Известие

Collapse
No announcement yet.

"Четете" ли си касовите бележки в големите вериги за храна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "Четете" ли си касовите бележки в големите вериги за храна?

Вече ми се случва няколко пъти да ни мамят касиерките в големите вериги за хранителни стоки.Когато пазаруваме пълним количката до горе с много артикули, продавачките се възползват от това и маркират някои продукти многократно.Не ми се вярва да го правят само с мен,не знам дали да спомена магазините.Първо ми маркираха една риба(доста скъпа) 7 пъти-видяхме го късно чак вкъщи.Отогава си четем касовите бележки в магазина и ги ловим.Последния път ми маркираха 5 бутилки олио 8 пъти.Аз откачих и направих грандиозен скандал с управитeли и всичко както си му е реда -резултат -случвало се често, но неможели да уволнят всички.Схемата-продавачката маркира аз плащам,после идва неин познат взима моето олио минава през касата ,но то вече не се маркира(платено е) и си тръгва с платеното от мен и така много пъти вероятно.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:44.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Да! В карфур на Цариградско шосе -София най-редовно ми се случва да си купя нещо на една цена (уж намалена, промоция итн)според табелката на щанда, а като си видя бележката в къщи са го таксували на друга (стандартната цена)...Не съм за 2-3-5 лв, но много ме дразнят такива цигании... Не мога (нямам нерви) да седя на касата и да проверявам на "чаршафа" с 1000 артикула кое колко и как са ми го таксували...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Да това също го има ,но мен ме товарят с 10-20 лева поне,буквално крадат от мен,самия магазин не е замесен , а недобросъвестни касиерки.

Comment

Друг случай пак във въпросния МОЛ... Сядаме да хапваме. На масата голямо меню, според което ако си вземеш салата + напитка е да речем 8лв. ОК. Поръчваме въпросното. После идва сметка 12лв ?! От там на мен не ми прави впечатление и плащам, приятелката ми обаче вика чакайте малко нали уж 8лв пише в менюто, ако се вземе в тая комбинация.!?! От там сервитиьорката се прави на ударена и казва О ! Да нещо станало грешка те са ги маркирали по отделно не като комбинация итн....

Тоест, ако мине номера....От всякъде те правят на луд, и ако не гледаш ше си цакаш и тва е..
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

В БИЛА веднъж източиха "точките" от картата ми, за около 5 лв беше, но след оплакване ми пратиха ваучер.И аз мисля, да си гледаме бележките, защото това е форма на контрол.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Аз не ...
            Но веднъж се случи ... купувах цигари ли нещо на някой и да видя колко пари са ... и видях друг тип измама.
            Бях дал някакво кръгло число, не помня ... 60лв. примерно, а касиерката беше написала, че съм и дал 58.40 /примерно/ ... по този начин на таблото изписва, че трябва да ти върне примерно 3.40, като в същност са 5 лв. .... и тя ти връща каквото пише ...
            „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

Аз така пих биричка от 330 мл по 5 кинта парчето - момата от "Кауфланд" ми беше маркирала всяка бутилка на цената на стекчето
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                Аз не ...
                Но веднъж се случи ... купувах цигари ли нещо на някой и да видя колко пари са ... и видях друг тип измама.
                Бях дал някакво кръгло число, не помня ... 60лв. примерно, а касиерката беше написала, че съм и дал 58.40 /примерно/ ... по този начин на таблото изписва, че трябва да ти върне примерно 3.40, като в същност са 5 лв. .... и тя ти връща каквото пише ...
                За това не се бях замислял-ценна информация!

Comment

И аз си ги чета,точно заради това,че ми маркират неща,които не съм сложил в количката.За пресен пример се сещам следната случка :
                  Взимам си от щанда за месо например свински котлет,като цената за килограм е да речем 8 лв.
                  Отивам на касата и ми маркират 1 килограм примерно свинско контра филе,като цената за килограм е да речем 12 лв.Или другия редовен номер е да си маркират по 2,3 пъти даден артикул и т.н.
                  Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                  sigpic

Comment

Не знам дали мен лично са успявали да ме минат, ама при мен стратегията е такава - винаги сме минимум двама, понякога дори трима. Старая се предварително да подредя всичко на лентата, след което аз оставам до касиерката и усърдно я гледам в ръцете кое маркира и с още по-злостен поглед постоянно гледам на дисплея какво се показва. Дали с това ги респектирам и с мен не се "пробват", не знам, ама досега нямам случай да са ме метнали, нито в Метро, нито в Карфур, нито в 2-3 магазина Билла.
                    За сметка на това, в малкия квартален денонощен, на 2 пъти, докато купувам 4-5 неща, една и съща касиерка се прави на ударена колко съм й дал и се опитва да ме мине с 10-20 ст., и в двата случая докато си приказвахме с приятелката ми, докато плащахме. Е, не й мина номера, не че съм за 20 ст., ама без значение от магазина - навсякъде дебнат разсеяните и гледат да лъжат. Така че се пазете от това.
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Ние ходим двамата с жена ми, аз също стоя до касата и ги гледам в ръцете,ама те са като факири,и също си подреждаме нещата с цел по лесно да проверим касовата бележка ,понякога маркират едно и също нещо няколко пъти и после го вадят няколко пъти(има го на всяка втора бележка) и се оправдават с лазера. Не знам как тъпите касиерки имат такъв кураж ,след като дори катаджиите се плашат като ме видят- според жена ми.

Comment

Това са уловките с така наречените "промоции" и не само с тях. На етикета пише едно, а на касата е дтуго. Оправданието винаги е, че грешно е вкарано в системата.Касиерките нямат нищо общо.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Това е от край време . В Метро почти всеки път ми се случва да имам по нещо маркирано в повече . Там ако не пазарувате сами по-добре единия да гледа докато касиерката маркира още артикулите.
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                          sigpic

Comment

Затова си смятам всичко приблизително на ум - още като го вземам поглеждам цената, добавям и закръглям към малко по-голямото число. Обикновено на касата моята сметка излиза с 50-60 ст. над парите коит оми искат. Гледам си бележката само когато се получи голяма разлика.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            понякога маркират едно и също нещо няколко пъти и после го вадят няколко пъти
                            Имат и по-гаден номер - ако видят един продукт 3 пъти вземат една опаковка и чукват на касата предварително 3X. От там могат най-лесно да те излъжат и да ти чукнат 5X без да се усетиш, докато не гледаш.
                            Last edited by SwappeR; d.m.y г., 10:47.
                            Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
                            Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
                            Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
                            Alfa Romeo 146 ti

Comment

магазин Европа

Първоначално публикувано от Ichkin Покажи съобщение
                              Аз не ...
                              За този тип измаман не бях чувал.Полезно е човек да го знае.
                              Иначе добре, че е жена ми да гледа касовите бележки. След като започнаха да зачестяват подобни измами и аз съм нащрек.
                              КОЛЕГИ в магазин ЕВРОПА(Бургас-Краснодар) е практика домати обявени на 2.50 цена на касата ги плащаш 2.80 Това важи за почти всяка стока.

Comment

Working...
                              X