Известие

Collapse
No announcement yet.

Задачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от EvgeniiM
    Търтея е човека, не може Чичко да е пропуснал таз задачка
    как чичко ще пропусне беее
    само че съм обещал да не участвам в темите на г-на
    жокер - най-лесно се решава с екселска таблица
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

да, за 10-на мин
      147 1.6 TS

Comment

аз обаче имам въпрос
        отнсно тази подсказка Норвежецът живее в първата къща.
        верно че сме свиканли да пишем отляво на дясно и поради тази причина и предполагам първата къща е приета за най-лявата
        но според мен 1-вата къща може да бъде и най-дясната

та аз навремето не успях да я реша при условие, че 1-вата къща е най-дясната
        за другият вариант Насо, го е обяснил

инак тази загадка за времето си може да е била супер трудна, и за това Аинщайн да е бил гении, но сега вече може да се реши и не само с мислене а и с итерации и едно ПЦ

Comment

Първоначално публикувано от Max
          Първоначално публикувано от Naso
          Ше го праи твинспарк, да ?
          Каза, че нещо още по-върло е замислил
          космичо нема кво да му се бара бееее
          оно е вечна кола направена един път и секъф муниг е кощунство
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба
            аз обаче имам въпрос
            отнсно тази подсказка Норвежецът живее в първата къща.
            верно че сме свиканли да пишем отляво на дясно и поради тази причина и предполагам първата къща е приета за най-лявата
            но според мен 1-вата къща може да бъде и най-дясната

та аз навремето не успях да я реша при условие, че 1-вата къща е най-дясната
            Да, така е
            но Знаем, че в средната се пие мляко, та оттам по нататък може да се Заключи,къде е първата къща

Comment

Ами ше кажа

1. Подредих къщите щото е най-лесно:

Норвежеца е в първата къща, която не е зелената, защото до зелената се намира бялата, а до норвежеца синята. Синята следователно е втората. Червената къща се пада в средата, защото в нея се пие мляко, а в зелената се пие кафе. За норвежеца остава жълтата.

Къщите са както следва: жълтата, синята, червената, зелената, бялата. Какво знаем за тях ? В жълтата къща пушат Дънхил. В синята гледат коне. В червената е англичанина и пие мляко. В зелената пият кафе.

2. Цигарите бленд имат два варианта - или да са във втората или във четвъртата къща. Немогат да са във първата заради котките. Немогат да са във третата, защото там пият мляко. И петата не е тяхната, защото единствения им съсед пие кафе. Тяхната къща е втората. Ако е четвъртата, значи в петата пият вода, а в третата гледат котки. Следователно в третата не пушат пол мол, нито във втората, нито във първата или в четвъртата. В петата също, защото това означава, че във втората пият бира и пушат блумастер. Тогава остава за първата да пият чай, а ние знаем, че датчанина пие чай, а не норвежеца. И така остава във втората къща да пушат бленд, в пурвата гледат котки и пият вода...... натам е лесното
              ШО,ШО?
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Оди изкарай един ексел и виж ка излазя весело
                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Оди изкарай един ексел и виж ка излазя весело
                  Сега остава да кажеш,че си ползвал Солвъра на Ексела за да решиш загадката.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                  CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                  X