И аз да се включа в темата . Тази мътилка е биодизел. Доколкото съм запознат в нафтата с качество евро 5 има 4 % биодизел в нея . Разбира се евро 5 в повечето бензиностанции няма . Лукойл прави евро 3, а всички взимат от там. Аз работя на Ромпетрол ,при нас пише че горивото е евро 5 . Не знам дали е така , но като сипя от Лукойл и зад мен стават чудеса и мотора трака . Като си заредя при нас всичко е ОК. Да не си помислите че правя реклама , просто споделям наблюденията си . И не бих изневерил на безниностанцията .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нафтата на Shell за нашите любимки
Collapse
X
-
Не знам за нафтата, но в Плевен има само една колонка на 100-октовия бензин на Шел - досега не е имало проблем с горивото и двете ми коли просто си хвърчат
Между другото не е лошо да се коригира заглавието на темата, защото не е изписано правилно името на Shell .Last edited by old alfist; d.m.y г., 09:50.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
На Шел съм сипвал само 1 път... от тоя скъпия дизел.
Ми не намерих никаква разлика от обикновения на Еко.
А що народ знам изпищял от различни Шел горива, мъка...
Оправих заглавието.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Аз твърдо съм спрял да зареждам на ШЕЛ след като само от там като наливам после започва да ми примигва лампата за вода във филтъра.
Веднъж смених филтъра, после новия го точих и накрая смених бензиностаницията с ЕКО и налях една добавка за абсорбиране на водата в горивото - и всички проблеми приключиха. Поне за сега.
Факт е че съм наливал на няколко различни ШЕЛа и ефекта е един и същ.
Докато карах бензинова кола на газ - със газ от ШЕЛ имах най-висок разход.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
На мен пък V-Power racing бензина на Шел много ми харесва. Колата ми върви много по-добре от 100 октана на ОМВ, но пролема е че много бързо свършва тоя V-Power
Дава ми разход градско 15/100, а с ОМВ 100 ми дава 11-12/100.
По-логично е с високо-октанов бензин разхода да ми е по-нисък, ама с Шел винаги е по-висок.
За нафтата на Шел
Най-доволен съм от дизела на Еко, много добра динамика и разхода е приличен. Със скъпата нафта на ОМВ също ми дава егати разхода - с по 1-2 литра отгоре
Между другото миналата зима си бях направил експеримент сложих във фризера едно бурканче нафта от Алпин Дизел ОМВ. След 5 часа резултата беше ... Уау! Нафтата беше станала като полу-захаросан Мед!Last edited by ves_v8; d.m.y г., 16:26.In God we trust, all others pay cash.
Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance
Comment
Comment