Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяната на маслото е излишна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• [QUOTE=code;1257672] Иначе камионите си карат по 100 000км без проблем с едно масло, по-новите става въпрос, то маслото си е синтетика и толкова си му дават. На 122 000 съм виждал без да e доливано на Актрос

С това масло се запознах преди няколко години. На камиони се държи много добре и действително изкарва над 100 000 км. Даже мисля, че по сертификат беше до 140 000 км. Тайната му била в свойството му да си полимеризира наново скъсаните молекули.
    И сега следва изненадата.
    На камиони и други машини, чиито мотори имат променливи натоварвания и не работят в тежък режим, маслото действително минава над 100 000 км. Поставено на машини с тежък и продължителен режим на работа, като силажокомбайни, трактори в оран, генератори и др., маслото не може да се самовъстанови . Нормално на Клаас силажокомбайн с осем цилиндров мотор Мерцедес се сменява маслото на 150 работни часа.
    Със синтетиката изкара до към 220 часа и мотора гръмна!
    Явно трябва и да се чете внимателно!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• http://www.2112.ru/showthread.php?t=23726&page=1
      Малко снимки на мотори и масла
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

• Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
        http://www.2112.ru/showthread.php?t=23726&page=1
        Малко снимки на мотори и масла
        Единственото, което доказват тези снимки е, че един двигател преспокойно може да направи 100 000 км без смяна на масло.

Забелязвам, че Кастол 0W40 и 5W40 се представят доста зле, което ме навежда на мисълта, че са попаднали на ментета.
        Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 16:33.
        Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Единственото, което доказват тези снимки е, че един двигател преспокойно може да направи 100 000 км без смяна на масло.

Забелязвам, че Кастол 0W40 и 5W40 се представят доста зле, което ме навежда на мисълта, че са попаднали на ментета.
          И къде пише, че това е пробег без смяна на масло?

Аз видях само това:

Масло Castrol 0W40 пробег без замены 30 000

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Масло Castrol 0W40 пробег без замены 30 000 (межсервисная рекомендация) автомобиль BMW дилерское обслуживание. - точно на тази снимка разбрах, че всичко е пълен майтап Не вярвайте на всичко в нета
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Масло Castrol 0W40 пробег без замены 30 000 (межсервисная рекомендация) автомобиль BMW дилерское обслуживание. - точно на тази снимка разбрах, че всичко е пълен майтап Не вярвайте на всичко в нета
              Няма да ме очуди ако човека си е плащал за смяна на масло, а те не са го сменяли. В Балкан Стар доста често се случваше преди 3-4 години. И всъщност това масло да е на доста повече километри.
              Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Няма да ме очуди ако човека си е плащал за смяна на масло, а те не са го сменяли. В Балкан Стар доста често се случваше преди 3-4 години. И всъщност това масло да е на доста повече километри.
                E то това е друга бира Аз досега такъв случай не съм виждал, но при руснаците невъзможни неща няма Иначе съм попадал на коли излезли от гаранция, на които никога не е пипан горивен и маслен филтър. Особено като са елементи само ги пишат единия се беше всмукнал от зор.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• ---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:56.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                  X