата се изнасяха и се трупат огромни суми...особенното беше , че по закон нямат право да печелят , та затова се плащат големи суми на подизпълнители на услуги към това дружество "УЖ НЕПЕЧЕЛЕЩО" , плащат се огромни заплати за да се изкара , че не печели а просто покрива разходи......едва ли помните имаше мини скандалче излезе по медиите за малко ...и после нищо ..трансформация на дейността и пак ...износ за Германия !
          Чак повечето не са.Има специални екипи,които се занимават с експлантация и те не са към болниците,а са към Националния център по трансплантология.
          Точно заради това в предния си пост казах,че няма да коментирам.Също така ми е изключително неприятно да ме поставят под общ знаменател,с тези,които се гушат от това.Писнало ми е да бъда поливан с помия заради малки групички по интереси,когато си скъсвам задника от бачкане за заплатата на продавачка в квартален магазин и знаейки,че ако се случи нещо,ще ми скъсат задника в името на спорта,хора,които хабер си нямат от медицина.Когато провокирате подобни емоции в хората пазещи живота ви,докато лешоядите кръжат,какъв мислите,че ще е резултата на края?
          Първоначално публикувано от fashion.fun Покажи съобщение
          Ето затова съм против!!! Защото лекариге в Бг са мафия и нищо чудно и нарочно да те ,,убият,, за да ти вземат органите. Иначе самото даряване е благородна цел, но е ,,страшно,, в България!
          Колега,колко лекари те убиха до сега?
          Да,в България има престъпни групи,занимаващи се с търговия на органи,но това не става в болниците.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

На мен също ми е тъжно, когато се сипят обвинения към лекариге изобщо.
            За да живее един лекар и семейството му нормално като другите хора, особено ако и двамата са такива са необходими допълнителни трудови действия извън традиционно служебните.
            Много усилия, търпение, време и шанс са необходими за да може един лекар у нас да получава доходи достойни за труда и знанията му.
            Някои успяват, но други впревид ненормалните условия у нас и търсене на лесния път не издържат и понякога се стига до извращения.
            Здравеопазването отразява цялостната обстановка в една държава - лошото е, че от това зависи здравето на хората, които са си плащали колкото е искано от тях през годините.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение

Колега,колко лекари те убиха до сега?
              .
              Мен не .....Майка (Бог да я прости!) на 36 години, никога не беше боледувала , сви я сърцето и падна на стълбите ...обаждания на дежурния в бърза помощ и обяснение за симптомите ....каза че болницата е на 300 метра да отидем пеш......знаеш какво става като се движи човек получил инфаркт. Ако си на 14 години (толкова бях тогава) и си най големия от три деца ....................колко лекаря трябва за да те убият?????????????

Не го приемай лично - не казвам всички лекари - казвам повечето !!!! Което може да е 51 или 99 процента от тях. Предполагам ти си от изключенията. Да знам, че плащат малко , не като в Европа или САЩ, ама и за моята длъжност там плащат десетки пъти повече....какво да се прави в БГ сме избрали да живеем и сме останали.

А това което цитирам за мафията в тази система го виждам и сега, аз и много повече съм видял не само за трансплантации ...кво да се прави виждам доста парични потоци.........виждам и частните клиники, кабинети, лаборатории ...пренасочените пари от болниците към тези "подизпълнители" по клиничните пътеки, тръжните процедури за медицинско оборудване, за консумативи, за лекарства и т.н.т Аз като видях какви пари се плащат по клинична пътека за елементарно заболяване или изследване...от тях колко отиват настрани ....зави ми се свят.
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                Мен не .....Майка (Бог да я прости!) на 36 години, никога не беше боледувала , сви я сърцето и падна на стълбите ...обаждания на дежурния в бърза помощ и обяснение за симптомите ....каза че болницата е на 300 метра да отидем пеш......знаеш какво става като се движи човек получил инфаркт. Ако си на 14 години (толкова бях тогава) и си най големия от три деца ....................колко лекаря трябва за да те убият?????????????

Не го приемай лично - не казвам всички лекари - казвам повечето !!!! Което може да е 51 или 99 процента от тях. Предполагам ти си от изключенията. Да знам, че плащат малко , не като в Европа или САЩ, ама и за моята длъжност там плащат десетки пъти повече....какво да се прави в БГ сме избрали да живеем и сме останали.

А това което цитирам за мафията в тази система го виждам и сега, аз и много повече съм видял не само за трансплантации ...кво да се прави виждам доста парични потоци.........виждам и частните клиники, кабинети, лаборатории ...пренасочените пари от болниците към тези "подизпълнители" по клиничните пътеки, тръжните процедури за медицинско оборудване, за консумативи, за лекарства и т.н.т Аз като видях какви пари се плащат по клинична пътека за елементарно заболяване или изследване...от тях колко отиват настрани ....зави ми се свят.
                Колега,моите искрини съболезнования за майка ти.Аз така загубих баща си.Това ме направи и човекът,който съм.
                Първо искам да ти кажа,че тогава диспечерите не са били лекари.В същност и в момента на доста места не са.
                Ти си икономист.Сметни каква е заплатата на около 60% от лекарите в "моята" болница,ако тя е равна на моята и се явява 62.82% от определената за минимален осигурителен доход,съгласто "Единната щатна таблица",явяваща се закон за РБ.За да ми докарат заплатата до това ниво вкарват вътре извънредният ми труд,който като часове е повече от часовете,които са норватива ми за работно време за месеца.Няма да кажа какъв процент от основната ми заплата е часовата ставка за извънредния ми труд,но със сигурност е далеч от законовите норми.
                Не се оплаквам.Аз ще го изтърпя още година.
                Помислете за вас,които евентуално ще останете в този бантустан.
                Борих се 20 години.Вече не желая.Уморих се.Годините се навъртяха и вече е време да спася поне семейството си.
                Колкото до постъпленията от клинични пътеки,проследи колко процента достигат до прекия изпълнител.За комисионите няма да говорим,защото свят ще им се завие на четящите,за какво става въпрос,но проследи,къде отиват.
                Искренно ви пожелавам никога да не боледувате.

Comment

Много Офф.. ама ми писва

И тая тема се изроди на ругатни по лекарите...
                  Колеги, всяко обобщение е погрешно, не го забравяйте.
                  Плюейки по всички на общо основание само влошаваме положението.

А за дереджето ни причината се крие в 45 години съветска власт... или както и аз обичам да казвам, власт на цървула и каскета.
                  Преди тях уважавани са били кои - даскала, лекаря, попа и кметя... след тях уважавани са кои - мутрите, мошениците и тарикатите.

Докато не забравим цървула и каскета... няма да имаме нито медицина, нито образование, нито вяра/религия... нито управници като нормалните държави.

Все повече се убеждавам, че единствения изход от кочината която тук сами си правим е аерогарата.

А темата викам да я върнем накъде донорството!

Comment

Аз съм ЗА . Няма да се аргументирам ... лично виждане .
                    145 1.6 ТС '97 ех.
                    145 1.9 JTD '00
                    307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Защо помня, че се декларираше отказ?
                      Не съм сигурен, но при нас май обратното-декларираш съгласие
                      Last edited by fred; d.m.y г., 22:24.
                      sigpic

Comment

Интересно е, че тук повечето хора май са ЗА, а в България като цяло няма кой зае какъв голям процент на хора които си даряват органите Защо е така според вас ?
                        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от fred
                          Не съм сигурен, но при нас май обратното-декларираш съгласие
                          Да на здравната книжка на последната страница се пише мисля, че така беше

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                            Да на здравната книжка на последната страница се пише мисля, че така беше
                            Да, така беше май

---------- Post added at 02:25 ---------- Previous post was at 02:24 ----------

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                            Интересно е, че тук повечето хора май са ЗА, а в България като цяло няма кой зае какъв голям процент на хора които си даряват органите Защо е така според вас ?
                            Една от причините е че само се говори, а рядко се действа-ето затова питах и по-горе, кой е декларирал съгласие
                            sigpic

Comment

Декларира се отказа колеги,но тъй като не мина законът в първообраза му,все още се изисква и съгласието на близките.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

Една от причините е че само се говори, а рядко се действа-ето затова питах и по-горе, кой е декларирал съгласие
                                Аз си мислих, скоро. Преди около седмица някъде, че трябва да отида и да декларирам!

Comment

Working...
                                X