Известие

Collapse
No announcement yet.

Що за ‘мозък’ изпитва удоволствие да краде/чупи чистачките ми?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......

Някой имаме полицай в семейството дори,аз може би затова толкова смело апелирам към саморазправата Но тук има и хора,които живеят в някакъв странен свят.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Leo да ти чуя предложенията или поне вижданията за разкриването на такъв род престъпления? Щото в нормалните държави също не се разкриват, там мерките са други.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        Абе вие нормални ли сте? Пребивания, глупости... И после твърдите, че искате в цивилизована държава да живеете, нали? Не се гради по този начин култура и цивилизация.
        Колега, оплачи се в полицията, най-добре. Дай им шанс, макар и надеждите да са малки.
        Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        И краденето е незаконно и саморазправата също.Циганите си се саморазправят.
        Ние цигани ли сме?
        Да не ви казвам, че понякога в такива саморазправи може да се стигне и до смъртен случай /някой паднал, чукнал си главата, нож се появил и някой се намушил еди къде си и прочее/, такова събите ще ви направи живота ад.Не знам тия дето дават акъл за къде да му се счупи нещо си,после какъв акъл ще ви дават.Отделно че с пълно право един такъв може да ви осъди-ако е малко по умен.
        Тука чета мнения на хора които протестираха от ситуацията в страната, говореха за промяна и т.н, сега са на нивото на първобитния човек някъде, това ли е промяната и това ли е поведението на българите, които са уж много велики и държавата им пречела?Ясно че кражбите и хулиганството са идиотска работа, ама саморазправата не е по различно, идиотско да се отвръща на идиотията по същия начин?Ми утре тоя крадец или кретен ще разбере само едно-че всичко се решава по закона на по силния.Тогава, следващия път ще събере примерно 5-6 човека за да направят еди какво и т.н...Утре като ви засече голф примерно с пет идиота вътре и ви нашокат канчето да се сетите, че това им поведение е породено и от такива действия.
        Едно е ако го хванете и предадете в полицията, заведете дело и тн., а друго са селски бабаитски прояви.
        Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        А бе пичове, вие въобще имате ли понятие от действителността в МВР? На един човек в криминална полиция на ден се дават от 5 до 10 преписки с какви ли не сигнали за престъпления. Ясно ли ви е как се събират годни за доказателства материали? Знаете ли какво е дала държавата на тези хора за да си вършат работата, ако не знаете да ви кажа- нищо. И като за месеца ми висът 5 грабежа, 10 тежки кражби, 2 ПОМПС-а и още куп други щуротии някой ще се грабне да дебне крадеца на чистачки, и ако го хване какво? Как по правилата на НПК ще докаже вината, след като показанията на полицая в съда не струват и пукната пара, гражданите не ги интересува проблема на другия и не искат да се "забъркват" щото т`ва не било тяхна работа и като на "тъпият" полицай му падне пердето от цялата лайнарщина и вземе проблема в свой ръце и просто му тегли един превантивен пердах на боклука, той си вади медицинско срещу 20 лева, а полицая отива на съд.......
        И какво да правят хората тогава?
        На правораздавателните органи не може да се разчита, саморазправата била нецивилизована, да го отстреляш, ще го лежиш (любопитно как за пострадал престъпник веднага проработва тая същата не работеща инак система)... някакъв съвет различен от - навеждайте се и търпете?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Помните ли имаше един пенсионер беше си минирал двора да се спаси от крадци-май го съдиха.Макар ,че никой няма работа там-"частната собственост е неприкосновена"
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            Помните ли имаше един пенсионер беше си минирал двора да се спаси от крадци-май го съдиха.Макар ,че никой няма работа там-"частната собственост е неприкосновена"
            Това с мините е кретения безумна, дали щеше така да говориш ако някое дете беше влязло да си вземе изританата топка и беше осакатено/умряло?

Трябва ни генерално решение, не просто на парче - кой бабаит, кой с пищов и кой с връзки/пачки.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение

Непрокосновена е в щатите!!Но явно управляващите в България се посират от страх,само от мисълта какво ще стане ако се приеме такъв закон

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Много сте изписали по темата.....чак ме разсмивате.Колега, върни се малко назад и се сети с коя жена си имал взимане даване...Само ЖЕНА може да посегне по този начин на колата ти!Споделям ти личен опит.Замисли се хубаво!Поздрави.
                5 Ланчии зад гърба си!
                И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                  Много сте изписали по темата.....чак ме разсмивате.Колега, върни се малко назад и се сети с коя жена си имал взимане даване...Само ЖЕНА може да посегне по този начин на колата ти!Споделям ти личен опит.Замисли се хубаво!Поздрави.
                  колегата е колежка , доколкото разбрах , та евентуално с чий мъж, чиято жена е разбрала.
                  ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

Споменах,че съм против насилието,колкото до топката може да си я поискаш,а колежката може някой да я сваля така-нестандартно.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:43.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

BLUE1, далеч съм от мисълта, че ще бъде разкрит извършителят. Но отсъствието на полиция и бездействието няма да спомогнат да се спрат тия вандалщини. Помисли: ако дойдат двама униформени, разпитат 3-4 човека за половин час, това ще се разчуе много бързо, ще стигне и до наркоманите/хулиганите, и може да се стреснат и да спрат да правят такива работи.
                      А ти защо си толкова против да искам компетентните органи да съдействат? Защото недоволствам, че нищо няма да бъде направено по въпроса? Ясно е, че ресурси не им достигат, но трябва да се примирим ли? Аз трябва да успея да си платя всичкото винетки, данъци, прегледи, подходящи гуми, нови документи и пр., а не мога да се надявам на съдействие? Защото това са някакви мизерни чистачки ...

Относно мотивите: явно на някого му харесва да ме гледа как сменям чистачки
                      Допускам всякакви варианти - от сърдито гадже жена, ако той ме е загледал, до комплексиран завистлив човек, или надрусани пияници.
                      Не съм отмъквала ничий мъж. Не съм получавала покана за кафе, която да отклоня и да предизвикам злоба (такива неща ме питаха днес). Със съседи нямам проблеми ...
                      Ако можех само да разгадая посланието ...
                      Only the best is good enough!
                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                      ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Последния пост на Лео е много готин
                        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Относно мотивите: явно на някого му харесва да ме гледа как сменям чистачки
                          Аз залагам на това! Вероятно го кефи да те гледа да се навеждаш над колата

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Leo не съм против да се изисква от полицията да си върши работата, но коренът на проблема не е в самите полицаи, а в тези които ги управляват. В нормалните държави това се решава с превантивни мерки, т.е. ако по вашата улица през 30 минути минава полицейски автомобил с патрулна скорост, надали някой ще рискува да бъде хванат да кръде, а ако хванатия бъде веднага изправен пред дежурният съдия и свидетели са пострадалия и двамата полицая и същият този съд може да му постанови примерно 30 дни затвор и това наказание бъде неизбежно, то много от дребните престъпления ще намалеят. Разбира се това са само част от дребните мерки които могат да се предприемат. А сега как е в действителност? Два патрулни автомобила на 200000 район до 22 часа разнасят призовки и наказателни постановления, след това се започва с безкрайните повиквания за нарушаване на нощната тишина. На кратко предложението ме е; спазвайте максимално правилата и решавайте сами проблемите си колкото може в рамките на законността, винаги сигнализирайте в полицията за нередности на които ставате свидетели, но не забравяйте, че полицията е почти умряла.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Всички в БГ институциите са прекалено заети да гонят големите риби и забравят, че по тоя начин дават храна на балъците, а те растат ли, растат.

http://www.temanews.com/index.php?p=...d=410&aid=9777

Чистачките, графитите, хвърчането със 100 в града, дребни хулигански прояви - всички почват от там. Остават безнаказани и това им дава куража да продължат да растат криминално. Има някои хора, на които просто им е в кръвта и никаква съпротива няма да ги спре да станат пресъпници. Но в повечето случаи ако злото бъде пресечено в зародиш то няма да продължи да расте.

По темата - аз не бих се свързал с полицията вече. Веднъж се опитах да разчитам на нея за нещо много по-голямо, когато подгоних един идиот, който се опита да влезе в нас с взлом. На следващия ден по номера на колата го издириха, показаха ми го на снимка и обясняваха колко бил лош и как имал една камара престъпления зад гърба си. После ми взеха данните, за да се свържат с мене и уж да свидетелствам. Оттогава ни вест, ни кост! Колегата полицай ако може да предположи какво е станало, защото той си е на свобода и обикаля напред назад?

Та затова когато имате причина и възможност - бийте. Не съм бил цивилизован? Оцеляването ми го налага. Да си цивилизован с лекетата дето трошат коли е същото като да слагаш прибори за салата и кристални чаши на шопара Гошко преди да му сипеш помията в коритото.
                              Цитат:
                              "А хората какви прасета имат... Ти само като му покажеш ножа, то от срам, от страх - умира!"
                              Last edited by SwappeR; d.m.y г., 17:49.
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                              Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                              Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                              Alfa Romeo 146 ti

Comment

Значи ... Прибирам се сега и тръгвам да разпитвам съседите дали някой няма оплаквания от подобен характер. Излезе, че никой не им е правил поразии по колите.
                                Няколко от тях обаче казаха, че е възможно да са групата младежи, които се събират вечер около блока (и сигурно щъкат и другаде цяла нощ), особено щом не съм им взела страха... И тъкмо приключвам със съседите, когато виждам от междуетажната площадка, че единият от тях вече е дошъл на обичайното им място. Веднага вземам лютия спрей и слизам. Обаче, докато сляза, онзи беше изчезнал ... Реших да отида поне до ъгъла на блока да видя дали не е там. Какво щях да го правя, не знам, но много бях ядосана ... Отключвам колата, за да си взема металната палка от там и точно тогава идва патрулна кола с господина полицай, който вчера ми прие жалбата ... Та, разказах му новата информация и ми каза да се прибирам
                                Онзи извади голям късмет ... Щях да го гоня, докато не го натикам в линейката
                                Only the best is good enough!
                                Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16v '03
                                ex: Alfa Romeo 146ti '99

Comment

Working...
                                X