Известие

Collapse
No announcement yet.

Няма такава измислена банка като Уникредитбулбанк, наистина уникална банка!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няма такава измислена банка като Уникредитбулбанк, наистина уникална банка!!!

Не мога да се сдържа и да не споделя за една малка част от ядовете и простотиите, които имам с въпросната банка.
    Всичко започна в далечната 2001г, когато "уникалната" се казваше все още Хеброс банк.
    Изборът на банката не е мой, просто при започване на работа в училище ми издадоха дебитна карта точно там.
    След една година започнах да развивам интернет дейност с чужбина(Италия), при което парите трябваше да ми ги превеждат по сметка.
    И понеже ме увериха от банката, че картата е международна и мога да я ползвам в цяла Европа и не само, реших да използвам точно тази сметка за паричните преводи.
    Първите няколко месеца всичко вървеше нормално, но след това се появиха случаи, в които имам потвърдително писмо, че парите са ми изпратени, а в сметката ми-липсват.
    Изчаквах достатъчно да не би да има някакво забавяне, но след разумния срок се оказваше, че парите не са дошли изобщо.
    Отидох в банката да проверя.
    Оказа се, че причината да не получа парите от чужбина е че те въобще не са и стигнали до нашата банка, минали са някак си покрай нея и са върнати в сметката на изпращача, при което дори са му удържали 40 евро за "услугата".
    Станала някаква грешка, така и не ми дадоха логично обяснение, поднесоха ми въздушни извинения, но при всичкото това недоразумение аз загубих достатъчно пари и потенциални партньори също, тъй като на никой не би му станало приятно да праща пари за услуга и в крайна сметка услуга да няма, а вместо това да го глобяват с 40 евро.
    Подадох 2 жалби тогава и ми върнаха някакви смешни 200 или 300 лв, а бях загубила поне 2000 евро, за които имах потвърждение с документ по имейла, че са изпратени, а също и доста потенциални пари.
    Но това беше доста отдавна.
    От тогава всяка дейсност свързана с въпросната банка ми носи загуба на извънредно много време и нерви, а също и пари.
    Пресния случай от миналата седмица е следният:
    Имам кредитна карта Visa Gold в тази банка, която ми е от няколко години.
    Преди години съм я ползвала, но поради споменатите по-горе екшъни се спрях и съм я оставила така да си стои, за всеки случай.
    Не я ползвам, само и плащам годишната такса.
    Но естествено хич не си давам зор да помня кога точно и е падежа на тази годишна такса, понеже като наближи датата и банката ме уведомява с sms.
    А това е съвсем нормално и всички банки така процедират.
    Е да, но миналия или по-миналия месец ( и аз не знам точно кога) са пропуснали да ми пратят sms и аз респективно не съм внесла годишната такса.
    В началото на миналата седмица се започна шоуто.
    В понеделник гледам някой ми звъни от анонимен номер, а аз по принцип на анонимни не вдигам.
    И поне 4 пъти в интервал от час и половина ми звъняха от неизвестния номер.
    Аз обаче продължвам да не вдигам, но се попритесних честно казано.
    По-късно същия ден разбрах, че са звъняли и на Алекс(който съм подала като лице за контакт) и са му казали спешно да се обадя на еди кой си телефон в банката и да търся г-жа .....еди коя си.
    Обадих се на същия този телефон с любопитство за какво толкова съм им притрябвала и ме уведомиха, че че имам задължение в размер на 20 лв по картата си, което е трябвало да погася предния месец до 9-то число и ако обичам да побързам да ги внеса колкото се може по-бързо тези 20 лв.
    Аз обаче не намерих време да ида до банката в следващите няколко дни, понеже ми е на супер неудобно място и в рамките на работния ден не успях да се организирам да ги посетя и за тези 4-5 дни ми звъняха сигурно 15 пъти да ми напомнят и да ме попитат кога ще си ги внеса.
    Вече започнах да ги възприемам като обожатели, понеже тая сутрин още в 9 ч, не съм се събудила и телефона звъни, разбира се банката ))
    Внесох ги към обяд най-сетне тези смешни 20 лв и към 15 ч отново ми звънят, викам си сигурно за да ми благодарят , а те отново да ме питат дали съм ги внесла и кога все пак ще ги внеса, ако не съм.
    Казах им че парите вече са отпътували, а кога ще пристигнат при тях не е моя грижа и им затворих.
    Незнам, но за мен това е пълна идиотщина-за 20 лв да ми звънят 20 пъти като че ли банката ще фалира без тези 20 лв, а това са всичките пари които дължа по тъпата кредитна карта, какво ли остава ако дължах повече пари.
    Не мога да проумея как може да има толкова нещастна и идиотска банка като Уникредитбулбанк.
    От 10 години насам съм имала отношения с всякакви банки и всичките до една са били точни и коректни, случвало се е да закъснея с вноска по кредитна карта (или кредит)към друга банка, а дори и да пропусна, но най-много веднъж да ми звъннат и да ми напомнят, при което аз си действам и проблеми с други банки не съм имала досега.
    Такова чудо като тези "уникалните" не вярвам да има в галактиката....
    Last edited by milenamr; d.m.y г., 16:14.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Всички банки са така,измекяри.Преди време имах Юролайн и за 100лв.ме направиха луд,внесох ги и нарязах картата на парчета в Пощенска банка.
    Никога не бих взел кредитна карта от която и да е банка.
    0888515205

Comment

Тези които работят в банката ги гонят до дупка за просрочени кредити, още повече че това е знак че кредитната карта може да се източи и да имат по-големи загуби.

Comment

и аз ги зарязах
        не може на 10 годишен изряден клент, на който фирмата, в която работя, е партньор, вип клиент и не знам си какво, да ми дават 5% повече за потребителски кредит от коя да е друга банка, в която съм никой
        и само ме спамят, досадници, да ми предлагат мизерна кредитна карта, щото съм им лоялен клиент, пак с 50% по-малко от това, което предлагат другите на клиент, който им е никакъв, това си беше обидно
        иначе ми бяха удобни като банкомати и клонове
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          Всички банки са така,измекяри.Преди време имах Юролайн и за 100лв.ме направиха луд,внесох ги и нарязах картата на парчета в Пощенска банка.
          Никога не бих взел кредитна карта от която и да е банка.
          Да, знам че банките си имат отдели, чиято политика е да се занимават специално с вземания от закъснели и некоректни длъжници.Това е напълно нормално.
          Но за 20 лв да ми звънят 20 пъти ми се струва абсурдно.
          Аз съм им коректен клиент от почти 10 години, още повече заплатата ми влиза там, няма къде да им избягам.
          Както споменах горе имам кредитни отношения и с други банки, случвало се е понякога(макар и рядко) да закъснея с вноска или дори да пропусна, при което са ми звъняли, но максимум веднъж-два пъти и повече не са ме притеснявали.Такива банки са Пиреус, ОББ, ДСК.
          Вероятно тяхната политика е на уважение към коректните клиенти, какъвто винаги съм била.
          И на най-коректния клиент може да му се случи някой път да закъснее или пропусне вноска, дори по невнимание, но постоянния психопатски тормоз явно не е най-добрия начин на отношение към тези, които са избрали съответната банка за да си дават парите точно там.
          И за още един случай ще спомена в малоумната Уникредитбулбанк.Преди 3-4 години исках да тегля овърдрафт в размер на 1000 лв, понеже там ми влиза заплатата.Отказаха ми ))
          И на следвщия ден отидох в ОББ да се пробвам и там прецениха, че могат да ми отпуснат 3000 лв, а ако заплатата ми беше при тях можеха да ми отпуснат много повече.
          Е как стават тези неща не ми е ясно-ОББ, в която никога не ми е влизала заплатата да ми дават ей така от раз 3000 лв, а "уникалната" която оперира всеки месец с моите пари да се цигани за 1000 лв.
          Ми много се радвам, че ми отказаха, тъкмо едно отношение с идиотите по-малко.
          С ОББ нещата винаги са ми били перфектни-с тях имам кредитни отношения от 8 години и мога само хубави неща да кажа за тях.
          А в Пиреус имам кредитна карта и също мога само хубави неща да кажа-изключително коректни и точни са.
          Значи не всички банки все пак са толкова зле
          Last edited by milenamr; d.m.y г., 00:04.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91

Comment

Таке е с повечето банки, така е с М ТЕЛ, така е с Лук Ойл, така е и с много други фирми и институции, които са под чадъра на някой си в нашата държава.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

И аз съм имал уникални проблеми с тези глупендери от банка Биохим които сега са част от Уникредит Булбанк едни пари ги разхождахме 6 пъти из Европа от едно место до друго и обратно и накрая останаха на половина и то след поне 1 месец закъснение от тогава ги заобикалям отдалече .
              Last edited by dimo; d.m.y г., 16:52.
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

положението е трагично,имам VISA CLASSIC и не знам защо я имам само ми звънят заради нея и ми трескат глобички,отивам и я закривам тия месеци никаква полза от нея само си седи така,ако можете въздържайте се от кредити те вече на нормален потребител минават годишна такса с всичко включено 21 процента,от делно тегленето на заеми ни спира покупателната стойност тотално защото се чака да се свърши с заема да се купи нещо друго,абсолютна закачка е това с кредитите но често няма избор за съжаление,банките са си банки нали трябва да ни щавят по техните си закони а ние как виждаме нещата си е наш проблем,на мой колега ми пратиха писмо че ще го съдят за 0.02 ст...от булбанк мисля беше преди 1 година донесе го да го четеме щото никой не му повярва,казаха му че така излиза по системата,то за 2 стотинки не струва хартията,мастилото и пощенските разходи.

Comment

Те пак хубаво, че за 20 лв. не са ти пратили бригадата дето се занимава с вземане на дългове...лигльовци. Чувал съм от доста приятели че Уникредит не стават и дори не съм и влизал в техен офис! Кофти случка обаче, за 20 лв. да ти залапят телефона. Както казва колегата с всички е така. Пресен случей имам с ОМВ, тъй като сме им ВИП клиент и бизнес клиент, зареждаме с ония фешън картите и за 50 лв. при ежемесечни фактури за горива от по над 10 000 лв ни блокираха всичките 32 карти за зареждане и то без предупреждение. Нищо не ме учудва вече ...
                  Last edited by ves_v8; d.m.y г., 20:40. Основание: правописна грешка
                  In God we trust, all others pay cash.
                  Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
                  Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

На мен от Райфайзен банк 3 пъти ми звъняха за 50 стотинки... Те похарчиха повече отколкото им дължах за обажданията им до мен.
                    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Не знам за какво намесвате разни банки, които не съществуват вече и ги оприличавате с Булбанк, ама вие си знаете...
                      По принцип не може всички да са хепи... Моите впечатления специално от тази банка са само позитивни - всъщност това е единствената банка (от общо 5 с които съм имал вземане-даване), която по никакъв начин не ми е направила нещо мизерно и дразнещо...

Comment

Аз преди около година бях получил смс, да не пропусна да внеса месечната си лизингова вноска в размер на 40298,00 лева до 30.4.2010г. След красивия скандал който вдигнах се оказа че идиота, който зарежда смс-те от екселски файл вместо да прти сумата, беше изпратил датата(30.4.2010 когато се форматира като число се получава 40298,00 когато). Най тъпото е, че дори не се извиниха за грешката си.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Прощавайте, че се намесвам в плювалника, но когато започнете да ползвате някаква услуга се поинтересувайте така поне от обща култура за условията и когато усетите, че нямате необходимост от нея я прекратете, защото ако не го направите ще ви струва пари и нерви - това важи за всички банки.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Прощавайте, че се намесвам в плювалника, но когато започнете да ползвате някаква услуга се поинтересувайте така поне от обща култура за условията и когато усетите, че нямате необходимост от нея я прекратете, защото ако не го направите ще ви струва пари и нерви - това важи за всички банки.
                            Да, прав си
                            До края на седмицата ще подам молба за закриване на тази карта и съм сигурна, че един голям камък ще ми падне от сърцето.
                            И тази банка не искам повече да я виждам и в гръб

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                              И тази банка не искам повече да я виждам и в гръб
                              Никога не казвай никога, защогто е най-голямата в България - не се знае дали няма да опреш някога пак до нея.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X