Известие

Collapse
No announcement yet.

Нова кола...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нова кола...

Здравейте, колеги! Поради финансови затруднения мисля да заменя така скъпоцената за мен Алфа с нещо по-ефтино и май ще я заменя с VW искам ви мнението за Passat B5 1.9,Golf4 Golf3, но този път ще се спра на дизел!
    __________________________________________________ ___
    Alfa romeo 166 T.Spark 2.0 2002г. 6 степена кутия. 8.7 на 100

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
    Здравейте, колеги! Поради финансови затруднения мисля да заменя така скъпоцената за мен Алфа с нещо по-ефтино и май ще я заменя с VW искам ви мнението за Passat B5 1.9,Golf4 Golf3, но този път ще се спра на дизел!

по-евтино в какъв смисъл ?
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Като части...
      __________________________________________________ ____

Comment

Пасата е само с осем носача от пред, ти си прави сметка.....
        "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Като части...
          __________________________________________________ ____

всички модели, които си изредил са шумни, груби и харчат доста (сега някой хора ще ми опонират за TDI но е факт) иначе всички тези мотори имат един голям проблем, освен другите, пукат глави масово - не че е проблем да се кара така ама да ти кажа по моето скромно мнение това положение е трудно по-добре търси начин да си правиш колата с хубави и не толкова скъпи части ...
          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
            всички модели, които си изредил са шумни, груби и харчат доста (сега някой хора ще ми опонират за TDI но е факт) иначе всички тези мотори имат един голям проблем, освен другите, пукат глави масово - не че е проблем да се кара така ама да ти кажа по моето скромно мнение това положение е трудно по-добре търси начин да си правиш колата с хубави и не толкова скъпи части ...
            Хубави части и ниски цени звучи като + и - при алфа...евтините части са боклук, пък нямам пари за скъпи части...
            ____________________________________________ ___

Comment

опии

Колега,голяма грешка ще направиш,ако наистина си решил да смениш 166-ката за нещо толкова безлично и банално,като изброените по-горе марки коли...пък ако си мислиш че Пасатора е по-евтин като поддръжка,много си в заблуда,а пък за ГОУФ въобще не искам да коментирам,нищо общо с класата на алфа 166...е вярно,че алфата е малко по-деликатна за поддръжка кола,но пък е същото положението с по-деликатната дама-иска малко повече внимание и ресурс,но пък си струва на 100% всяко пени хвърлено по нея...ама ти си решаваш в крайна сметка ;-D
              THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
              http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

[QUOTE=svrusev;898406]Хубави части и ниски цени звучи като + и - при алфа...евтините части са боклук, пък нямам пари за скъпи части...

Добре де какво толкова се е зачупило по Алфата ? има варианти всякакви зарови се във форума и чети има решение на всеки проблем ако няма ще измислим...
                Алфата ако я продаваш ще я продадеш адски трудно а с парите за другата кола ще я направиш дотолкова доколкото да издържи поне още 5-6 години ... което е супер ... де да знам убеден съм, че така бих постъпил на твое място.
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Колегите съвсем вярно отбелязват, че може да се намерят части на прилични цени. Пък и много зависи наистина какво трябва да се ремонтира. Имаше една тема в която колега беше правил сравнение за стандартни разходи между нашата и фолксваген ако не се лъжа, че сега карам на спомен. Разликата беше нищожна примерноако за еднагодина на алфа 166 разхода е 5000 то на фолксвагена разхода е около 4000. Наблягам, че посочените цифри пиша по спомен и не претендирам за 100% вярност.
                  Ти сам решаваш но аз бих си стегнал алфата, а ако са повечко парите на етапи - освен ако не изисква ресурс от 5000 нагоре. Но тогава бих я бракувал и на части, а след това същата бих си купил.
                  sigpic
                  Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                  АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                  АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

за колата

На 1во място, не си продавай новичката количка, ако я знаеш че не е чуплива. Не схващам колко голям ще е финансовия бонус след продажбата на 166 02' и закупуването на пасат Б5 запазеничък, но си намесил и голф 3. Pininfarina знае от 1ва ръка (хехе) че подържам (считай ремонтирам) 156 2.0 и Голф 3 GT. Финансовите ми впечатления за 2г. с 2те коли са че голфчето е по-некапризно,с по-евтини части, много от които могат да се вземат 2ра употреба под път и над път, гори по-малко и най-важното за мен, че е по-сгодно за работа - при двигателя можеш да бръкнеш отвсякъде. Миналия уикенд за 2 часа брат ми сам разпарчетоса цялото табло за да стигне до радиаторчето на парното, после пак така сам си го сглоби. Признавам че го продавам, но само щото си взех CLK кабрио, а не защото е кофти кола.
                    Ако на твое място можех да реализирам сериозна разлика в пари след продажбата на 166, щях да си взема Г3. Иначе не бих се занимавал - не вярвам Алфа 2002ра толкова пък много да се чупи. Мойта е с ГИ и дори не се оплаквам с разход.
                    Alfa 156 2.0 - ех,
                    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

От доста наблюдения вече знам,че ако някой се е загледал в модел на ФВ, то положението е неспасяемо. Излишно е да се обяснява,че алфата 166 няма как да се сравни с пасатор,пък бил той 5,6 и т.н. Голфовете пък не си струват коментара. Общото мнение у нас е,че алфите са трошливи и с много скъпи части, а ФВ и Хауди са най-здравите кошници с чаркове за по 10-15 кинта. Върви обяснявай, че това време свърши с пасат 2 и хауди В4... Така че пожелавам на колегата да улучи дизел на ФВ, дето да не му е взето здравето и да си го кара със здраве!
                      ...
                      155 1,6 TS 16V `96
                      166 2,4 JTD `99
                      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Хммм на Алфата пък таблото не се сваля за радиатора и не отнема повече от час
                        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Не знам за какви финансови затруднения говориш, колега, но самата смяна на автомобил е една голяма набутка. В края на краищата, хвърляй и една газ и тва е
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            самата смяна на автомобил е една голяма набутка.
                            и аз мисля така
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колата се нуждае от 6000лв.

Comment

Working...
                              X