Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо после се убиваме по пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    И кога спират колите?
    Колите спират винаги , когато застана на края на пешеходна и гледам към движението.
    "хора като мен" казваш ... ти напълно сигурен ли си че считам града за писта ?! Намери 1 човек да ме е виждал да се съзтезавам в последните 9 години и тогава можеш да пишеш . А дотогава твоето са си само празни приказки без съдържание.
    Когато човек няма как да спори нормално по тема се опитва да обижда или да се прави на по-добър от другия ... Грешните ти представи за какво е пешеходна зона нямам намерение да коментирам.
    ...

Comment

• Когато един водач забележи, че пешеходеца се обръща встрани и участва в движението, един вид е колега дори и пешком, почти винаги спира.
      Но децата и старите хора са непредвими.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        И друг път съм го споменавал, че шофирането и предимно мисловен процес, но все пак това е и борба на противоположности - разума срещу емоцията и много трудно се съчетават, почти е невъжможно.
        Тук говорим за съчетаване, което не води до катастрофа (тежка).За 28 години стаж като шофьор любител не съм имал никога такава ситуация.Дай боже и да нямам.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Тук говорим за съчетаване, което не води до катастрофа (тежка).За 28 години стаж като шофьор любител не съм имал никога такава ситуация.Дай боже и да нямам.
          Тук говорим изобщо за съчетаване - и аз не съм имал за 32-годишен стаж, но никой не е застрохован от такива ситуации.
          sigpic

Comment

• Така е-никой не е застрахован да, но говорим поне да караме така, че да ги сведем до минимум.
            Не че не съм карал пиян тролей, ама и тогава бях внимателен Наистина.
            ПП като си съберем шофьорския стаж и сме за пенсия вече
            Старуха, ти къде навъртя толкова стаж, като аз имам книжка от 19 годишен, май си по млад от мен?
            Last edited by fred; d.m.y г., 22:23.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Така е-никой не е застрахован да, но говорим поне да караме така, че да ги сведем до минимум.
              Не че не съм карал пиян тролей, ама и тогава бях внимателен Наистина.
              ПП като си съберем шофьорския стаж и сме за пенсия вече
              Старуха, ти къде навъртя толкова стаж, като аз имам книжка от 19 годишен, май си по млад от мен?
              Направи една система от уравнения с няколко неизвестни и ще получиш отговора.
              sigpic

Comment

• По математика съм слаб, жената е завършила СМГ със златен медал, аз съм по литературата, политологията и прочее
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:31.
                sigpic

Comment

• . По пътя за Перник след Владая, Мое да яздеш колкото си искаш

И там не можеш, защото е нацвъкано с тъпи знаци. Включително и със зебра в едно хубаво нанадолнище, което води към по-долу!

На зебра, в цял свят /цивилизования свят/ пешеходецът има пълно предимство, дори и още да не е стъпил на платното. Айде научете се малко на правила. [/QUOTE]
                  Ето точно такива изказвания водят до смърт по улиците!
                  Пешеходците имат предимство на зебрата, но това е написано на хартия! То е правило-закон!
                  То не е грубата реалност!
                  Слез на планетата Земя!
                  Пешеходеца на зебрата няма никакъв шанс срещу автомобила. На това трябва да се учат децата, а не, че са безсмъртни на зебрата.
                  Те трябва да се научават, че могат да преминат чак, когато всички автомобили спрат!
                  Виждал съм такова поведение на пешеходци по света и е наистина много респектиращо.
                  Абсолютизирането на предимствата на пешеходците води до тероризъм от тяхна страна, а реално потърпевшите са те!
                  Превишената скорост!?
                  Просто не ми се говори!
                  Тя отдавна у нас е функция на държавен тероризъм.
                  Основната причина е хулиганството по пътя
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    . По пътя за Перник след Владая, Мое да яздеш колкото си искаш

И там не можеш, защото е нацвъкано с тъпи знаци. Включително и със зебра в едно хубаво нанадолнище, което води към по-долу!

На зебра, в цял свят /цивилизования свят/ пешеходецът има пълно предимство, дори и още да не е стъпил на платното. Айде научете се малко на правила. :drinking
                    Ето точно такива изказвания водят до смърт по улиците!
                    Пешеходците имат предимство на зебрата, но това е написано на хартия! То е правило-закон!
                    То не е грубата реалност!
                    Слез на планетата Земя!
                    Пешеходеца на зебрата няма никакъв шанс срещу автомобила. На това трябва да се учат децата, а не, че са безсмъртни на зебрата.
                    Те трябва да се научават, че могат да преминат чак, когато всички автомобили спрат!
                    Виждал съм такова поведение на пешеходци по света и е наистина много респектиращо.
                    Абсолютизирането на предимствата на пешеходците води до тероризъм от тяхна страна, а реално потърпевшите са те!
                    Превишената скорост!?
                    Просто не ми се говори!
                    Тя отдавна у нас е функция на държавен тероризъм.
                    Основната причина е хулиганството по пътя
                    Стъпил съм здраво на земята. Философстваш ми излишно сега.
                    Аз говоря на шофьорите, те така трябва да мислят, тук не става дума за пешеходци, и веднъж завинаги си набий в главата, че ти си този с книжката, този клинично здравия, а тези на улицата дето ходят пеша може да са пияни, влюбени, разстроени, с алхаймер, с шизофрения и т.н. Ти пази моето момче, ти ПАЗИШ.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      . На зебра, в цял свят /цивилизования свят/ пешеходецът има пълно предимство, дори и още да не е стъпил на платното.
                      Тук не съм съгласен.
                      Имах спор с един полицай, за едни клюкарки дето си говореха на тротоара пред пешеходната пътека, без да са стъпили на нея - добре, че продължаваха да си говорят докато спорехме с него.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Законът за движение по пътищата, както и много други закони, е написан в голямата си част така, че да се нарушава. ?

---------- Post added at 17:15 ---------- Previous post was at 17:05 ----------

По-добре от това не можеше да се каже.
                        Още едно родно юристче, което уринира и плюе върху ненужната си диплома
                        Може ли ти с "юридическото" образование да ръсиш такива простотии, за закона, който трябвало да се нарушава, малииии закъсала го е тази държава сериозно. Да беше завършил "терикатлък" някъде или нямаше да се гордее фамилията с теб? Жалко....

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Първоначално публикувано от phiko Покажи съобщение
                        Като цяло очаквах повече отговори от типа на:
                        "... а трябваше."

или пък:
                        "ти на какъв се правиш."
                        или
                        "нещо си ненормален."

все от този вид.

хора около.

На вас би ли ви било приятно, след съботен запой, някой да включи хилтито над главата ви в 8 часа сутринта?
                        Да, в такива случаи - когато вас ви касае пряко - ви се иска да има обществени норми. Но те, нормите, не може да ги има и няма според това, когато на вас ви е угудно. Или ги има или ги няма.
                        БРАВО! Бях се отчаял, че в този форум няма хора, които пишат добре и изразяват точно своята позиция.
                        Поздравления от мен за постовете, следващия път пускай тема направо.
                        К.М.

Comment

• [QUOTE=Susscrofa;1055855]Още едно родно юристче, което уринира и плюе върху ненужната си диплома
                          Може ли ти с "юридическото" образование да ръсиш такива простотии, за закона, който трябвало да се нарушава, малииии закъсала го е тази държава сериозно. Да беше завършил "терикатлък" някъде или нямаше да се гордее фамилията с теб? Жалко....[COLOR="Silver"]

Пиши си в блатото и не си позволявай да коментираш дипломата ми, родата ми и т.н.!
                          Last edited by koolio; d.m.y г., 23:49.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• [QUOTE=koolio;1055878]
                            Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Още едно родно юристче, което уринира и плюе върху ненужната си диплома
                            Може ли ти с "юридическото" образование да ръсиш такива простотии, за закона, който трябвало да се нарушава, малииии закъсала го е тази държава сериозно. Да беше завършил "терикатлък" някъде или нямаше да се гордее фамилията с теб? Жалко....[COLOR="Silver"]

Пиши си в блатото и не си позволявай да коментираш дипломата ми, родата ми и т.н.!
                            Аз пиша навсякъде и когато си поискам.
                            Защо да не те коментирам? Специален ли си?
                            К.М.

Comment

• Нямам намерение да отменям и да върша работата на хората, които са пропуснали да си я свършват през първите ти седем години, но постът ти ще бъде докладван на модераторите.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Аз пък мисля,че Прасчо е прав (е ,като изключа пиперливите определения за Колето разбира се )
                                Абстрахирайте се от факта,че "не ви кефи"(ако наистина е така) и вникнете в това,което пише
                                Дори един човек да се замисли,от полза ще е

Хайде и нещо по темата от мен

Записки по българските пътища
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X