Известие

Collapse
No announcement yet.

Водород в бензиновия резервоар

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Едно време когато бях млад и не карах Алфа имаше едно списание ''наука и техника'' там пишеха само сериозни и проверени неща,и разказваха за американец който също карал с вода, пълнел резервоара с вода и добавял малко някакви съставки ,според неговите думи съставките можели да се купят от всяка аптека,което означава ,че са широко разпространени и евтини,но за съжаление и той малко умрял скоропостижно при неизяснени обстоятелства.И да ви кажа при тези цени на горивата от одеве гледам библията и се изкушавам да я разлистя пък дано ме осени нещо.

---------- Post added at 22:00 ---------- Previous post was at 21:43 ----------

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
    колата не може да работи само с генератора той само
    донабавя гориво но се чудя енергията необходима за
    разлагането на водата не е ли еквивалена на енергията получена при изгарянето на водородната смес
    ако използваш някакъв катализатор за разлагане на водата няма да те бърка -в кофа вода две капки катализатор и си имаш две молекули водород и една молекула кислород ,които може да се взривят по всяко време и от горенето на водорода отпадния продукт е пак вода Н2О.
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:48.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Едно време когато бях млад и не карах Алфа имаше едно списание ''наука и техника'' там пишеха само сериозни и проверени неща,и разказваха за американец който също карал с вода, пълнел резервоара с вода и добавял малко някакви съставки ,според неговите думи съставките можели да се купят от всяка аптека,което означава ,че са широко разпространени и евтини,но за съжаление и той малко умрял скоропостижно при неизяснени обстоятелства.И да ви кажа при тези цени на горивата от одеве гледам библията и се изкушавам да я разлистя пък дано ме осени нещо.
      е в това няма нищо чудно. лесно може да разделиш водата с химична реакция , но крайната ефективност пак ще е по-лоша от това да копаш петрол
      http://en.wikipedia.org/wiki/Water_s...cal_production
      точка

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
        Наистина дано шефа ти не чете форума, за да не гледа какви небивалици пишеш!

Колко енергия (в киловати) според теб е необходима за производството на един моно- или поликристален панел с мощност 220Wp да речем?
        Какви точно небивалици съм написал колега?
        До утре може да се замярваме с линкове от Google как един поликристален силициев панел при съвременните технологии се изплаща за 4 та дори и за 2 години, но всъщност това изобщо не са реални резултати и са на базата на теоретични прогнози. Също така срока на експлоатация изобщо все още не е доказан. Зaмърсяването на панела, примерно доста сваля КПД и много други неща които изобщо не сe вземат предвид при тези "хипотетични" прогнози. Наскоро един приятел прави контролер за малък панел ~40W който уж беше последен писък на технологията и струваше ... След тестовете и наладката на софтуера за управление видяхме за какво иде реч. Направихме и някой малки сметки, поинтересувахме се и от реалните резултати от някой други места, за да не би нещо проблема да е в нашият телевизор, така, че знам какво съм написал.
        Разбирам ентусиазма обхванал Ви от новите технологии, а може би и младежкият Ви порив за спорове и себеутвърждаване, но лично аз не намирам за нужно да си хабя енергията за подобни почесващи само егото словоблудства. Лично за мен дискусията с Вас е приключила още преди да е започнала.
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

Working...
        X