Първоначално публикувано от riddick
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо после се убиваме по пътищата
Collapse
X
-
иххххххх то много коли са ограничени от към скорост, ма баш заради висок център на тежест...двигателя на покрива ли беше на тоз джип? Кажи му марката и модела.
Колкото да рушвета трябва да си уникално рядко тъп за да кажеш на полицая или който и да е било друг служител "на ти тея пари за да оправим нещата" или "да почерпя нещо?".Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Изчетох много за аварийната лента на магистралата,но никъде не споменавате защо са толкова строги ограниченията там-знаете ли защо,какво е истинското и предназначение?А аз самия ,когато тръгна да изпреварвам колона на магистралата винаги се притеснявам ,че някой, който не си гледа в огледалото ще тръгне и той и ще го връхлетя.Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:00.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Взех,че се хванах на въдицата.
Джипа е Форд Маверик/Нисан Терано 2/-100 к.с.
За сведение на младежа с Рейнж Роувъра,точно Роувър имат на своите джипове опция,за повдигане на шасито при офроуд,и за сваляне при желание за висока скорост.
Относно центъра на тежестта,без да се заяждам,ще Ви попитам,знаете ли за какво служи антикрилото,монтирано на спортните автомобили?И защо болидите с дифузьор са по-бързи?
Всъщност,знаете ли,каква е функцията на стабилизиращата щанга,и каква е разликата между шаси и самоносеща конструкция?
Що се отнася до корумпирани полицаи,знам,че ги има навсякъде,но не и по пътищата на Европа/имам предвид Западна Европа/
Специално в Гемания,не те спират за превишена скорост,а ти изпращат снимка,със съответната цена за фотосеанса.
За да те спрат полицаите на запад ,трябва да си нарушил правилата,и при спирането,те докладват веднага.Колко трябва да му дадеш,за да обясни на шефа си,че те е спрял по грешка?
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеиххххххх то много коли са ограничени от към скорост, ма баш заради висок център на тежест...двигателя на покрива ли беше на тоз джип? Кажи му марката и модела.
Колкото да рушвета трябва да си уникално рядко тъп за да кажеш на полицая или който и да е било друг служител "на ти тея пари за да оправим нещата" или "да почерпя нещо?"., какво им казваш? Щото аз си им викам "ако искаш да почерпя", ако вече не са ме питали.
Comment
-
И аз имах щастието да посетя Германия с изцяло туристическа цел. Обиколих много градове и пропътувах доста километри с автомобил по всички видове между градски пътища. Наистина аутобаните в германия са без ограничение на скоростта. Негласно възприето е по трилентов аутобан в най-лявата лента да очакваш преминаващи автомобили с 200+ км/ч, в средна лента около 160 км/ч, в дясна лента около 130 км/ч. Ограничения по тези пътища се въвеждат частично през работни дни, защото трафика тогава е хипер натоварен. Активират се електронни знаци показващи с колко максимално трябва да се движат автомобилите по аутобана за да се избегне отежняване и задръстване на трафика. Поради тези причини дори в един участък имаше поставено 80км/ч ограничение на скоростта и всички чинно намалиха от 200+ до 80. За инфраструктурата и перфектните пътища просто няма какво да говорим. Интересен е факта, че тяхната пътна маркировка не е с боя, а е поставен бял асфалт (вечна). Когато се наложи ремонт на дупка, не се запълва само тя с кръпка а се изриват всички платна до земя и в рамките на няколко десетки метра напред и назад и се псотавя нов асфалт.
И сега една случка която може да прозвучи, като виц, но ясно показва разликата в културата на един немец и един българин. Разхождаме се на една голяма пешеходна зона през центъра на един град. Стигнахме до място на което тази пешеходна зона се пресичаше от 4 метра широк еднопосочен автомобилен път. Беше събота неработен ден и трафик по тази улица нямаше. Все пак хората бяха поставили пешеходен сфетофар (вероятно през работните дни има трафик и по улицата). Та стигнахме ние до сфетофара и той светна червено. Всички хора спряха от двете страни на пътя около 20-30 човека. Кола не се виждаше нито чуваше, но все пак никой не пресичаше. И в този момент чувам реплика: "Абе теа хора смотани ли са що не пресичат, не виждат ли че няма автомобили", след което човека кротко пресече на червено, пред смаяните погледни на всички чакащи. Може да си представите гледката.
Та така аз за мене изводите си ги направих:
1. Нямаме културата зад и извън волана.
2. Нямаме инфраструктурата.
3. Нямаме модерния автопарк.
4. Ще ги стигнем немците ама друг път ( разбирай никога ).
Мога да напиша още много неща, но мисля че това казва достатъчно.
Comment
-
Най нормалното е да попиташ "може ли да се измисли нещо за да не пишете акт или фиш". Зависи от човека срещу теб. Трябва да умееш да го прецениш дали би поддал. В Германия специално случката е преди 7-8 години и след като се разговорихме с ченгетата от къде съм и що съм какъв го диря и на дека отивам за има-няма 10 мин., успяхме да стигнем до решение на проблема.
В България е същото, ако подходиш с усмивка и не се правиш на интересен, обикновенно завързваш разговор с органа на реда и понякога може да минеш и без дори и да почерпиш.
riddick: Точно за Нисан терано си мислих (същото като Маверика), то си е просто мъртвец, не че има ограничение. Много добре знам какви настройки има Рейнджа, но на каквато и степен на окачването да е(то е въздушно) никога няма ограничител. За ограничител на скоростта си има отделна опция както и много други за регулирането и. Всищност добре, че дойде у форума за да ни обясниш какви са разликите между шасито и самоносещата. Аз лично не ги знам а и не ме интересуватНе ме интересува как работи дадено нещо важното е аз да мога да го използвам.
Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
Относно Аварийната лента.
Без значение,защо си спрял там,движението по нея е забранено.Тя е направена за да спреш/без значение дали правиш нещо по колата или ти е лошо/като не си се изпикал също ти е зле,друг е въпроса за ексхибиционизъм и удовлетворяване на естествени нужди на обществено място,много сложни думи,/
Аварийната лента е отделена с права непрекъсната линия-по закон нямаш право дори да я настъпваш/линията/.
Освен това изпреварването отдясно също е нарушение.
Та според мен,в аварийната лента мога да спра,без значение защо,но не мога да се движа.
Comment
-
Според мен предназначението на така наречената аварийна лента е при задръстване в нея да могат да се придвижват безпрепятствено органите на полицията,пожарната,и спешната медицинска помощ,нямаш право да пребиваваш там дълго и тя е един постоянно свободен коридорНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Не знаех,че освен всичко,Роувърите имат и фабрично монтиран компресор,за да може регулирането на височината да е на въздух под налягане.
Човек се учи,докато е жив.
Всеки автомобил си има своите качества и недостатъци.
Не мисля,тук е мястото да спорим затова.
Имал съм 4 коли-2 със задно и две с предно предаване и един джип-4х4.
Сега искам да си взема Алфа,защото това е детската ми мечта/много ме кефи/.Затова съм във форума.Не се заяждам с никого.
Дадох мнението си ,защото не искам някой аматьор,седнал зад волана на бегачка,като ми види емблемата ,да реши да си мерим ============.
Що се отнася до Маверика,напълно оправда очакванията ми.Всичко друго,но не и мъртвец.
За 4 години съм сменил биелетки на предна щанга и накладки.По двигателя съм сменил масло и термостат/няма ремък или верига,а е на колела,като ЗиЛ/
За мен най-добрия офроуд автомобил е Нисан Патрол,след него е УАЗ.
Ама досега не бях чувал УАЗ и Алфа да мерят сили.
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:02 ----------
Линейки,пожарни,полиция и т.н.са автомобили със специален режим на движение,и при пуснат сигнал/светлинен или звуков/всички са длъжни да им осигурят предимство .Без значение дали е на магистрала,ии не.
При подаден сигнал от подобен автомобил,трябва да се осигури възможност да премине безпрепятствено,независимо дали си с предимство.
Затова те се движат в крайна лява или в насрещното.
На магистрала подобен автомобил се движи в ляво,и всички са длъжни да отбият вдясно,за да пропуснат бързия.
Никой няма право да кара в аварийната лента.Никой.
Ако не можеш да поддържаш скорост от 50км/ч на магистралата-пътна помощ или тел 112.
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеНай нормалното е да попиташ "може ли да се измисли нещо за да не пишете акт или фиш". Зависи от човека срещу теб. Трябва да умееш да го прецениш дали би поддал. ...
В България е същото, ако подходиш с усмивка и не се правиш на интересен, обикновенно завързваш разговор с органа на реда и понякога може да минеш и без дори и да почерпиш.
Comment
-
Знам, че това е отдавна заровена тема, но след поредното ударено дете на пешеходна пътека и след като изчетох внимателно какво е писано тук, не се стърпях и аз да напиша следното:
1. Въобще на всеки нормален човек в цивилизована дръжава, ще е трудно да ме се обясни първия пост, както и някои от следващите.
2. Ако си шофьор от 2 години и за нарушението на скоростта над 30 км/ч ти бяха взели книжката за 6 месеца (както трябва да бъде), това ти 1/4 от текущия шофьорлък без книжка, ако ме разбираш. Като ти е земат още веднъж за 1 година - и ОЧЕВИДНО ЩЕ СЕ НАУЧИХ, ЧЕ ЗАКОНА Е ПИСАН ДА СЕ СПАЗВА, А НЕ ТИ ДА ПРЕЦЕНЯВАП С КОЛКО МОЖЕ ДА СИ КАРАШ!
3. Закона за движение по пътищата е закон като всеки и за да ти дам пример, мога да ти кажа, че аз мога да почна да преценявам, че днес 10 човека просто не ме кефят и не ми харесват на живота и да им строша главите. Но това сигурно, ще го сметнеш за нарушение на закона, а превишаването на скоростта - НЕ.
За да дообясна нещата, от правна гледна точка нещата стоят така: Виновен или Невинен - демек нарушил закона или не. Няма по-малки и по-големи закони. Има по-малки и по-големи наказания.
От правна гледна точка - аз счупвайки т****та ти кратуна и ти карайки с 30-40 км/ч отгоре сме еднакво виновни.
4. Аз лично не мога да престана да се учудвам защо движейки се с 90 км/ч по пътищата съм най-бавната кола - постоянно ме изпреварват на завои, баири, без видимост - може да се нагледаш на такива простотии, ако караш с 90 км/ч.
И за какво - да не би да имаме пътища без дупки, оградени и обезопасени.
Кой от вас е карал в чужбина наскоро и на всеки километър е виждал размазани кучета и друг добитък по асфалта? А това е нормална гледка за България?
Някой питал ли се е защо? И дали и колко от този добитък е можел да бъде човешко същество?
5. Ако всички караме с ограничението и не се изпреварваме - реално ще пътуваме по бързо и много по-безопасно.
6. АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ ПО-ГОРНИТЕ МИ ИЗКАЗВАНИЯ, ПРОЧЕТИ САМО ТОВА:
НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ПРЕЦЕНЯВАШ ТИ С КОЛКО ТИ УДОБНО ДА КАРАШ КАТО ЗАТОВА ИМА ЗАКОН?
И какви са тези пост-комунистически и стил мутра по телевизията изказвания - аз съм си виновен и най-нагло нараушавам законите, ама си има органи, които да преценят.
Знаеш ли, ако тия органи почват наистина да преценяват с такива като тебе какво трябва да се случи?
Що ей така не се намери некой да си прецени по негова сметка, че ти не заслужаваш да живееш, да ти тегли един 9мм, пък после органите да преценяват.
НАЙ-НАГЛОТО ти изказване, което доказва АБСОЛЮТНАТА ти профанщина, беше:
Какво щяло да стане ако отсреща идвала кола, която кара с 90 и не била виновна, т.е. например аз със семейството си.
Ами, първо, ако ти караш с 90 и другия кара с 90 и всички карата с колкото се кара, няма да се изпреварват със 140 - и невинния няма да пострада.
За справка - пак ще спомена Германия.
Що не идеш там да прецениш с колко ти харесва да караш и после да помолиш тамошните органи да преценяват виновен ли си или не?
Учудващото е заключението:
На българани все некой друг му пречи, абе пич ти си се осрал та си се омазал до шията, ама некой друг с некъв джип ти пречел.
Ти наистина ли невиждаш абсурдността на постъпката си?
Аз лично, съм за организация, която да преценява такива като тебе и да ги изтрепва отвреме. Пък после органите да решават кой виновен и кой не.
И като се разчуе, че 1-2-3 са дали фира за БЕЗОЧЛИВО нарушение на правилника, ше видип как изведнъж всички ще почнат да спазват ограниченията.
И накрая какво - българина само страх го вкарва в правия ред. Ей затова сме извън цивилизацията!
Главата празна, никакво самосъзнание, никаква култура, винаги друг ни пречи, колко хора си задават въпроса - а, аз на кой преча?
Например ти Българино - ми пречиш на мен с факата, че си невъзпитан, нямаш уважение към законите, към другите участници в движението и най-вече към собвствения си живот - защото с подобно шофиране, най-много да се утрепеш някъде, което няма да е загуба.
Дано поне си сам в колата и се нацелиш в някое дръвце, да няма невинни и очевидно глупави жертви, каращи с мизерните 90 км/ч в насрещното.
Comment
-
Първоначално публикувано от phiko Покажи съобщениевнимателно какво е писано тук, не се стърпях и аз да напиша следното:
......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment