Известие

Collapse
No announcement yet.

За хора с V6 двигатели

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[QUOTE=digitalundgrd;890043]Недей, че това е болезнена тема, която ще се изроди и ще настане мазало

Интересно е обаче мнението на хора притежавали/ притежаващи и туин спарк и 2,5 в6. Ако имат желание да направят едно кратко резюме за единия мотор и за другия...За звука няма нужда от коментар - всички единодушно се съгласяваме, че 6-ка е по-добрия.

Здрасти колега според мене 6така е много по готин мотор от 2.0 16 ,но това е мое мнение .Ако има колеги които не харесват 6 цилиндрова Алфа според мене нямат вкус.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Извинявайте Колеги с В6ци, запознати ли сте от кой мотор на Алфа от Аутоделта правят 3.7 мисля, че към 320к.с и дали в крайния вариянт е атмосферен? Благодаря предварително за леко в страни от темата въпрос
      Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

От 3.2 в6 ГТА - "строукър кит" до 3,7 - мисля 328 коня го правеха - Хатмосферен е Има и по-мощни, но те май са вече с компресор....
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Такива дебати V6 или 2.0 още 1-2 години максимум ще се водят, и когато първите станат доста по масов двигател отколкото сега са, когато масовите им собственици и сервизи започнат да ги подържат като хората, когато маперите почнат да редят таблиците както трябва, а не например цялата карта с 5% нагоре и 3-4стен кинта назад и ефект никакъв, когато все повече народ почне да си слага не само валове от ГТА, а и изцяло спортни, когато отново същите тия мапери направят точните действия за оптимален вятър и бенз, тогава никой няма да си спомня че дебат от сорта е бил воден, няма и да се води......както е на запад, където V6 колко щеш и тунинга им е на много по високо ниво......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

шестака си е шестак...Карал съм и 2.5 в6 1и 2.0 ,по мое мнение 2.5 цата върви съвсем мааалко повече от двулитровата. Тая дет я карах се мота из форума един фейс лифт черен и да си призная ,според мен нейните 192 коня не вървят повече от моята селеспиидка. Просто звука е по-очарователен

147 гта съм карал ,много ми е симпатично , върви бая ,но все си мисля че стокова алфа от тоя клас истински бърза няма... преди десет години имах С2 ауди ,това вървеше като идиот ,а и вижте м пауърите..стоково излизат 300+ коне

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=uDrhtF84W8w
              Alfa romeo GTVex
              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                шестака си е шестак...Карал съм и 2.5 в6 1и 2.0 ,по мое мнение 2.5 цата върви съвсем мааалко повече от двулитровата. Тая дет я карах се мота из форума един фейс лифт черен и да си призная ,според мен нейните 192 коня не вървят повече от моята селеспиидка. Просто звука е по-очарователен

147 гта съм карал ,много ми е симпатично , върви бая ,но все си мисля че стокова алфа от тоя клас истински бърза няма... преди десет години имах С2 ауди ,това вървеше като идиот ,а и вижте м пауърите..стоково излизат 300+ коне
                Шшшшшш ти първо колата не си я карал и по мое мнение излизай на чертата да видиш черния фейс лифт как няма да му видиш задния номер! И недей да лъжеш!

По темата ако има някой дето мисли че много му върви колата s 4 цилиндъра аз също имам един V6
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Шшшшшш ти първо колата не си я карал и по мое мнение излизай на чертата да видиш черния фейс лифт как няма да му видиш задния номер! И недей да лъжеш!

По темата ако има някой дето мисли че много му върви колата s 4 цилиндъра аз също имам един V6
                  Я по-спокойно и си пии хапчетата ,ако обичаш ! Казвам каквото мисля и какво ми се струва ,ако не ти изнася твоя работа ,не обиждай. И не ми казвай какво съм и не съм карал ,щото тая черната стоя в Алекс Ауто 2 месеца.... мисля пловдивски номера беше

П.П. и с шъткането ,по - леко.
                  Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 19:21.

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    Не знам ама номера на велочето започва "СА..."

@ФЕРАРИСТ: може и да си прав, че след време шестаците ще са по-масови - като гледам английския форум при велочетата, тия с туйнспаркове се броят на пръсти, всичко там е шестаци (ама от тия дето Бобо зарибява над моето мнение)... Демек когато на ония им писне и си накупят 1750-тките, всичките тия арезета ще дойдат накъмто наш'те гИографски ширини...

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                      Я по-спокойно и си пии хапчетата ,ако обичаш ! Казвам каквото мисля и какво ми се струва ,ако не ти изнася твоя работа ,не обиждай. И не ми казвай какво съм и не съм карал ,щото тая черната стоя в Алекс Ауто 2 месеца.... мисля пловдивски номера беше

П.П. и с шъткането ,по - леко.
                      Ти сега обидчив ли ше ми дойдеш-нещо много на вътре го поемаш май А за хапчетата си ги пия Ама не каза кога ще стартираме
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                        Ти сега обидчив ли ше ми дойдеш-нещо много на вътре го поемаш май А за хапчетата си ги пия Ама не каза кога ще стартираме
                        Не обидчив , а спазващ добрия тон! Когато давам добро отношение ,очаквам същото,когато тона не е в нормите ,обикновено има последствия (особено ,когато ме провокират).
                        За старта,не мисля ,че трябва да доказвам нещо на когото и да било ,както вече казах ,изразявам мнение.И ,ако обичаш ,не бъди такъв грандоман за стартове ,коли и вървеж,защото не караш най бързата кола(коли) на света.
                        Като ти е толкова за стартове с двулитрови 156-ци ,предизвикай nkn66 да ти свали малко самочувствието..

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ако може и моето мнение- зависи на какви килограми е шестака. 159-та тежи доста и не се усеща като 260 коня, а по- скоро около 200-220. Звук трудно се чува и то над 4000 оборота. Явно е добре шумоизолирана. Разход- различен-15-16л/100км варненско градско, 10-11л/100км Варна- София и обратно с 4 човека и пълен багажник. Направи ми впечатление, че след като сложих K&N спортен филтър разхода ми се вдигна с поне 0.5 литра в града.
                          Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Имам един малък шестак155 за продаване,някои ако има интерес да свирка
                            Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Хора,темата не я пуснах,за да се чудим по-бързи ли сме от 2.0ките или не сме... Колкото толкова. Въпроса е да си споделяме при проблеми.При добри изживявания. Може и някаква среща само за 6ци да спретнем (от там и едно клипче със заглавие "Шестаци на куп" и ще гръмне форумът)
                              Last edited by Highvoltage; d.m.y г., 23:12.
                              Alfa Romeo 156 2.5 v6 - http://www.youtube.com/watch?v=nHSAAZqTID4

Alfa Romeo 2.0 - 2.5 - http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от Highvoltage Покажи съобщение
                                Хора,темата не я пуснах,за да се чудим по-бързи ли сме от 2.0ките или не сме... Колкото толкова. Въпроса е да си споделяме при проблеми.При добри изживявания. Може и някаква среща само за 6ци да спретнем (от там и едно клипче със заглавие "Шестаци на куп" и ще гръмне форумът)

ЕВАЛА, батка! Аз да споделя едно приятно изживяване . Вчера моят шестак ме направи много щастлив на трак дей-я и ме върна обратно в къщи, като единствения проблем за цялото юркане беше едно хлабаво винтче на генерацията
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X