Известие

Collapse
No announcement yet.

Simbian vs. Windows mobile vs Android vs Mac

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Напълно съм съгласен с това мнение.
    Прасчо хайде пораздвижи си мозъчето и ми кажи Apple с колко продукта достигат този пазарен дял?
    Говорим само за софтуеър, за нищо друго.

---------- Post added at 08:39 ---------- Previous post was at 08:36 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Свинчо, поне си проверявай източниците...
    Нокия ще продължи да ползва Симбиан в средния клас устройства.
    Ти да не завършваш журналистика бре... все говориш за неща от които не отбираш
    Ползвам андроид със самсунг p1000, преди това бях с ай-фон, какъвто никога повече няма да си купя.
    Споделя личен опит, оценката е субективна разбира се, но за мен андроид е по добър.
    За нокиа си прав, но където и да провериш ще видиш, че делът на андроид е по- висок.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Мобилни ОС ползвам от ВМ5 / WinCe3 ...
      Имал съм и Симбиан, ВМ6, сега съм с Андроид... играл съм си доста с ВФ7, ИОС3 и 4.
      Главния проблем на Андроид е липсата на интеграция с групуер... има разни платени експерименти, но докато са само експерименти, пари няма да видят.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мобилни ОС ползвам от ВМ5 / WinCe3 ...
        Имал съм и Симбиан, ВМ6, сега съм с Андроид... играл съм си доста с ВФ7, ИОС3 и 4.
        Главния проблем на Андроид е липсата на интеграция с групуер... има разни платени експерименти, но докато са само експерименти, пари няма да видят.
        Матричар, знам, че си компетентен по тази тема. /говоря сериозно/
        Абсурд е да влизам с теб в такъв спор, просто защото ще се забавляваш искрено
        Аз съм ползвал само тези двете устройства, като няма да коментирам симбиана, който също съм ползвал.
        На мен лично андроидът ми е една идея по-удобен.
        Признавам обаче, че браузването с р1000 с наличния браузер бе гадничко, докато не си сложих една опера и един делфин после.
        С айфона имах проблем с флаш.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

В крайна сметка кой как го кефи. Има продукти за всеки вкус.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            В крайна сметка кой как го кефи. Има продукти за всеки вкус.
            Онова дето го предлагаше ВМ6 за бизнес единствено Палм/Уеб ОС има като възможности... но за съжаление съдбата на Уеб ОС е неясна.
            УФ7 е просто МС версия на иОС, осакатено като за лапета.
            Андроид и той е с такава насоченост.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Онова дето го предлагаше ВМ6 за бизнес единствено Палм/Уеб ОС има като възможности... но за съжаление съдбата на Уеб ОС е неясна.
              УФ7 е просто МС версия на иОС, осакатено като за лапета.
              Андроид и той е с такава насоченост.
              Не съм толкова навътре в материята, определено ios си има недостатъци, но аз съм си фен на Apple.
              Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Това да му е проблема...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Признавам обаче, че браузването с р1000 с наличния браузер бе гадничко, докато не си сложих една опера и един делфин после.
                Е точно тук е проблема на андроида. Липсата на ергономичност както в устройсвата, които работят с него, така и в софтуера. Трябва да си дърпаш друг браузър, че този дето е по дифолт не бачка както трябва. Същото е и с други приложения за андроид. Проблема при андроид, както и при повечето линукс дистрибуции, е че софтуера се пише набързо от разработчиците (повечето от които са китайци на 15-16 години) без да се тества пълноценно за крашване и ергономичност. Как няма да са безплатни приложенията като ги пишат джава ентусиасти за спорта.Аз не познавам някой с айфон да се оплаква от сафарито и да си търси друг браузър. При епъл винаги е имало добър баланс между хардуер и софтуер, който липсва при повечето други компании. Като излезе сега 4s и всички ревнаха по форумите защо дисплея му е само 3 и нещо инча след като конкурентите от трибуквената тайванска фирма правят устройства с 4 и горница. Да ама айфона можеш като ти звъннат с едната ръка да го държиш, а с палеца на същата да го отключиш/приемеш разговора, като другата ти е свободна. А за ония трибуквения модел с 4'' дисплей ти трябват и двете ръце да работиш с него. При айфона докато го държиш с едната ръка с палеца се достигат всички точки на екрана. Друго неудобство на повечето андроид и winmobile устройства е трудното скролване и плъзгане на иконите. Нещо което при ябълката носи голямо удоволствие и върви безупречно. Разбира се тук голямо значение има поне 5 годишната преднина по отношение на капацитивните дисплеи, която епъл имат пред другите.
                Разбира се нямам за цел да ви убеждавам да захвърлите андроид устройствата и да си купите айфони. Просто казвам кое най-много ме впечатлява в софтуера и хардуера на епъл!

Comment

Първоначално публикувано от h.marinsky Покажи съобщение
                  Е точно тук е проблема на андроида. Липсата на ергономичност както в устройсвата, които работят с него, така и в софтуера. Трябва да си дърпаш друг браузър, че този дето е по дифолт не бачка както трябва. Същото е и с други приложения за андроид. Проблема при андроид, както и при повечето линукс дистрибуции, е че софтуера се пише набързо от разработчиците (повечето от които са китайци на 15-16 години) без да се тества пълноценно за крашване и ергономичност. Как няма да са безплатни приложенията като ги пишат джава ентусиасти за спорта.Аз не познавам някой с айфон да се оплаква от сафарито и да си търси друг браузър. При епъл винаги е имало добър баланс между хардуер и софтуер, който липсва при повечето други компании. Като излезе сега 4s и всички ревнаха по форумите защо дисплея му е само 3 и нещо инча след като конкурентите от трибуквената тайванска фирма правят устройства с 4 и горница. Да ама айфона можеш като ти звъннат с едната ръка да го държиш, а с палеца на същата да го отключиш/приемеш разговора, като другата ти е свободна. А за ония трибуквения модел с 4'' дисплей ти трябват и двете ръце да работиш с него. При айфона докато го държиш с едната ръка с палеца се достигат всички точки на екрана. Друго неудобство на повечето андроид и winmobile устройства е трудното скролване и плъзгане на иконите. Нещо което при ябълката носи голямо удоволствие и върви безупречно. Разбира се тук голямо значение има поне 5 годишната преднина по отношение на капацитивните дисплеи, която епъл имат пред другите.
                  Разбира се нямам за цел да ви убеждавам да захвърлите андроид устройствата и да си купите айфони. Просто казвам кое най-много ме впечатлява в софтуера и хардуера на епъл!
                  Я пак... Сони Ериксон Експериа Арк... 4.2" екран, чудесно се оправям и с 1 ръка
                  ВМ6 не беше правен за работа без писалка, ако го бяха преработили щеше да се справя и с това (поне аз съм пробвал с къстъм билд на резистивен екран и беше ок).
                  Андроид има купчина безумни приложения, но има и работещи... само групуера липсва.
                  иОС ... абе работи ама ако не го кракнеш трябва да вземаш средна шведска заплата да го храниш.
                  И това им е главния проблем на аиПей ... безумните цени.

Comment

Е те тук съм сто процента съгласен с морфиус .Цените на пейфона са ........аз си ползвам симбиана от близо десет години (откакто има нокиа 7650) ,сега ,нещо което другите ос не го могат ,симбиана го може ,а именно да си кача чист уиндоус. В момента имам на телефона си 98 ,като мисля до месец ,месец и нещо да си кача едно хп. Наистина ,бързината с която 98-цата работи ,е просто смешна , имайки в предвид ,че процесора ми е 680 мхц ,няма нет ,но го има удоволствието ,което никойя друга ос не може да ти даде ,а по - точно да имаш повече от една такава на един смартфон

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                      Е те тук съм сто процента съгласен с морфиус .Цените на пейфона са ........аз си ползвам симбиана от близо десет години (откакто има нокиа 7650) ,сега ,нещо което другите ос не го могат ,симбиана го може ,а именно да си кача чист уиндоус. В момента имам на телефона си 98 ,като мисля до месец ,месец и нещо да си кача едно хп. Наистина ,бързината с която 98-цата работи ,е просто смешна , имайки в предвид ,че процесора ми е 680 мхц ,няма нет ,но го има удоволствието ,което никойя друга ос не може да ти даде ,а по - точно да имаш повече от една такава на един смартфон
                      Е хайде, хайде... на НТС HD2 бяха подкарали Хр, Андроид, ВМ6 и ВФ7 ... не е новост но е безсмислено.
                      На 98 не и е проблема 680 Мхз... все пак я ползвахме на машини 200-300 Мхз и по 32/64 РАМ.
                      Проблема е, че я пускаш през емулатор, който работи паралелно с останалия софт на телефона ти.

Comment

Е хайде, хайде... на НТС HD2 бяха подкарали Хр, Андроид, ВМ6 и ВФ7 ... не е новост но е безсмислено.
                        На 98 не и е проблема 680 Мхз... все пак я ползвахме на машини 200-300 Мхз и по 32/64 РАМ.
                        Проблема е, че я пускаш през емулатор, който работи паралелно с останалия софт на телефона ти.
                        И това е така .За андроид не знаех ,че са пуснали хп . А колкото до мобилния уиндоус,нямам преки впечатления от моделите след хтц титан... тоест бая години назад.Но все си мисля ,че колкото и да е нов ,щом е мобилен ,то той не е като на компютъра ти... може и аз да греша

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Не са го пуснали под Андроид... самия телефон HTC HD2 e оригинално с ВМ6 ... но на него са подкарвали Хр, Андроид и ВФ7
                          За Хр съм гледал само демо клип в нета...
                          Но и в момента в XDADevelopers има ром който включва в себе си ВМ6.5, Андроид и ВФ7 ... избираш си коя ОС да пуснеш при стартиране на апарата.
                          За това и да се намери читава HD2 е мъка и цената е колкото на апарат от тази година.

Comment

HD2 съм имал възможност да го ползвам за малко, работещ с WM6.5 и с Android. С втората OS работи перфектно и много по-стабилно, отколкото с Windows! Доста време съм имал възможност да ползвам и телефони със Symbian! Ползвал съм и iOs.....и въпреки всичко, не мога (или по-скоро не искам) да сравнявам различни OS на телефони (смартфони)! Лично мое мнение е, че до момента, каквито и смартфони, таблети и т.н. да има на пазара, не могат да заместят пълноценно един лаптоп!
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от h.marinsky Покажи съобщение
                              Като излезе сега 4s и всички ревнаха по форумите защо дисплея му е само 3 и нещо инча след като конкурентите от трибуквената тайванска фирма правят устройства с 4 и горница. Да ама айфона можеш като ти звъннат с едната ръка да го държиш, а с палеца на същата да го отключиш/приемеш разговора, като другата ти е свободна. А за ония трибуквения модел с 4'' дисплей ти трябват и двете ръце да работиш с него. При айфона докато го държиш с едната ръка с палеца се достигат всички точки на екрана.
                              Това за 3.5 инчовия екран че бил оптимален за работа - пълни глупости - просто имат много такива дисплеи купени и трябва да ги продадат.

Symbian-a имаше потенциал, но не го актуализираха достатъчно често, изоставаше от към хардуер. Трябваха му само няколко неща още + поддръжка на други резолюции и нов интерфейс и можеше да пробие във високия клас.
                              Windows mobile 6.x не мисля да го коментирам, а WP7 грозотията не бих го ползвал дори да ми дават пари за това. Няма и достатъчно приложения за него ,има странни рестрикции и т.н.
                              Android-a e недодялан , до към версия 10 ще го пооправят.
                              iOS e правен за средната статистическа интелигентност на хамериканеца. Дизайна продава , но иначе нищо особено.

Жалко за Maemo/MeeGo. Жалко и за nokia, че се хванаха с wp7.
                              Microsoft печели повече пари от продадени андроид телефони /лицензи и патенти/. И въпреки добрата си финансова позиция не могат да направят примамлива за хората и девелъпърите операционна система.
                              ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                                Това за 3.5 инчовия екран че бил оптимален за работа - пълни глупости - просто имат много такива дисплеи купени и трябва да ги продадат.

Symbian-a имаше потенциал, но не го актуализираха достатъчно често, изоставаше от към хардуер. Трябваха му само няколко неща още + поддръжка на други резолюции и нов интерфейс и можеше да пробие във високия клас.
                                Windows mobile 6.x не мисля да го коментирам, а WP7 грозотията не бих го ползвал дори да ми дават пари за това. Няма и достатъчно приложения за него ,има странни рестрикции и т.н.
                                Android-a e недодялан , до към версия 10 ще го пооправят.
                                iOS e правен за средната статистическа интелигентност на хамериканеца. Дизайна продава , но иначе нищо особено.

Жалко за Maemo/MeeGo. Жалко и за nokia, че се хванаха с wp7.
                                Microsoft печели повече пари от продадени андроид телефони /лицензи и патенти/. И въпреки добрата си финансова позиция не могат да направят примамлива за хората и девелъпърите операционна система.
                                Е толкова клишета на едно място... май само това за 3.5 екрана е вярно.
                                Всъщност от дамска и тийнейджърска гледна точка може 3.5 да е оптимална големина
                                ВМ5 и 6 само Палм ги биеха по бизнес функционалност... ама не сте свикнали с писалките.
                                ВФ7 изобщо не е толкова грозен, рестрикциите се свалят лесно, ако бяха запазили бизнес възможностите щеше да е супер с провала на Уеб ОС, но решиха да се правят на гризани ябълки.
                                иОС просто е направена да работи, а за целта потребителя трябва да се държи из късо... големия минус - парите за всяко нещо.
                                Маемо/Меего - поредния опит да качим Линукс на телефон, алоооу... той на компютрите не можа да се наложи, а на телефоните вече има Андроид.
                                Андроид като ОС е ок... но да разчиташ на приложения писани в час по трудово, абе трудно е да си намериш понякога каквото ти трябва в тоя маркет.
                                Нокия закъсват покрай ябълките, Гугъл, самсуняците и НТС във високия и китайчетата в ниския клас... а МС им предлагат добри бизнес условия.
                                Ако има нещо за жалко то е Палм... НР хвърлиха 1.2 млрд. долара за да ги купят и се/ги провалиха.

Comment

Working...
                                X