Известие

Collapse
No announcement yet.

Subaru Forester - мнения

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Subaru Forester - мнения

Бих искал да попитам, ако някой има директни впечатления от този автомобил - поведение,комфорт и т.н
    Имам в предвид новия Forester след 2007 година.
    Благодаря!

Първоначално публикувано от urmi Покажи съобщение
    Бих искал да попитам, ако някой има директни впечатления от този автомобил - поведение,комфорт и т.н
    Имам в предвид новия Forester след 2007 година.
    Благодаря!
    Всъщност новия модел е от 2008 г., официалното представяне за Европа беше през март.

Добра кола е, удобна, комфортна, проходима, но е относително шумничка, най-вече окачването.

Но внимавай с турбобензиновия мотор - произведените до края на 2009 г. имат някакъв проблем с мазането и температурата на основните и биелните лагери. На първия тестдрайв през март 2008 г. в Гърция един такъв Форестер (на 2000 км, автомат) ми роди в ръцете малки форестерчета. Първо рязко падна мощността (сякаш затегна), после се чуха некви звуци като от кафемелачка и една от биелите се подаде през блока. Хем не съм го газил, знаеш кви са ограниченията на скоростта в Гърция.

Лично аз бих препоръчал дизеловия боксер - хем върви повече от задоволително, хем е удивително икономичен. Обаче той не се предлага с автомат и се появи по-късно.

Ето малко снимки от първия тестдрайв:

Last edited by pinko; d.m.y г., 14:38.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

много благодаря на Пинко за неговото мнение, но аз лично се надявах да получа повече впечатления

Благодаря

Comment

Аз харесвам Субаро, но пред форестър ще те посъветвам да огледаш Легаси комби или Аутбек (поне според мен е по-добро или повече ми харесва)
        Предполагам като цена аутбека е като форестъра
        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...233&f1=details

Все пак ако твърдо си решил Субаро може да погледнеш в Субаро форума за силни и слаби страни на моделите. До колкото съм чел там препоръчват да се прегледа от някакъв техен майстор щото субито когато се наложет ремонти не е от ефтините - майстора спец по Субаро , Митко мисля беше. Аз от интерес съм попрочитал това онова.
        Last edited by BatVas; d.m.y г., 09:35.
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Здрава машина,лесна за обслужване,части съм си купувал от Гърция /съединител орг./ и Дубай /орг. биалетки/.Говоря за моя кокал Митака е малко резачка но ги разбира нещата Субито е по скъпо за подръжка от Лексуса но не е плашещоС оглед на това че рядко да не кажа не се чупии не скърца нищо по купетоОстаналото е въпрос на мераци и възможности.Имам съсед с 2 Форестъра от новите дизел и бензин и ги експлоатират много серьозно.Не съм чул да се оплакват от нещо по колите.
          Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 09:49.
          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Имам известни наблюдения над един от 2004 май се води ... 2.0 бензин , само положителни отзиви мога да дам

Comment

Ако е бензин гледай да е поне 2.5 че 2.0 му е слабичка.
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

И от мен плюс за Субару.
                Конкретно от последния Форестър нямам впечатления, но имам от Легаси и по-стария Форестър. Отлични коли са, единствен минус е скъпата поддръжка, но както казва и Санто - чупят се рядко, пък и предполагам щом си се спрял на кола на 2-3 години вече си направил сметка колко можеш да си позволиш за поддръжка.

П.П.: Да се похвалиш скоро с нова придобивка!
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Има един форестър, който е около 2004-2006/7, който се води 2.5 XT, двигателят е като на импреза WRX и има страшна динамика - почти като на импрезата. Но пък е малко грозничък отзад.
                  За съжаление, в легаситата от този период май не се слагат турбо бензини.
                  '05 166 V6
                  '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                    За съжаление, в легаситата от този период май не се слагат турбо бензини.
                    Има за Америка и Япония СТИ.
                    Скоро една се продаваше в Бг. за 38000лв ама гледам бързо е изчезнала обявата.
                    Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 13:36.
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Имах 2 години Трибека и мога да кажа само хубави неща,всъщност съм я ремонтирал само веднъж за 40 000км,но вината си беше донякъде моя или по-скоро тъпотия.Имах я от нова от САЩ и съм страшно доволен,само внимавай със сервизите и се мятай смело.
                      Alfa Romeo 147 JTD '01

Comment

Благодаря на всички. Дано имам повод да се похваля скоро

Comment

Working...
                        X