Известие

Collapse
No announcement yet.

За използването на мигачите при престрояване...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Неизползването на пътепоказалеца си е жива простотия в действие - някои хора не могат да разберат, че обозначаването на своята бъдеща траектория е от голямо значение за всички участниците в движението.
    А, баща ми милия го забелязвам понякога, че така се е вманиячил с тези мигачи, че понякога при завой на междуградски път го използва.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

На мене пък ми се случи следният номер карам си и съм лепнал лепенката за националният събор на ПЕЖО. Карах по Иск.Дефиле и както си карах по едно време зад мене едно БМВ-некфо лошо настига ме и ме изпреварва на правата съответно малко забавих скоростта да го улесня,и както и да е после малко се увлякох и пуснах бензин на колата защото газта ми придърпа и ми свърши,и някаде около Реброво настигам лошото бмв със номера <СО> и правя опит да го изпреваря защото имах възможност и идеална видимост и той кво направи зави рязко към мене и даде газ.Викам си тоя пиян ли е кво ли е намалих и карах доста зад него и по едно време цъка аварийките и си давам МИГАЧ да ги мина,минавам пред него и тоя отзад къси/дълги+клаксон и на 50см зад мене малко се притесних щот БМВ е яка кола ако ме излупа отзад ще се въртя като чук без дръжка.Вече малко притеснен и ядосан отбивам и го гледам и тоя отбива слизам и викам кво правиме що така по тоя начин.?
      Тоя ми вика мене нема некфо кирливо ПЕЖО да ме изпреварва с някакви измислени номера,аз му викам еми извинявай ма нямам много време да си играя на руска ролетка с тебе не те знам къв си.Теглихме си една и тоя вика е са ше ти е*а майката... обаче не видя кво пише отзад на колата 306 S16 и така не ми е*ба............
      За това пазете се от такива като тоя.... не си заслужава да се утрепете...

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        .Все едно всички се бяха наговорили да ми правят напук,незнам колата ли не харесваха,що ли?Никой не ми отстъпи ,а мигачите си мигаха ли мигаха.Мъже ,жени никой- още съм бесен .Когато някой подаде мигач винаги му правя място и не се чувствам засегнат, че ме изпреварва,това си е негово право,нали?
        То 166-те не ги бройкат много за това не правят място.Ама като видят баварецо и мерджано ще се потрошат в банкета.Просто не са те видели

Първоначално публикувано от Krasko_Si Покажи съобщение
        ,,,,.Теглихме си една и тоя вика е са ше ти е*а майката... обаче не видя кво пише отзад на колата 306 S16 и така не ми е*ба............
        За това пазете се от такива като тоя.... не си заслужава да се утрепете...
        А ти що слизаш от колата неподготвен???
        То такива диваци ако слизаш трябва да си с едно на ум че трябва да го боксираш докато почне да се протяга за дръжката на вратата!

-------------------
        Другия вариант при фосмажорни обстоятелства е :дигаш ръчица и продължаваш/ако е стоянка или са поне трима/
        Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:12.
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Това сигурно е практика някаква ,преди време и аз тръгнах да изпреварвам един и той като твоето БМВ сви рязко към мен ,щеше да ме удари замалко и настъпи,не знам за колко велики се мислят-сигурно за много.

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:08 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
          То 166-те не ги бройкат много за това не правят място.Ама като видят баварецо и мерджано ще се потрошат в банкета.Просто не са те видели
          Никога не бих карал от тези коли,да караш мерцедес е все едно по цял ден да ходиш с костюм и вратовръзка.Падам си по по- разкрепостено облекло .А може да не са ме и видели-малки фарове, малки мигачи сигурно е от това
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 21:19.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Еми и аз нз що съм слезнал неподготвен когато го минах, го загледах и видях един гаден ман*ал с ланец и слънчеви очила.Е за това се повече и повече почвам да ги мразя...
            Ама като кара БМВ само на правата настъпва ма що по завоите не можеше да ме настигне и ме караше да преминавам закона за моя сметка,защото иначе щял да ми е*е майката сега даже се ядосах повече,за това повече на мангал път нема да дал и ше го правя луд когато имам възможност и не застрашавам никой.

Comment

Аз от опит мога да споделя че повечето хора които карат по-стари БМВ-та са комплексари(без да се обижда някой).Аз почти винаги пускам мигач,само когато няма коли по пътя вечер не смятам за необходимо.
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

А какво ще кажете за тарикатите които карат в лявата лента и когато стигнат светофара дават мигач и се бутат в средната?Не е много редно и приятно май, въпреки мигача нали?
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  А какво ще кажете за тарикатите които карат в лявата лента и когато стигнат светофара дават мигач и се бутат в средната?Не е много редно и приятно май, въпреки мигача нали?
                  Никак даже не е приятно.
                  Редовно минавам през кръстовището на бул. България и Черни връх, там постоянно правят другия номер - от най-дясна се бутат за ляв завой, обикновено засичайки всички...
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

От гореописаното ми идва отвътре, да си намеря една стара Волга или Варшва и да я тунинговам в стил Офроуд.
                    Па да ги видя подобни тиквеници, без мигачи и нека ми се престрояват неправилно.
                    Желателно на верев пред мене.
                    Те тия старите нямат много добри спирачки, но броните им са яки
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Недейте, че ми е болна тема. Много се вбесявам на разни кретени, които тръгват да изпреварват със 100-120по магистралата, но въобще не се сещат да сигнализират. После като го натреса отзад аз ще съм виновен ... Недаването на мигач при сменяне посока на движение е признак на най-ниска култура на пътя.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз от известно време се замислям за една яка джипка,нещо от сорта на стар Нисан Патрол и въобще няма да ми дреме кой ме засича и защо,цялата газ и в него
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

В тази тема всички са много културни, но никой не спомена дава ли десен мигач след изпреварването на движещо се МПС при прибиране в нормалната лента за движение - едно време това беше нещо нормално.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            В тази тема всички са много културни, но никой не спомена дава ли десен мигач след изпреварването на движещо се МПС при прибиране в нормалната лента за движение - едно време това беше нещо нормално.
                            Винаги давам десен мигач при прибиране.
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз все още давам и десен мигач.Особено когато карам бързо през деня,и ляв и десен,иначе е грозна картина
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Винаги го правя.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X