Известие

Collapse
No announcement yet.

За хора с V6 двигатели

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да специално аз съм карал 1.6 (в 147 - стария ми мотор), 1.8 (в 145 на Васко, в 156СВ на чистача бившата и много други), 2.0 (в 145 на миро, в 147 - моята и мн други), 2.5 (в 156), 3.0 (в 166) и 3.2 (ГТВ на Бобо). Та смея да твърдя, че съм достатъчно запознат не само ТЕОРЕТИЧНО, а и ПРАКТИЧЕСКИ... и не е като да не знам как вървят и колко горят въпросните мотори

п.с. Твоята кола я правиш при Румен, до колкото разбрах (ако е така значи няма начин да не я знам коя е колата) Може като се засечем някой път да ме повозиш едно кръгче и да разбиеш на пух и прах представите ми за този мотор в това купе
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 14:06.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      ...
      Ок, ти си карал. Само че както писах в предишното си мнение - аз имах предвид и всички други, които пишат в темата. Предполагам ще се съгласиш, че разходът на бензин много трудно може да го разбереш в чужда кола, която си покарал.
      Може 2.5 да е бил stock , а 3.2 да е бил тунингован ( съвсем малка вероятност но все пак я има )
      А може и аз въобще да нямам 2.5 и/или просто да ви дразня.
      Да, последно време я карам при Румен. Колата е сив металик, без означения и лепенки. В момента има нужда от нови части по спирачките. После трябва да се "разработят" накладките/дисковете. И други неща има за оправяне/смяна преди да я пиша "читава". Ще мине доста време преди да става за кръгчета.
      ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
        Ок, ти си карал. Само че както писах в предишното си мнение - аз имах предвид и всички други, които пишат в темата. Предполагам ще се съгласиш, че разходът на бензин много трудно може да го разбереш в чужда кола, която си покарал.
        Може 2.5 да е бил stock , а 3.2 да е бил тунингован ( съвсем малка вероятност но все пак я има )
        А може и аз въобще да нямам 2.5 и/или просто да ви дразня.
        Да, последно време я карам при Румен. Колата е сив металик, без означения и лепенки. В момента има нужда от нови части по спирачките. После трябва да се "разработят" накладките/дисковете. И други неща има за оправяне/смяна преди да я пиша "читава". Ще мине доста време преди да става за кръгчета.
        И аз да кажа.Че колата ти е доста запазена и приятна.Респонс има
        Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
        ех.. Малкото КуВе
        sigpic

Comment

• Няма място за срaвнение на 1.6, 1.8 или 2.0 със 2.5 V6. Харесвам усещането за добро ускорение в ниските обороти и точно това ми дава "шестака". И това ,че някой "понапудрил" своя туйнспарк и вървял на равно със 2.5 мотора до 100-120 нищо не променя. А за звука едвали има нужда да споменавам. Всеки път като запаля колата изпитвам голяма радост.
          Last edited by VooDoo-37; d.m.y г., 00:37.
          Alfa-Romeo 156 2.5 V6
          Yamaha MT-09 Tracer

Comment

• В Youtube има много клипове на разни мутирали "въшки", които са по-бързи на драг от супер коли, като Ferrari, Lamborgini и Porsche. Ясно е ,че модифицирано 1.8 или 2.0 може да е по-бърз от някои шестцилиндрови коли. Някои като види как моднато 1.8 TS пребива 2.5 V6 сигурно умира от кеф и си мисли , че и неговата кола върви толкова
            Alfa-Romeo 156 2.5 V6
            Yamaha MT-09 Tracer

Comment

• Първоначално публикувано от VooDoo-37 Покажи съобщение
              В Youtube има много клипове на разни мутирали "въшки", които са по-бързи на драг от супер коли, като Ferrari, Lamborgini и Porsche. Ясно е ,че модифицирано 1.8 или 2.0 може да е по-бърз от някои шестцилиндрови коли. Някои като види как моднато 1.8 TS пребива 2.5 V6 сигурно умира от кеф и си мисли , че и неговата кола върви толкова

Много си прав! Вече колко пъти съм я тествал със всякакви коли дори и бмв 325 е по-бавно! Ясно е ,че 130 коня(сток) няма как да бият 190 ,въпроса е кой какво е правил по колата Хайде да не правим темата на боза.. Има и по-бъзри има и по-бавни отдавна съм го приел..
              Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

• Значи тая тема наистина стана на пишкомерене отново като много други. Отново се обади българина Бай Ганьо в много хора. Тия дето нямат V6 какво направиха? Изсраха му се отгоре. И то хора с 16V TS-и. ЕВАЛА. ЕВАЛА. Евала, ма си знаете, че не сте прави. Това, че на 400 на някой си колата с TS-че била отпред, нищо не значи и всички собственици на такива го знаят добре, щото преди да го накарат да се развърви тоя мотор се набутали 2000-3000 лв. в него, та ако не и повече. Да ама собствениците на V6 не си търсят всеки ден бутала, блокове и други "изпадащи" части за моторите си. А отделно всички знаем колко кара TS на заварка на магистралата, и колко кара шестака в същата дисциплина.

Хайде нека спрем с глупостите в тая тема и да бъдем обективни. V6 Арезе си е един много хубав мотор, при това във всичките му разновидности. Най-вероятно и при Опел седят нещата както и тук, но със сигурност на Опел шестака е по-калпав от Алфовия, но със сигурност 4 цилиндровия аналог на Опел не е по-лош от този на Фиат (демек TS 16V срещу С20ХЕ), но в Опел форума никой не нариче техния шестак скапан.

Усещам някои хора как зорлем се чудят как да се изсерат на главите на други хора, ма не им отива.

И аз съм бил V6 със моя 29 годишен скрап, ма не държа да го правя публично достояние и повод са велико сране по чужд адрес, а TS-и са падали от мен, ма какво от това? Голям праз!!! Истината е, че V6 на Бусо е най-добрият мотор, който е правен и слаган в тая марка. Ако не е добър, питам, защо от Косуърт са искали да го купят, след като Фиат го спряха?
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Това исках да кажа и аз Най-добър двигател за 2000г!

Comment

• Първоначално публикувано от Highvoltage Покажи съобщение
                    Това исках да кажа и аз Най-добър двигател за 2000г!
                    Не знам за 2000, но по ирония е избран за мотор на годината през 2005-та, в годината в която го спират от производство, а също и в годината през която умира неговият създател - Бусо.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Това не го знаех,но е интересна информация

Comment

• Имам няколко въпроса:
                        Моя двигател работи на около 700 оборота на празен ход.
                        Пак на празен ход като включи вентилатора на първа скорост и пада напрежението от около 14 волта на 13.х. Сега колко ми е верен мултицета е друг въпрос, но вътре в колата се забелязва леко намаляване на осветеноста на уредите.
                        Не е светила предупредителната лампа, за проблем с зареждането.
                        Нормално ли е да пада така напрежението ? При вашите v6ци има ли го този ефект ?

2ри въпрос :
                        Някой гледал ли е тази кола : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...778&f1=details
                        Изглежда като че сега е изкарана от магазина, но в същото време как продаваш 3.2, а не си направил дори една снимка на мотора ?!!!

3ти въпрос:
                        Какво е това ? И как са го завряли вътре ?
                        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...804&f1=details
                        ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                          Имам няколко въпроса:
                          Моя двигател работи на около 700 оборота на празен ход.
                          Пак на празен ход като включи вентилатора на първа скорост и пада напрежението от около 14 волта на 13.х. Сега колко ми е верен мултицета е друг въпрос, но вътре в колата се забелязва леко намаляване на осветеноста на уредите.
                          Не е светила предупредителната лампа, за проблем с зареждането.
                          Нормално ли е да пада така напрежението ? При вашите v6ци има ли го този ефект ?

2ри въпрос :
                          Някой гледал ли е тази кола : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...778&f1=details
                          Изглежда като че сега е изкарана от магазина, но в същото време как продаваш 3.2, а не си направил дори една снимка на мотора ?!!!

3ти въпрос:
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...804&f1=details
                          1 - не е проблем така както го описваш.....
                          3 - тва не е ГТА от 156, иначе шестак влиза в тоя кош.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Перката на вентилатора е доста сериозен консуматор (един от най-сериозните) и общо взето не е ненормално да се "усеща" включването и според мен.

Comment

• Гт-то е на Горубляне и колата е наистина уникална.Само не мога да ти кажа колко върви,защото не съм се возил.
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

• 3ти въпрос:
                                http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...804&f1=details[/QUOTE]

Тая не е ли форумна?Гошката я кажи бре?
                                155 1.7ts... 146 1.9jtd...155 Q4...156 1.9jtd Q4