Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после се убиваме по пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Защо после се убиваме по пътищата

Здравейте колеги,

Не мога да разбера , защо има такива темерути на пътя , днеска останах крайно възмутен, карам си аз към Стара Загора , и по - пътя пред мен някакъв с митсубиши Л200 ДЖИП!!! , та кара човека , ама нещо аз съм свикнал на този път 120 , той кара с около 110 изпреварих 1 път зад него и се наложи да връщам и газта и му се издразних де , та при първа възможност си бия аз ляв мигач и тръгвам , спокойно с 110 на 5та да се набирам набирам аз ама гледам тоз изостава ама мн бавно, та на 140 го задминах и го гледам на бронята ми викам си какъв му е проблема? Защо не ме оставя да го изпреваря като хората и трябва и той да настъпва и да ме забавя мене в ляво платно... , така карам си аз 120-130 той зад мойта броня на първото право настъпва 115 конъовия си джип при който аз съвсем леко чукнах газта на 5та и го видях как издъхна отпред идваше кола , върнах газта и намалих да ме мини , ако исках можех да го оставя и да се чуди кво да правИ? Гледам го човека беше на възраст 30+ при всички случаи? Няма нищо на следващото село на излизане го наказах на 3та да види , че счупения му джип е далече от бърза кола , но не това е въпроса не мога да разбера какъв му е проблема? И Защо трябва да създава предпоставка за ПТП? Разбирам да кара някаква 300 конъова кола да я настъпи и аз да остана назад и да се измея и това е , ама той настъпва и нищо не прави просто ми забавя изпреварването... ,
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Олигофрен.Тъжно е ,че има много такива по пътищата.Вчера един колега с 33 черна имола/горката изглежда си е намерила душманина/ в София направи показно на опасно,идиотско и непрактично каране.От Витошка и Патриарха до Стамболииски и Опълченска при относително спокойно движение/в 20.30 / смени над 20 пъти лентата за движение като засече други участници поне 7 пъти.Накрая с мръсна газ мина през паветата на Руски паметник точно през най-разбитата и висока част/там аз съм пукал картер/ .
    Такива просто са за отнемане на лиценза за каране завинаги.Не може и не става така колеги и аз карам рисково отвреме навреме не отричам, всички сме така, ама всичко трябва да има граници.Ако сами не мислим и не се пазим няма как да стане.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

Comment

Свикнал си с 120 км/ч, а колко е ограничението там? И кое точно те е издразнило в това, че той кара с 110, след като най-вероятно е трябвало и двамата да карате с 90 км/ч макс? И защо е трябвало да му връщаш 'жеста' и самият ти да създаваш предпоставки за инциденти?
      Потърси отговора на въпроса ти от заглавието в самия себе си първо. Най-добронамерено ти го казвам
      Правил съм същите грешки като теб навремето, сега съм ги ограничил до абсолютния минимум. Малко е трудно в началото да спазваш максимално правилата и да се въздържиш да не отвърнеш на провокациите, но после се свиква и даже се пътува доста по-спокойно
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Миналата седмица се разминах на междуселски път с трактор управляван от 10-12 годишно хлапе а баща му (сигурно)висеше отстрани и изглеждаше много горд като ''инструктор''.Още съм шокиран,но простотията както казват си ходи по хората.И друг случай-копеле с някаква корейска кола, което ме изпревари и намали много, когато тръгнах да го изпреварвам и се изравнихме настъпи за да се съзтезава с алфата и това няколко пъти.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 08:02.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Аз ли нещо не разбирам написаното или тоя се е опитвал да те изпревари и ти си се набирал и не си му давал да те изпревари, щото оня е карал някакъв "115-коньов джип"..?

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            Свикнал си с 120 км/ч, а колко е ограничението там? И кое точно те е издразнило в това, че той кара с 110, след като най-вероятно е трябвало и двамата да карате с 90 км/ч макс? И защо е трябвало да му връщаш 'жеста' и самият ти да създаваш предпоставки за инциденти?
            Потърси отговора на въпроса ти от заглавието в самия себе си първо. Най-добронамерено ти го казвам
            Правил съм същите грешки като теб навремето, сега съм ги ограничил до абсолютния минимум. Малко е трудно в началото да спазваш максимално правилата и да се въздържиш да не отвърнеш на провокациите, но после се свиква и даже се пътува доста по-спокойно
            Трудно можеше да го кажеш по-правилно.
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Дам, крайно време е да се научим, че тея знаци не са за ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА скорост...
              И постъпката ти е глупава....какво доказваш, като дадеш газ?ТОй сигурно знае, че колата му върви колкото да не заспи...
              Даването на газ, докато някой те изпреварва също е нарушение според ЗДВП

Важното е да си караш и да се стараеш от идиотите да си максимално далече...а не да се водиш по техните акъли...
              Last edited by Satanism; d.m.y г., 08:50.
              156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение

Важното е да си караш и да се стараеш от идиотите да си максимално далече...а не да се водиш по техните акъли...
                Това истината!
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И аз ще се изкажа по темата,никой не защитавам но на всеки се е случвало това Вие колеги какво бихте направили ако някой тъпан селски ви се забие на задната броня???Спирачки ли бихте ударили,та това не е ли предпоставка за птп,и още нещо казвал съм го и преди казвам го и сега неможе никой от тук да ме убеди че винаги кара с ограничението за дадения път,на ограничение 50км/ч извън градско колко човека го спазват при идеален път,и идеални условия?Не сме чак такива светци за да почваме да обвиняваме този и онзи,че постъпката му е глупава и некоректна!
                  alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Постът ти, както и някои други, показват колко греша е представата за правилното движение по пътищата.

Колкото и да ти е чудно, ако някой ми се забие зад бронята, просто го пускам да заминава. Пробвай го някой път
                    'Свикналите' да карат с 120 там, където не е разрешено, трябва да отвикнат, за да могат когато настигнат някой, каращ с 110, 100 или 90 (то кой ли идиот ще кара с толкова, ама карай) да си продължат да карат зад него, а не да се прибягва до глупави изпреварвания с не просто висока, а МНОГО висока скорост. Защото за да изпревариш някой, който кара с 110, трябва да вдигнеш поне 140, което вече идва малко доста над ограничението.
                    По-малко селяшко ли е да се засвяткаш с 200 в лявото платно на магистралата и да присвяткаш на всеки, който е дръзнат да ти намали скоростта, защото е тръгнал да изпреварва с макс позволената 130 км/ч?
                    С подобен начин на мислене трудно ще намалеят злополуките на пътя.
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Откакто съм с 300 коньовата си Алфа карам по правилата. Просто няма смисъл от доказване кой колко бързо може да ускорява, не ми е интересно. Не знам дали е от възраста или от факта, че имам детско столче зад мене, ама я карам вече по-полека. И ако се наложи да изпреваря, задължително се информирам за поведението на предната кола- да не би да е мацка, която е решила да си слага червило или говори по гсм-а, или е някой малък келеш с 2 дена стаж. Въобще, стана страшно по пътищата, затова умната.
                      Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        Постът ти, както и някои други, показват колко греша е представата за правилното движение по пътищата.

Колкото и да ти е чудно, ако някой ми се забие зад бронята, просто го пускам да заминава. Пробвай го някой път
                        'Свикналите' да карат с 120 там, където не е разрешено, трябва да отвикнат, за да могат когато настигнат някой, каращ с 110, 100 или 90 (то кой ли идиот ще кара с толкова, ама карай) да си продължат да карат зад него, а не да се прибягва до глупави изпреварвания с не просто висока, а МНОГО висока скорост. Защото за да изпревариш някой, който кара с 110, трябва да вдигнеш поне 140, което вече идва малко доста над ограничението.
                        По-малко селяшко ли е да се засвяткаш с 200 в лявото платно на магистралата и да присвяткаш на всеки, който е дръзнат да ти намали скоростта, защото е тръгнал да изпреварва с макс позволената 130 км/ч?
                        С подобен начин на мислене трудно ще намалеят злополуките на пътя.
                        То това със светкането е страшно селско, дори да не си с 200....
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Тая тема за скорост не ви ли омръзна? Стига с тези ограничения..Колите ви ограничени ли са до 130? Или на километраж са до около 240-260? Що е така? Никой от вас ли не е вдигал над 130 на магистралата? Или над 90 по междуградските, или може би в града не надвишавате 50? Един да излезе да каже, че ги спазва тези ограничения и никога ама нигога по какъвто и да повод не ги е нарушавал. Ако тук има такъв човек само той може да изразява възмущение от това, че се нарушава закона. Иначе си е лицемерие.Не пречете по пътищата, катастрофите масово стават заради това, че некой пречи. Ако видите на магистралата засилена кола в лявото платно не тръгвайте да изпреварвате колата пред вас. Не озни дето кара с 300 и свпятка е проблема.

По темата, аз не разбрах какъв муе рпоблема на колегата. Никакво значение колко коня е колата и ти с колко си свикнал да караш. Ако тръгва да изпреварва някой го пусни, след това може ти да го изпревариш и да продължиш. Но не пречи. Конете нямат значение. Представи си ситуацията в коят ти изпреварваш със 150 к.с алфа кола дето е 200, 300, 400 коня и шофера на другата кола даде газ в този момент и срещу теб идва кола. Кофти нали

Пак казвам нека не си пречим по пътищата.
                          Range Rover Vogue 4.4
                          Rexton 270 cdi
                          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Ще използвам темата, да задам един хипотетичен въпрос към колегата с страхотната, червена 75-ца, с регистрация KH?????? (няма да ги допиша нарочно) който беше днес на магистрала Хемус около 13:00 посока Ябланица...

Така както беше отбил в аварийната, в района на Осиковица, и със семейството ти бяхте зад/около колата, някой да беше решил да изпреварва в аварийната и ги беше изтребил пред очите ти - как щеше да се почувстваш?
                            Така някак - кеф ли щеше да ти стане?
                            Много ми е интересно просто.

Интересно ми е, ако случайно видиш темата и по-точно този пост, какво ще отговориш. Въпроса ми е наистина сериозен!

Ще изчакам няколко дена, за евентуален отговор и ще обясня по-подробно ситуацията и най вече - нещо, което ужасно много ме учуди.
                            Last edited by Alpina; d.m.y г., 18:54.
                            Lancia Kappa 2.4JTD
                            Lancia Dedra SW Integrale (очаква охлЮфче да я полази)

Comment

Първоначално публикувано от Alpina Покажи съобщение
                              Ще използвам темата, да задам един хипотетичен въпрос към колегата с страхотната, червена 75-ца, с регистрация KH?????? (няма да ги допиша нарочно) който беше днес на магистрала Хемус около 13:00 посока Ябланица...

Така както беше отбил в аварийната, в района на Осиковица, и със семейството ти бяхте зад/около колата, някой да беше решил да изпреварва в аварийната и ги беше изтребил пред очите ти - как щеше да се почувстваш?
                              Така някак - кеф ли щеше да ти стане?
                              Много ми е интересно просто.

Интересно ми е, ако случайно видиш темата и по-точно този пост, какво ще отговориш. Въпроса ми е наистина сериозен!

Ще изчакам няколко дена, за евентуален отговор и ще обясня по-подробно ситуацията и най вече - нещо, което ужасно много ме учуди.

Пий си хапчетата. И хоро може да играе в аварийната лента ако реши. Затова е аварийна. Все едно аз да те питам ако си спукал гума и си спрял в същата тази лента за да я сменяш, с каква наглост го правиш. По-голяма глупост не бях чел в този форум.
                              Range Rover Vogue 4.4
                              Rexton 270 cdi
                              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Working...
                              X