If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
аз обаче имам въпрос
отнсно тази подсказка Норвежецът живее в първата къща.
верно че сме свиканли да пишем отляво на дясно и поради тази причина и предполагам първата къща е приета за най-лявата
но според мен 1-вата къща може да бъде и най-дясната
та аз навремето не успях да я реша при условие, че 1-вата къща е най-дясната
за другият вариант Насо, го е обяснил
инак тази загадка за времето си може да е била супер трудна, и за това Аинщайн да е бил гении, но сега вече може да се реши и не само с мислене а и с итерации и едно ПЦ
аз обаче имам въпрос
отнсно тази подсказка Норвежецът живее в първата къща.
верно че сме свиканли да пишем отляво на дясно и поради тази причина и предполагам първата къща е приета за най-лявата
но според мен 1-вата къща може да бъде и най-дясната
та аз навремето не успях да я реша при условие, че 1-вата къща е най-дясната
Да, така е
но Знаем, че в средната се пие мляко, та оттам по нататък може да се Заключи,къде е първата къща
Норвежеца е в първата къща, която не е зелената, защото до зелената се намира бялата, а до норвежеца синята. Синята следователно е втората. Червената къща се пада в средата, защото в нея се пие мляко, а в зелената се пие кафе. За норвежеца остава жълтата.
Къщите са както следва: жълтата, синята, червената, зелената, бялата. Какво знаем за тях ? В жълтата къща пушат Дънхил. В синята гледат коне. В червената е англичанина и пие мляко. В зелената пият кафе.
2. Цигарите бленд имат два варианта - или да са във втората или във четвъртата къща. Немогат да са във първата заради котките. Немогат да са във третата, защото там пият мляко. И петата не е тяхната, защото единствения им съсед пие кафе. Тяхната къща е втората. Ако е четвъртата, значи в петата пият вода, а в третата гледат котки. Следователно в третата не пушат пол мол, нито във втората, нито във първата или в четвъртата. В петата също, защото това означава, че във втората пият бира и пушат блумастер. Тогава остава за първата да пият чай, а ние знаем, че датчанина пие чай, а не норвежеца. И така остава във втората къща да пушат бленд, в пурвата гледат котки и пият вода...... натам е лесното
Comment