Известие

Collapse
No announcement yet.

Що за ‘мозък’ изпитва удоволствие да краде/чупи чистачките ми?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Обикновено в практиката вдигане, огъване и чупене на чистачка се приема като заплаха.
    Демек пречиш на някой, запушил си го или всякакви от този вид.
    Първи път просто се вдигат чистачките, втори път обикновено се чупят и на третия път стават големите щети
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Заложи камера братле, и после гледай сейр......и на мен ми беше писнало да сменям вентили на джантите........
      Leo е момиче.
      Камерата върши работа ,ако автомобила е в непосредствена близост до дома.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Аз бих жертвал 2-3 денонощия сън, но ще го хвана тоя дето ги прави тия мизерии.

Няма да го бия- ще го кача на Витоша, ще го събуя бос и ще го пусна да си ходи. Ако има късмет няма да му ампутират краката поради измръзване.
        Lexus IS200

Comment

Цивилизовано се държа с хора,които ми отвръщат със същото.Живея на първия етаж и съм си сложил фотоклетка/прожектор,осветявам може би над 7-8 парко места.В началото доста хора се бутаха под прожектора,но след няколко бележки по стъклата и кротко обяснение че аджеба тоя ток го плащам аз и нямам нищо против да спират където си искат,само за мен едно местенце да оставят,всичко е 6.Имах един единствен случай,разправия със съсед,че мястото не било мое и той ще спирал където си иска.И след няколко нагли запушвания,така че да немога да си влезна в колата,се стигна до саморазправа,която "мъничко" прерастна във физическа.Въпростния тъпак,беше оплют дружно от всички съседи от входа и от тогава си спира колата далеч от нашите.
          Мисълта ми е че в България все по често се натъквам на разбрани хора,но и катилите не са малко.С едните се оправяш с думи,с другите по другия начин.Съгласен съм че боя нее разрешение,но на индивид който се мисли за велик и недостижим,единствено с бой може да му се набие в тъпата кратуна че това нее дивия запад!След като някой посяга на мен,аз ще му отвърна със същото.Не виждам какво толкова се пенят някой от вас?!Ами че нали ако човека беше "човек" и смята мястото за негово,много кротко можеше да напише една бележка,закрепена на чистачките че това място е "негово" и всичко да свърши до там.
          Сега очаквам някой да ми се "накара" как паркинга пред блоковете е за всички

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
            А не е ли
            146 1.6 TS '00
            156 2.4 JTD '01

Comment

Пред нас един си беше оградил две места на паркинга с бетонни блокчета+вериги+катинар. Гледам, че повечето колеги са като него с натурален акт за паркинга. Направо не искам да си мисля къде живеем. И в кой век
              Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:22.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Обади се в общината.
                Те "шъ гу упраят"... колкото и да не ти се вярва.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Така и стана Но са ми смешни хора, които считат, че притежават точно определено място. Хората са се побъркали. Един спира под прозореца си. Друг качва едно рено 5 на стълбите на входа /сигурно не влиза в асансьора за да си го закара у тях/. И всичко това само и само да не се минат и да потърсят място. На мен са ми драли колата с ключ. Предполагам съм пречил на накакъв "собственик".
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Това явление съм го наблюдавал в градовете още пре 1975/запазване на паркомясто/, като ученик съм бил свидетел на подобни места и надписани даже с номерата..Не е от днес, както виждаш за съжаление съзнанието се променя много бавно.А тогава толкова малко коли имаше, ама на, възпитанието се пренася и на подрастващите

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:13 ----------

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                    ...саморазправа,която "мъничко" прерастна във физическа.Въпростния тъпак,беше оплют дружно от всички съседи от входа и от тогава си спира колата далеч от нашите.
                    Мисълта ми е че в България все по често се натъквам на разбрани хора,но и катилите не са малко.С едните се оправяш с думи,с другите по другия начин.Съгласен съм че боя нее разрешение,но на индивид който се мисли за велик и недостижим,единствено с бой може да му се набие в тъпата кратуна че това нее дивия запад!След като някой посяга на мен,аз ще му отвърна със същото.Не виждам какво толкова се пенят някой от вас?!Ами че нали ако човека беше "човек" и смята мястото за негово,много кротко можеше да напише една бележка,закрепена на чистачките че това място е "негово" и всичко да свърши до там.
                    Колега Митак, прав си-да, катили има и бой заслужават и още нещо даже, но това в крайна сметка няма да реши проблема. Днес съобщиха и по новините и в Дир бг го имаше, за една жена, която е убита от двама 16 годишни за да я оберат в Хайредин май. Психолозите обясняват основно с факта, че тези общо взето са свикнали това да виждат и да го прилагат-насилие.
                    Та утре ти, аз, някой друг, жена, дете ще налети на подобен индивид, недай боже.С действия от сорта на насилие само продължаваш да насаждаш това поведение за такива катили и в бъдеще-пример, скотския начин на живот при циганите формира скотско поведение. С бой ти няма да го превъзпиташ, напротив, ще му затвърдиш за сетен път, че всичко се оправя само с бой.Трябва работа, дългосрочна, целенасочена, като идеята за нея идва от болшинството българи и се подкрепя от държавните институции, както меджувпрочем и за другите промени.Да чакаме отгоре нещо да се промени е обратната работа и също не става така.В контретния случай да се поразмърда полицията и да си свърши работата.Всяка пусната жалба се отчита, колкото са повече жалбите по конкретен повод, толкова повече е принуден шефа на РПУ да си размърда тлъстия гъз, съответно и този на подчинените си.
                    Пътят е наистина по бавен, ама това е избора на цивилизованите страни, с по добре резултата в крайна сметка.
                    Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Днес си пуснах жалбата, приложих снимки ... но като е срещу неизвестен извършител, било все едно да търсят игла в купа сено. Даже се учудиха, защото в този квартал (става въпрос за Дружба 1) не са имали проблеми от поне 4 години. А за посегателство над чистачки чак не помнят от кога не е имало оплакване...
                      На мен ми стана много тъпо от начина им на мислене. Обясниха ми нещо като: "то така, като нямаме никаква насока, ще си виси една жалба, по която не можем да си свършим работата". И като не си свършите работата ...? Аз ли трябва да събирам информация, да разпитвам и да им сервирам всичко? А дали хората ще искат да споделят с мен? В един момент се замислих къде съм, дали наистина съм в полицията - същата, на която трябва да разчитаме и да и съобщаваме за посегателства, и защо съм отишла в полицията без никаква информация по оплакването си ...
                      Аз исках просто своевременно да ги уведомя, че някой има проблем с мен. В жалбата описах искане да се навърта по-често патрулна кола наоколо, пък може и да нацелят момента ...
                      Когато имам информацията, която им трябва, или ще е късно (ще има повече поразии), или няма да им се обадя, а ще опитам да се разберем - по културен начин първо, пък после както дойде.
                      Освен това, дефинираха постъпката като 'културна вандалщина' - щом ми правел възможно най-малките поразии ...
                      Че и каското не покрива такъв вид щета .
                      Благодаря на всички колеги, които описаха ситуациите от живия живот, та се подготвих ...
                      Честно казано - при друга такава ситуация няма да отида пак в полицията.
                      А какво ще правя с тоя мой човек - в момента нямам абсолютно никаква идея, просто защото не толерирам насилието. И все пак, не се знае - може да ми омръзне някой ден и да ги издебна с въздушна пушка
                      Only the best is good enough!
                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                      ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Добре дошла в смахнатата реалност.Реалност на формални институции и неформални кретении на всяка крачка.
                        Аз плащам всеки месец данък за паркиране, гаранции няма , но има с една идея (микроскопична)повече спокойствие.Ако имаш възможност паркирай на охраняем паркинг.
                        п.п. Толкова кинти съм потрошил за паркинг , че не ми се ще да се сещам
                        ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Съгласен съм с призива за цивилизовано отношение ... но призовавам и да се замислите за нещо :
                          - дали на катила, дето ги прави тия мизерии, му пука за вашето цивилизовано поведение ???
                          - след като на предполагаемите "органи на реда" не им дреме, на кого всъщност трябва да му дреме ???
                          И като намерите отговора за себе си, пишете пак ...
                          Ако живея в правова държава с ред в нея, бих следвал нормалния и законен ред. Но в нашите условия на джунгла дали въздушната пушка ще е достатъчна ?!?
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                              А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......
                              Първоначално публикувано от leo Покажи съобщение
                              ... при друга такава ситуация няма да отида пак в полицията.
                              Но докато боклуците виждат, че никой нищо не прави по въпроса, ще продължават да си правят кефа, знаейки, че ще останат безнаказани.
                              А нямаме право да се защитаваме както си знаем, защото е противозаконно ... К'во праим!? Седим и чакаме да измрем...
                              Only the best is good enough!
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                              ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

И какво излиза ,ако някой ти троши колата не е престъпление,нооооо ако превишиш скоростта с 10км. или си пипнеш телефона.......защото може би ако хванат трошача на чистачки няма приходи за държавата или дребен подкуп за ченгето!
                                Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:10.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X