Известие

Collapse
No announcement yet.

"Четете" ли си касовите бележки в големите вериги за храна?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
    Имат и по-гаден номер - ако видят един продукт 3 пъти вземат една опаковка и чукват на касата предварително 3X. От там могат най-лесно да те излъжат и да ти чукнат 5X без да се усетиш, докато не гледаш.
    Ей затова, ако ги гледаш лошо и усърдно (тъй като се изписва на дисплея колко Х е чукнато), не го правят този номер, или най-често при мен, ми прави впечатление, сканират едно по едно... пак ви казвам, не бъдете разсеяни. Цоцат се отвеяните, тези, които гледат - не се пробват с тях...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Да това също го има ,но мен ме товарят с 10-20 лева поне,буквално крадат от мен,самия магазин не е замесен , а недобросъвестни касиерки.
      Не си прав. Точно обратното е. Всички големи магазини негласно са инструктирали служителите си да опитват да минимизират по този начин загубите от повредена или отрадната стока или такава с изтекъл срок. Затова и няма наказания за самите касиерки
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        Не си прав. Точно обратното е. Всички големи магазини негласно са инструктирали служителите си да опитват да минимизират по този начин загубите от повредена или отрадната стока или такава с изтекъл срок. Затова и няма наказания за самите касиерки
        Защо го правят тогава касиерките ,ако нямат изгода от това-според мен го правят за себе си.Те не плащат евентуалните кражби от магазина нито повредените артикули.Кому е изгодно да те преметнат-на касиерката,едва ли и пука за магазина.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Скандали с присъствието на управител няма особено голям смисъл да се вдигат-и те са в играта, по-добре тихо и кротко да се обясни на касиерката, че няма да мине номера
          Почти не съм чул за верига магазини в която да не се правят такива измами-дори "реномираните" Пикадили и Елемаг
          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

малко смешна тема ама на място

Да ви кажа от сърце че Касиерките често нямат наистина вина за случката, освен когато наистина са разсеяни!
            В повечето случаи със замразени или охладени продукти,при четенето на баркода ако има леко обледяване или ситни капчици може да се прочете грешно от четеца образа на кода се Преекспонира !
            Другият случаи е че четците не са настроени правилно или са настроени за много бърза реакция и при преминаването през зоната на сканиране кято е двузимерна се прочита няколко пъти,за това трябва да се следи монитора на каста от касиерката .
            Относно цените и тяхната промяна това също не е вина на касиерките да ви река откровенно ,понеже согтуерната система не е от най високо ниво и трансфера на данни при промяна се забавя наситина !Касиерките цени и етикети не сменят!
            За това вината е на отделите за доставка и ценообразуване!
            А при съмнение за грешно ресто винаги може да изискате Междинен отчет ,и да се уверите сами за реалната касова наличнист!В малко от случаите това е умишлено.Представете си вие 8 часа да цъкате на едно и също място като Чарли Чаплин дето завиваше гайки по цял ден ,не смятам че ще ви е приятно!

Важното е да си преглеждате бележките и да реагирате навреме, в доста от случаите може да се види и на видеозапис от камерите пред касовата зона какви продукти са маркирани,при евентуално последващо установяване на продукти в повече или по-малко.

Ха малко необмислено ми се видя, че изкарвате касиерките виновни ,някои от тях са заспи това си е вярно ама е Нелепо и Неителигентно да се мисли така едностранчиво !

Бивш зам.директор в голяма верига магазини
            надявам се да не се е обидил някой колега ,но и да се е обидил много не ме бърка,просто се опитах да ви дам отговор от другата страна на бариерата

Comment

Напълно съм съгласен с Koleff,
              я се поставете не мястото на тези на касата дето по цял ден маркират стока.
              Следете си стоките и това е.
              146 1.6 TS '00
              156 2.4 JTD '01

Comment

Мен ме халосаха с опаковка от 6 пепсита в кутиика, маркираха ми 8 вместо 6, после още нещо дребно беше, в Кауфланд става това, кой ли ден ще вляза гладен там и до касите ще се наям като свиня нека после да дойдат да търсят доказателства за това......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Те доказателства по-добре да не намират.
                  Мине се, не мине се някой ден и по-различен начин се опитат да "припечелят" нещо допълнително. Последно беше на драйФа в макдоналдс. Връщат ми ресто, предимно стотинки и веднага ми направи впечатление, че са по-малко. Демонстративно продължих да ги наблюдавам, показвайки че нещо не е наред. Странно как, касиерката знаеше колко точно по-малко е върнала и с касовата бележка ми даде остатъка.
                  Друго, на което искам да Ви наблегна вниманието, пак свързано с големите магазини, е стоката която се предлага без опаковка в охладените витрини. Колбаси, меса, сирена...Взех си от Хит някакво мезенце и вкъщи установих, че мога да го ползвам за двойнолепящо. Отрязвайки парче, етикета остава нейде, а на бележката с баркода, автоматично ти излиза срок от 1 седмица примерно, от момента на покупката.

Конкретно по темата. Да, гледам бележките и ги запазвам поне до прибиране, именно заради гореспоментия и подобни случаи.
                  Last edited by JAMAL; d.m.y г., 19:37.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                  Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Koleff,на мен въобще не ми е смешно ,когато някой се опитва да ме измами -това е престъпление,не може да ми маркира 5 бутилки и след 8 позиции в касовата бележка да има още 3 не е случайно,а скандала си го правя за морално удовлетворение и ви обещавам, че ако пак се опитат да ме изработят ще ме гледате по БТВ новините защото ми омръзна разни нещастници да се мислят за по-по от мен.Днес на бензиностанцията ми връщат 10 лв по малко и аз като колегата стоях известно време с протегната ръка и ресто докато си ги получа,как пък веднъж не ми върнаха нещо повече.Вече сериозно се замислям дали нямам вид на идиот,отивам пак до огледалото да погледна

---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:16 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Мен ме халосаха с опаковка от 6 пепсита в кутиика, маркираха ми 8 вместо 6, после още нещо дребно беше, в Кауфланд става това, кой ли ден ще вляза гладен там и до касите ще се наям като свиня нека после да дойдат да търсят доказателства за това......
                    Ако ме поканиш ще дойда да вечеряме,там продават и свещи може да си палнем някоя за разкош,трябва да уточним само с жените или без тях.
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 00:37.

Comment

На всеки му се е случвало това. Наистина понякога е въпрос на човешка грешка, но за съжаление в много от случаите си е нарочно. За това човек трябва да си търси правата и да не подминава такива случки.
                      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Пак се опитаха да ме излъжат, два пъти- единия път три глави чесън бяха маркирани като килограм, и втория три хляба бяха маркирани като един, а една шунка три пъти, управителя се появи по мое настояване и взе да развива теории, че нямало безгрешни хора, а си беше напълно умишлено.Това сигурно е практика във всички големи вериги

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Пак се опитаха да ме излъжат, два пъти- единия път три глави чесън бяха маркирани като килограм, и втория три хляба бяха маркирани като един, а една шунка три пъти, управителя се появи по мое настояване и взе да развива теории, че нямало безгрешни хора, а си беше напълно умишлено.Това сигурно е практика във всички големи вериги
                          Зависи от веригата... или май от касиерката! Поне на мен много рядко ми се случва нещата да не отговарят!
                          Единствено един магазин Европа в един близък квартал редовно се мъчат да товарят бележката...

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            Зависи от веригата... или май от касиерката! Поне на мен много рядко ми се случва нещата да не отговарят!
                            Единствено един магазин Европа в един близък квартал редовно се мъчат да товарят бележката...
                            Да, от този който е на касата и той се възползва от мен и от веригата. Представи си, ако аз се объркам нещо и си напълня джобовете на какво ще ме подложат, дали касиерката от мен или аз от магазина и в двата случая е кражба, а това е престъпление.Обаче когато касиерката краде от мен е само грешка...

Comment

Любопитно ми е да разбера дали например Кауфланд предварително е платила да речем течния шоколад на дистрибутора или им го плащат след това......щото без особенни кахъри мога да вляза и да нанеса щети за едни 50 - 60 лв по опаковките на една сюрия стоки от благодарност за щастливото надлъгване, но ако по тоя начин се набута производителя е кофти, трябва да е набутана скапаната верига......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Любопитно ми е да разбера дали например Кауфланд предварително е платила да речем течния шоколад на дистрибутора или им го плащат след това......щото без особенни кахъри мога да вляза и да нанеса щети за едни 50 - 60 лв по опаковките на една сюрия стоки от благодарност за щастливото надлъгване, но ако по тоя начин се набута производителя е кофти, трябва да е набутана скапаната верига......
                                Реално веригата не е виновна, а касиерите заработват допълнително, а отделен въпрос е че не могат да ги контролират ефективно.

Comment

Working...
                                X