Известие

Collapse
No announcement yet.

М-тел мошенници

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• М-тел мошенници

Студент съм, уча Компютърни Информационни Технологий в Шуменски Университет. Работя от време на време и обичам колата си, но как да се грижа подобаващи за моята алфичка, когато ми пристигат такива сметки.
    По проблема: За Декември сметката ми набъбна 170лв.--> прежалих платих ги и оставам цял месец гладен. До вчерашна дата 18.01.2010г. сметката ми е 110лв. при лимит от 50лв. Разписка за Декември не е дошла и няма намерение май да идва. Говорих в офиса на М-тел и теми отговориха, че трябва да се регистрирам в техния сайт и от там да получавам електронни разписки, а не като преди по адрес. С разговори това няма как да се постигне. Сметката ми скочи драстично след като закупих Nokia 5800EM и ( от форума и съм много доволен ). Не ползвам Vodafone Live услуги а само от Wireless на приятелката ми и в къщи. Явно има начин да си приписват трафик към моята мобилна връзка. От скоро ползвам телефон с интернет и се занимавам с wireless по-подробно.
    Молбата ми е ако някой от вас има информация или се е сблъскъл със същия проблем моля да ми съдейства. Мисля да пусна жалба срещу тях. Защита на потребителите или нещо такова. Моля ви!! Непосилно е за мен да плата 110лв. сметка за телефон ( до сега! )
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Wifi ли ползваш, или интернет през мрежата на оператора? 5800 ми е твърде добре познат като телефон и там заблудата, като се закачаш в нета, че си към някой wifi, може лесно да се получи. Абсурдно е от wifi трафик да ти надписват сметката като gprs трафик - едното и другото ползват съвършено различни модули и предаватели вътре в самия телефон и нямат връзка помежду си.
    Регни се на мтел.бг, виж си подробната разпечатка, ама имам усещането, че сам си си навъртял як трафик. Освен ако не си на някой от Fit програмите, мобилния нет е над 2 лв на МВ...
    А, да - да си ползвал случайно gps-а по-често?!

Още нещо - влез в Меню->Log->Data Counter и ми кажи какво пише при Received data? Това ще отговори на някои от въпросите ти...
    Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 12:26.
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Извинявай, братле, че ти цапам темата, ама се пише технологиИ, просто е непростимо.....
      та по темата, имаш ли някакви отстъпки, като безплатни минути и т.н? Тук имаше и друга тема по въпроса с м-тел, разгледай.....
      Искай си и разпечатката и не ги оставяй, да те баламосват....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Нещо не ми се връзват нещата...лимит 50лв, а сметката е 100+. Просто се обади в комисията за защита на потребителите, бтж тази сутрин имаха репортаж и за гости някакъв представител на Мтел и Вивател, свъзрани с такива случаи. Пиши и там, и изрично бе казано, че ако искаш преразглеждане на фактура, не е нужно да се плати първо. Но това, че са допуснали да надхвърлиш лимита без твое знание е немислими.
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

След "обновяването" на тъпата система на М-тел,вече няма лимит на сметката. Иначе съветвам те ако ползваш GPS-a да го направиш в offline mod,защото в противен случей постоянно ще се свързва и ще ти прави трафик. Ако пък въобще не смяташ да ползваш някога интернета им,направо изтрй профила им за интернет и си готов. Така и да искаш не може да направиш трафик. Иначе отиваш в офис на М-тел и им казваш,че искаш да подадеш молба за преизчисляване на сметката,защото ти е надписана. Попълваш я,и чакаш докато ти се обадят и ти кажат колко пари ще ти върнат. Май не остана човек в тази държава дето да не е прецакан от гадния М-тел и да са му надписали сметката.
          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

С лимита 50лв врътката е следната.
            От мтел казват това е пожелателна услуга. Един вид ти сам казваш искам лимит 50лв и ти го следят, но и да го надвиш, може да не ти спрат телефона. Това техни служители ми го обясниха.
            По принцип системата за лимита работи, но при гпрс трафик или уап системата се актуализира след 24 часа. Има хора изгоряли с по 3000лв точно по този начин. Пуска да му се сваля филм - 1.4гб, сваля филма за няколко часа (по-малко от 24 часа), след което системата му актуализира трафика и му го зачита. Ако е на 2лв МБ - 2800лв сметка.
            Не знам на какъв план си, но при мен разговори, които по договор са ми безплатни, ми ги таксуваха на нормален разговор. Пуснах си проверка на сметката и след 1 месец ми се обадиха и ми се извиниха. Сметката ми е преизчислена и парите, които им бях платил ми седят на депозит, който мога да изтегля или да си платя следващите сметки.

Виж тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55807

Успех

Comment

Колега, по ред...
              - Проблеми с билинга има в Мтел.
              Отивай да искаш преизчисление на фактурите в най-близкия техен (не подизпълнител) офис.

- Телефони втора употреба се проверяват изрично какви настройки ползват и как работят (особено за интернет).
              Ако не разбираш намери някой да разбира и проверете телефона какви ги върши.
              (Бързи набирания, гласови набирания, войсмейл номера, ползвани връзки и настройки за Интернет/дата/факс)

- Мобилен интернет се ползва само с план за МБ или цена на МБ - инак сметките скачат в пъти без да се усети човек.

- Лимита никой оператор не го спазва освен ако не желае да санкционира потребителя, единствения начин този лимит да се ползва е с изрична молба в офис.

- Регистрирай се на сайта на оператора и следи онлайн сметките, има детайлни данни за номера и Интернет.

Сега сериозно, голяма част от "умните" телефони с изключение последните модели (андроидите и последните симбиани) автоматично превключват от една мрежа на друга ако не ги удовлетворява качеството на сигнала.
              В конкретния случай, нищо чудно да сте си мислили, че ползвате Уайрлес... а да сте точили през мобилната мрежа.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Нещо не ми се връзват нещата...лимит 50лв, а сметката е 100+. Просто се обади в комисията за защита на потребителите, бтж тази сутрин имаха репортаж и за гости някакъв представител на Мтел и Вивател, свъзрани с такива случаи. Пиши и там, и изрично бе казано, че ако искаш преразглеждане на фактура, не е нужно да се плати първо. Но това, че са допуснали да надхвърлиш лимита без твое знание е немислими.
                При мен от лимит 200лв.,250лв.съм изговорил или незнам там как да го нареча и 80лв.ДДС. цялата сметка 330 пресра ми се на секундата корем ме заболя разтроиство една седмица ме държа,пълни измамници са тия М-тел.По принцип знам че като си надхвърлиш кредит лимита ти спират телефона докато не вкараш известна сума пари,при мен такова нещо нямаше,пък и незнам как са ги начислили тия 330лв.,като принцепно аз мразя да говоря по телефона освен ако е за нещо важно.Вече повече от 10год. от както имам телефон никога не съм плащал повече от 40лв. месечно.Преди наколко дена един колега и приятел и тои се оплака от свърх висока сметка от порядака на 160-180лв.Маи това е всеобщо явление,измамниците от М-тел деистват стабилно и без задръжки не си поплюват.
                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Уф бегай и ти в някой офис... преизчислението не вреди.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Преизчисление правят и си откриват много грешки. Омазали са яко нещата с този... нов софтуер ли е, хакнати ли са наистина - не знам, обаче е факт, че много врява се вдигна и в момента всеки с претенция го разглеждат и коригират.
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Софтуера им не отчита коректно отстъпки и "безплатни" нещица.
                      Самата част която отчита консумацията работи нормално, частта с екстрите обаче нещо не успяват да я докарат до работещ вид.
                      Пуст маркетинг ... омазаха положението напълно от мерак да се правят на профайлъри.

Comment

Стига сте се вайкали, ами ходете и се оплачете и подавайте жалби, всичко ще ви върнат и оправят.

Майка ми беше решила да пуска жалба, защото изведнъж и е отпаднал един номер от Семейство и приятели и в деня, в който беше решила да ходи и се обадиха от М-тел да й се извинят, че точно същото нещо се било случило и щели да й преизчислят сметката. Та вече и сами са почнали да се проверяват.

Та явно освен "отдел за надписване на сметките", вече си имат и отдел за оправяне, за нещастие на всички фенове на теорията на конспирацията.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Заради пре*бания софтуер нали няколко месеца нямахме фактури. Сигурни ли сте, че тези "надписвания" не са именно това?
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Фактурите идват на куп при доста абонати, но си идват като отделни фактури, а не като една обща.
                            Няма логика... освен ако не става дума за роуминг, там се бави и заради времето на подаване на данните от другия оператор към Мтел.

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                              Wifi ли ползваш, или интернет през мрежата на оператора? 5800 ми е твърде добре познат като телефон и там заблудата, като се закачаш в нета, че си към някой wifi, може лесно да се получи. Абсурдно е от wifi трафик да ти надписват сметката като gprs трафик - едното и другото ползват съвършено различни модули и предаватели вътре в самия телефон и нямат връзка помежду си.
                              Регни се на мтел.бг, виж си подробната разпечатка, ама имам усещането, че сам си си навъртял як трафик. Освен ако не си на някой от Fit програмите, мобилния нет е над 2 лв на МВ...
                              А, да - да си ползвал случайно gps-а по-често?!

Още нещо - влез в Меню->Log->Data Counter и ми кажи какво пише при Received data? Това ще отговори на някои от въпросите ти...
                              Ползвам Wifi само в приятелката ми и съм до рутера. Не мисля, че сигнала е лош. Аз съм махнал всякакъв вид кънектване през GPRS WAP и такъв вид услуги. Прегледал съм телефона изрично за тези неща, но пак се преебах.
                              Да ти отговоря all sent data 529.61kb ; all received data 7.51mb
                              Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                              146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                              Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                              X