Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква е тази ЗАРАЗА

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каква е тази ЗАРАЗА

Не мога да асимилирам,каква е тази ЗАРАЗА по всички Алфа Ромео-

ЗАБИВАНЕ НА НОС

Защо страдат всички (почти всички) Алфи от тази гнусотия ?

Имал сам възможност да карам няколко вида коли (всичките около 93-97 год. производство) даже и добрата стара Лада, но такова нещо като забиване на НОС,неса и чували !

Инересно ако ги запитам инжитерите на АЛФА какво ли ще отговорят ?
    8
    да
    37.50%
    3
    не
    62.50%
    5
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Аз съм ги питал българските "разбирачи" и отговорът е че това е детската болест на софтуера на алфа /Бош/. Тя и мойта като я запаля сутринта и не ще да върви веднага, ама след минута се оправя
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
      Аз съм ги питал българските "разбирачи" и отговорът е че това е детската болест на софтуера на алфа /Бош/. Тя и мойта като я запаля сутринта и не ще да върви веднага, ама след минута се оправя
      И аз съм така. Ако някой се сеща как може да се оправи това да пише. Сутрин като тръгна - първа , втора, трета върви си нормално. Ако спра и тръгна отново не иска. Натискам газ а не поема. Като отпусна газта в един момент потегля. Подавам газ и постепенно нещата се оправят и после нямам проблем през целия ден. На другата сутрин се повтаря същото. Имаше различни предположения във форума - температурния датчик, софтуера и т.н. Ако някой знае как се оправя това ще е супер защото сутрин докато потегля е много изнервящо за мен и за останалите водачи в движението.
      146 1.6 TS 01.97

Comment

Когато нещо не е в час е така
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

абе аз почвам да мисля че и горещия въздух, който гълтат си има значение, ама знам ли ... ама и на мен ми доде до гуша де
          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Да не е бензина лоша реколта . миналото лято никой не се е оплаквал

Comment

от емблемата е бе аз на моита и махнах емблемата и сеа не забива дееба

Comment

А какво имате предвид под това да забива нос??? Ако е това което си мисля, моята го прави само като се включи прекъсвача...
                Lexus IS200

Comment

Моята забива нос само при определени бензини. Преди го правеше редовно, но откакто смених бензиновия филтър и свещите, и направих яко почистване на дюзите, вече нямам такъв проблем. Тая процедура не е от евтините, но като види човек резултата, смятам няма да съжалява за нито един лев.
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

При мен е с нови свещи Дензо, нов въздушен филтър и нов бензинов филтър. Ако запаляв и потегля веднага нещо се дави не няма ряз.затова я оставеям 1-2 мин да поработи на ПХ и след това газ.
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                      При мен е с нови свещи Дензо, нов въздушен филтър и нов бензинов филтър. Ако запаляв и потегля веднага нещо се дави не няма ряз.затова я оставеям 1-2 мин да поработи на ПХ и след това газ.
                      Пробвал съм го но няма голям ефект. Азсъм с нов въздушен филтър не мога дати кажа какъв и с чистонов бензинов Bosch. Преди две седмици правих диагностика, така че ако имаше нещо при свещите щеше за си покаже.
                      146 1.6 TS 01.97

Comment

Първоначално публикувано от georgievst
                        Пробвал съм го но няма голям ефект. Азсъм с нов въздушен филтър не мога дати кажа какъв и с чистонов бензинов Bosch. Преди две седмици правих диагностика, така че ако имаше нещо при свещите щеше за си покаже.
                        как па ще ти покаже диагностиката свещите ?? особено при 8 бройки ...
                        аз си мисля за дюзите, щото само там не см бърничкал

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                          Първоначално публикувано от georgievst
                          как па ще ти покаже диагностиката свещите ?? особено при 8 бройки ...
                          аз си мисля за дюзите, щото само там не см бърничкал
                          Азне съм спец по колите, точно за това разчитам някой от алфа форума да открие причината. Майсторите в сервизите и те не могат нищо да ми кажат по въпроса. Пробвай с почистване на дюзите дано да е там проблема. Между другото, къде са тези дюзи и за какво служат. Ако е за впръскване на гориво аз като тръгна си върви нормално само като спра на първото кръстовище и започват проблемите.
                          146 1.6 TS 01.97

Comment

ами огромна част от проблемите по 16ТС моторите изобщо не излизат като "грешка" на диагностична апаратура

трябва диагностика да е наясно какви би трябвало да са показанията, и дали тези които вижда са коректни или не, и това сичкото по "експертна оценка" и само така евентуално може да съди дали даден датчик лъже в показанието или не

а в модерните мотори датчици дал господ

и така, свещите трябва да се вадят и да се гледат разстоянията между електродите и оттам горе долу се съди дали са чао или не

и некакви такива .... )))))))

Comment

И при мен като запаля и тръгна веднага, и я кача над 1800рпм започва едно придърпване през първите 15-20сек от паленето, ама си мислех, че това не е проблем .А и през тези секунди избягвам да я карам над 1500 оборота. Иначе през цялото време забиване на нос няма.
                              Alfa Romeo 155 1.8TS
                              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Working...
                              X