Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет относно Фотоапарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги какво мислите за това:
    Sony Cyber-shot DSC-H50
    http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fot...0/mnenija.html

Не бях се замислял изобщо за Сони.Оня ден обаче тъста ми идва на гости и снима детенцето с едно старо Сони power shot 4 мп. ами.....нямам думи.Имаше ръчен режим но апарата е купуван някъде 2006 според неговите думи и толкова истински контрастна снимка без шум от такъв клас фотоапарат не бях срещнал.Дори и на жена ми Иксуса, не може да му стъпи на малкия си пръст.Та за това взех да гледам Сони и то с оптика на Карл Цайс.

Този модел който съм посочил ми попадна от фото форума за цена 320 лв. с 4 гб карта и там другите му консумативи, без видима следа от употреба.Какво ви е беглото мнение за този модел пред алтернативата чисто ново Фуджи за малко по висока цена.

Поздарви.
    Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
    Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
      Колега BLUE1 ...ами в крайна сметка гледам едно от важните неща е стабилизацията.В този модел който ми прати на Канон дори и при него ползват техниката, като при Фуджи а именно :Оптичен стабилизатор: lens shift-type (4-stop)..това е при канона.Излиза така, че двете системи са еднакво добри по простичко казано, щом като го слагат и при канон. Можеш ли да ми кажеш кои индикации се гледат за нощно снимане като коефицент.Инъче бюджетът ми си е 500 лв. Не мога повече.
      Стига с тая стабилизация бе човек. Тя е важна само при снимки със слабо осветление и то пак не чак толкова особено ако снимаш със светкавица. Ако искаш снимки без светкавица и слабо осветление и да не са размазани, то без статив няма как да се разминеш. При снимки през деня тая стабилизация няма никаква роля!
      Lexus IS200

Comment

Sony Cyber-shot DSC-H50

Не бях се замислял изобщо за Сони.Оня ден обаче тъста ми идва на гости и снима детенцето с едно старо Сони power shot 4 мп. ами.....нямам думи.Имаше ръчен режим но апарата е купуван някъде 2006 според неговите думи и толкова истински контрастна снимка без шум от такъв клас фотоапарат не бях срещнал.Дори и на жена ми Иксуса, не може да му стъпи на малкия си пръст.Та за това взех да гледам Сони и то с оптика на Карл Цайс.

Този модел който съм посочил ми попадна от фото форума за цена 320 лв. с 4 гб карта и там другите му консумативи, без видима следа от употреба.Какво ви е беглото мнение за този модел пред алтернативата чисто ново Фуджи за малко по висока цена.

Поздарви.
        Колега имам такова Sony и не ти го препоръчвам.Слаба батерия и доста скъпа,не фокусира винаги макар да показва че е,светкавицата зарежда бавно и други.Иначе е пълен с настройки и екстри но уви.Мен ме разочарова.
        ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

syfer това Сони е пълно дърво на фона на Никон L120. Колкото и да не ти се иска просто приеми, че апаратите са Канон и Никон и всички останали. Във всеки един ценови диапазон с малко или с много Канон и Никон винаги ще превъзхождат останалите, не случайно двете марки и при професионалната и при любителската техника заемат в пъти по -голям пазарен дял. Ако искаш да ти представя превъзходствата на Никона пред това Сони, пиши.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

BLUE1 като изключим годината на производство и мегапикселите я дай сравнение между двата апарата да видим какво ще ислезе... ето и пълните характеристики..

Nikon Coolpix L120
            Sony Cyber-shot DSC-H50

Nikon Coolpix L120 vs Sony Cyber-shot DSC-H50

не искам да те разочаровам ма дръвцето е Никон-а в случая от фотографска гледна точка.. а разликата между двата е само 3 годинки.

Ето едно сравнение между част от предлаганите нови апарати приблизително в този ценови диапазон.
            Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Е тия 2 те не са в една категория, ако се вярва на характеристиките - Никона е 2 пъти по-голям, та има 2 пъти по-голям зуум, 2 пъти по-мощна светкавица, 2 пъти по-голямо фокусно разстояние и т.н.
              Но си иска куфарче.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Sony Cyber-shot DSC-H50

Поздарви.
                Крайно време беше да се загледаш по SONY, защото търсиш нещо практично за битови нужди - то е стабилно с много добри и естествени изображения, оборудвано с всичко необходимо още при покупката.
                Оптиката е ценното нещо - при Сони са Цайс и Шнайдер, като Цайса е по-добрия, а електроника всеки прави.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 02:00.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  "сапунерките" имат 1 голям МИНУС в снимането на деца - времето от натискането на спусъка до заснемането на кадъра е ОГРОМНО, за нещо което шава, мига, цвърчи, смее се, плаче. шмугва се в храстите и т.н.
                  с тях можете да снимате детето само заспало или "на късмет", или като филмче

за този бюджет 460лв може да се вземе на старо огледално-рефлексен апарат с китов обектив, който и в най-лошия случай няма да има този проблем с изчезналото дете от кадър
                  недостатъци: 1 - най-вероятно ще е достатъчно стар, за да не може да снима филмчета, ако държите на това
                  2 - не можеш да си го носиш в джоба

CASIO
                  CASIO имат една серия високоскоростни фотоапарати /например FH25/ , които правят до 40 кадъра в секунда на почти максималните мегапиксели. /FH 25 - 30 кадъра в секунда на 9Mpix, малко над 500лв/. Не знам да има DSLR , който да го може това. Ако не съм прав поправете ме.
                  Това им е силата ," не изпускат момента" , разбира се снимките не са толкова качествени като DSLR. Да и разни интересни екстри като 20х оптичен зуум, филми на 240 кадъра /slow motion/ .. до 1000 кадъра но на много ниска резолюция.

Обаче по закона на Мърфи когато искаш да снимаш нещо фотоапарата не е в теб. Обаче обикновенно си носим телефоните с нас. Nokia N8 има уникален сензор и по-голям от повечето сапунерки, невероятни снимки.
                  Last edited by Drag0; d.m.y г., 02:13. Основание: additional info
                  ...

Comment

@syfer.. в момента във Варна се предлага един Canon Power Shot G12 за 750лв..

Само 5 кратен зум но... прекалено хубаво и качествено за компактен фотоапарат! Много малко модели могат да се сравняват с него.. а и не отстъпва с нищо на DSLR с изключение на възможността за смяна на обектива.

Ето едно интересно четиво за RAW.
                    Last edited by Nimi; d.m.y г., 10:17.

Comment

Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщение
                      BLUE1 като изключим годината на производство и мегапикселите я дай сравнение между двата апарата да видим какво ще ислезе... ето и пълните характеристики..

Nikon Coolpix L120
                      Sony Cyber-shot DSC-H50

Nikon Coolpix L120 vs Sony Cyber-shot DSC-H50

не искам да те разочаровам ма дръвцето е Никон-а в случая от фотографска гледна точка.. а разликата между двата е само 3 годинки.

Ето едно сравнение между част от предлаганите нови апарати приблизително в този ценови диапазон.
                      Ними, изобщо не можеш да ме разочароваш, разликите са очОизвадни, моля http://snapsort.com/compare/Nikon-L1...r-shot_DSC-H50

А последният ти пост няма да го коментирам, само ще те попитам на какво се основава твърдението ти за почти никаквата разлика между сапунерката и който и да DSLR.
                      Last edited by BLUE1; d.m.y г., 18:49.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

BLUE1 в линка който си дал обърни внимание на следното...

за Nikon L120
                        "The 14 megapixel sensor provides good image quality from 80 to 200 ISO" ?!

синтезирано Nikon L120 vs Sony H50

"Much higher true resolution (True resolution) 9.7 MP vs 9 MP" - а ужким бил 14 МР Никона?!
                        "Has a flip-out screen NO vs Yes"
                        "Optical zoom 21x vs 15x"
                        "Wider aperture f/3.1 vs f/2.7"
                        "Better maximum light sensitivity 1600ISO vs 3200ISO"
                        "Significantly faster max shutter speed 1/2000s vs 1/4000s"
                        "Longer exposures 8s vs 30s"
                        "HD Modes 1280 x 720p (30fps) vs 640 x 480 (30 fps)"

извън линка

"White balance presets 5 vs 7"
                        "Manual focus NO vs Yes"
                        "Aperture priority NO vs Yes"
                        "Shutter priority NO vs Yes"
                        "Manual exposure mode NO vs Yes"
                        "Flash range 9m vs 6m"
                        "Continuous drive 0.7 fps vs 1.6 fps"
                        "Remote control NO vs Yes"
                        Да не забравяме и какъв е обектива на H50 - Carl Zeiss® Vario-Tessar®

А за Canon G12 ... ми вземи попрочети малко.

Малко на спам прилича си е полезна инфомация извън драченето
                        Last edited by Nimi; d.m.y г., 20:08.

Comment

Кое трябва да ме впечатли в сапунерката http://snapsort.com/compare/Canon_EO..._PowerShot_G12

В никакъв случай не казвам, че е лош фотоапарат, но не знам с кой DSLR го сравняваш. Обектива смятам, че е по-слаб от повечето китаци на Канон, за сензора то си пише колко му е собствената резолюция и размера на пикселите.....не се сещам кой сензор на DSLR е по-кофти...
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Благодаря на всички колеги за съветите и най-вече на BLUE1 и Nimi
                            Статус:Фотоапарат закупен !

Модел: Canon power shot SX130IS.

Боднах му една 4 гб карта и едни акумулаторни батерийки и за 2 дни снимки това което виждам .....страшно ме кефи.Страшно много ръчни настройки които не знам даже дали ще ми остане време да разгледам, но опцията за ръчна настройка на диафрагма и скорост едновременно под ръчен контрол много ми допада.Страхотен фотоапарат за цената си.Мисля, че май няма на такава цена в този клас.Препоръчвам на всеки с ценова възможност до 400 лв. този модел.

Поздрави на всички.
                            Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                            Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

И аз благодаря за информацията в темата. Бях се насочил точно към Canon power shot SX130IS и сега се убедих да си взема него
                              Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

ето още една интересна оферта... както гледам за 500лв може и да го дадат апаратчето..

Comment

Working...
                                X