Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся адвокат за дело за побой над дете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Живко, интересни и често неразбираеми са твоите виждания относно реда в тая държава. Много пъти си се позовавал на Закона и си държал на спазването му, за което те разбирам напълно. Тук обаче, не мислиш че трябва да се налага наказание по закон, защото...си имаш свои съображения, така и неразбрани от другите.
    Твърде много различни хора, с различни мнения и виждания за "право и криво" , живеят заедно в това общество, и това именно налага измислянето на тия закони! Има прегрешение - има наказание по закон и така трябва да бъде.
    Ако няма наказание по закон има две вероятности:
    - Наказание по самоинициатива(отмъщение)- тук обаче може да стане омагьосан кръг и вражда за поколения наред.
    - Няма никакво наказание- тук остава чувсто за безнаказаност у извършителя и чувство за несправедливост в ощетения. Продължението не е трудно да се напише...
    Затова пак казвам, има провинение - има наказание по закон! Така трябва да бъде в едно нормално общество, иначе ставаме или Дивия Запад, или Дълбока Африка!
    Това е моето мнение!

п.п. Извинявам се, че не давам конкретен съвет за адвокат и малко изместихме темата.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
      Чакам малко да ти мине първоначалния афект и да се замислиш, за да си отговориш сам. Отдавна сме в този форум заедно и знам, че можеш.
      Аз повече от 2 години не мога да си отговоря на този въпрос. Преди 2 години така се бихме с едни келемета на улицата. Още същата вечер ги разбрах, кои са, къде живеят, в кои заведения ходят, но до ден днешен не съм предприел мерки, защото незнам какво да направя просто. Ясно е, че ако ги пребия, може да се завърти омагьосания кръг. Ако им потроша колите, те пак ще си останат точно толкова тъпи. А основната причина, е че просто не ми се занимава и така или иначе вярвам, че рано или късно ще им се върне.
      Lexus IS200

Comment

Ники, така е, не крия, че има разлика в начина ми на изразяване и на мислене. Кълва по някоя книжка оттук-оттам, от която си променям разбиранията, разговарям с хора, които на мен пък ми влияят по някакъв начин, а аз на тях по друг и те така. Нищо странно, общо взето. Аз предпочитам да го наричам еволюция.
        По въпроса за престъплението и наказанието. Пълните с рецидивисти затвори, мисля са едно своеобразно показно, че тази система не работи. Естествено, очевидна е справедливостта, поне на пръв поглед. Крадеш - наказват те; убиваш - наказват те. (Биеш - наказват те). Нека разгледаме типичния профил на закононарушителя. Обикновено, точно това са му го причинявали и на него. Та, точно тази връзка ми се иска да прекъснем. Да покажем благородство, да покажем здрава психика. Малко е криво, заради това и не го изисквам от никого. Само моля всички да се опитат да го разберат, а ако даде сърце, да го опитат. Да обясниш на детето къде бърка и да го поздравиш, че не прави другите неща грешно. Положително възпитание, с други думи. Ефектът е поразителен. Рядко съм имал възможност точно с деца да го практикувам, нямайки свои, все още, но виждам, че просто работи с почти всички.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Чакам малко да ти мине първоначалния афект и да се замислиш, за да си отговориш сам. Отдавна сме в този форум заедно и знам, че можеш.
          Понеже сме заедно във форума от доста време и знаеш, че съм прост, отговори ми на мен - коя мярка препоръчваш пред наложеното по закон наказание?
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Разговори. С психолог, примерно, вършат чудеса.

Иска ми се да не водим изнервена дискусия. Никого не съдя за нищо, още по-малко пък принуждавам да приема мнението ми. Напълно възможно е да бъркам по някои параметри. Твърдо убеден съм само в силата на положителното възпитание.
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

Колега, опитваш се да цитираш нещо, което не знаеш как да тълкуваш.
              Не ми казвай какво се опитвам и какво не !... А ти вземи предложи нещо конкретно, вместо само да казваш това и онова че не било правилно ... Колегата Whitepower иска да покаже правилният начин за разрешаване на подобни неща, според обществото в което живеем ! И това не само би могло, но е и необходима част от възпитанието на деца на всякаква възраст / не само до 18 г. или до 7 клас или каквито и да било там граници /.
              То е много лесно да се критикува отстрани

Comment

Разговори. С психолог, примерно, вършат чудеса.

Иска ми се да не водим изнервена дискусия. Никого не съдя за нищо, още по-малко пък принуждавам да приема мнението ми. Напълно възможно е да бъркам по някои параметри. Твърдо убеден съм само в силата на положителното възпитание.
                Не пречи да се провеждат заедно с наказанието. Чувството за безнаказаност е най-страшно.
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Коле, за това чувство за безнаказаност... някак предполага, че някой е зъл по природа. Аз не съм съгласен с това.
                  Ти, примерно, си попаднал на родители и среда изобщо и са ти обяснени елементарни неща. Е, да, но нямащите този късмет е кофти да ги наказваме.
                  Roosevelt

Comment

Коле, за това чувство за безнаказаност... някак предполага, че някой е зъл по природа. Аз не съм съгласен с това.
                    Ти, примерно, си попаднал на родители и среда изобщо и са ти обяснени елементарни неща. Е, да, но нямащите този късмет е кофти да ги наказваме.
                    Ти да не си от някоя секта ?

Comment

Аз само не разбрах, автора на темата искаше мнения по темата "Престъпление и наказание" или май беше нещо друго...?

Comment

Не знам, ти направи неуспешен опит да цитираш библията

Не, наистина не искам да потъваме в лични нападки. Не е в ничий интерес да се подтиска дискусия, независимо кой прав и кой крив.
                        Ти нападаш в посока, която аз от самото начало заявих, че не разглеждам. Не казвам, че няма да е прав да съди момчетата. Изразявам съмнение във възпитателния ефект от евентуален престой в затвор.

ПП След като зачекваш религията за втори път, все пак ще обърна внимание, че всички големи религии са на подобно мнение по въпроса. Корана, примерно, казва, че не е грешно да искаш "око за око", но възвишеното поведение е да простиш. Исус пък казва:
                        Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си". Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд на праведните и на неправедните. Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.
                        (Евангелие от Матея 5:43-4

За учението на Буда май няма нужда да обръщам специално внимание.

Не е нужно да си религиозен, за да прочетеш тези учения и да помислиш защо са оцелели толкова време и какво е ценното в тях.
                        Roosevelt

Comment

Pinky,без да се засягаш,ама що не се разходиш до Либия?
                          Ей така с бяло флагче в ръка?
                          Повечето ти цитати са на доста възвишени люде,които са живяли и мислили преди мноооогооо години.Мисли,дерзания и душевни оргазми,немислимо постижими,немислимо приложими във Века и Света в които пребиваваме в момента.

----
                          Туй за Либия е на шега
                          Породена от гръмотевичната буря
                          Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:53.
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Справедливото, без злоба и унижения за личността наказание, е неразделна част от правилното възпитание. И, както сам казваш, ако родителите не са го приложили навреме, трябва да го приложи обществото и институциите.

Comment

Не мога да се съглася, че наказанието е правилно възпитание. Нито за деца, нито за възрастни. Страхът (включително и от наказание) е лош учител. Мамка му, дори джедаите на това ни учат
                              Roosevelt

Comment

Не съм нито адвокат нито юрист, но има едно древно правило. Всички го зноете-" Око за око, зъб за зъб".
                                След това джентълмените измислиха дуелите. А сегашните кур*и -- съдилища и адвокати /щото се лапат кинти/
                                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                                sigpic
                                VW LADAVAGEN '81
                                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                                X