Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак ме "ухапа" змията от емблемата (колебания за лека кола)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пак ме "ухапа" змията от емблемата (колебания за лека кола)

Колеги, пак ме "ухапа" добре познатата ни змия от емблемата. Трябва скоро да си купя още една кола, но едни такива прагматични мисли ме възспират да послушам страстите си. Алфа 156 2.0 ТС или 1.8 ТС е това, което иска сърцето и страстта ми, но прагматизма ме навежда на другият ми избор Мерцедес Е200 (очиларка).
    Много ми е трудно. Гледах и двете коли, харесват ми и двете, ама много ми трепва като съм около Алфата, а и тоя 2.0 ТС си е машина. Знам, че двете коли нямат нишо общо, но колата ще се кара живот и здраве предимно във Австрия и ще пътувам до БГ с нея. Наистина трябва да съм сигурен, че колата няма да ме остави на пътя. Другото, което е, че незнам откъде ще търся части из Австрия, все пак не съм засрахован от не-счупвания там.
    Много ми е трудно да избера, жената и тя натиска за Мерца, защото и на нея й се струва по-здрав и надежден, ама с Алфата ми прескачат искри, не искам да се пенсионирам още с Мерцедес.
    От инфото, което съм чел из форума ми се струва, че 2.0 ТС е лигав мотор, а окачването и рейката на 156 не са много надеждни и скъпи за поддръжка. Дайте и вие някое друго мнение по въпроса, пък белким си изчистя мислите и се ориентирам правилно.

Моля не започвайте с храната и от първият комента, знам че е форум на Алфа и едната от колите е друга марка, ама наистина апелирам за обективни мнения, благодаря предварително
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Вместо 156, вземи 166 2.4 дизел. Не че и на 156 го няма този мотор но... друга кола е.
    Щом искаш Е серия на мерцедес - 166 е аналога...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Съвсем откровено казано - на теб ти трябва Е-класа. Обаче не ти се ще да скучаеш с нея и искаш 156, защото....абе всеки, който кара алфа ромео знае защо. Ама решението е твое - ако разума надделее - вземи си бенца - голяма, здрава и комфортна кола, удобна за такива пътувания. Ако пък решиш да се хвърлиш на алфа, по-добре ще ти е с дизел - все пак преходите са дълги, и разхода ще ти е важен.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

очиларката е ужасна,загледай се в праговете и дето е задната ключалка около номера-всички гният,задно предаване мъка зимата,за риба не става много е ниска и като се натовари е като бременна хлебарка,като седнеш на задната седалка е толкова неудобна че ти завърта тялото на страни,тежка е вози добре,има в подлакътника жабка това е добре,много голям преден капак и малко място вътре тясна е за габаритите си,подръжка ясно-Добре дошли гости на Балканстар...от 96 та до 2001 ва са същтите,много лесно се крадат ще трябва да я застраховаш задължително,чупят емблеми,крадат компютри и огледала.лайсни май не и тн,май повечето са били таксита дето идват тука и ги пребоядисват,за такси явно става ма даже Хюндая и Ланоса стават и май издържат повече и са по евтини.

Comment

Не искам да е дизел колата, затова продадох настоящата ми кола.

Държа да е 156 колата. 166 много ми харесва ама ми е много голяма за двама човека.

Аз карам колата веднъж-два пъти в седмицата предимно уикенда, а дизела не е подходящ, защото през зимата като се почне мъката с акумулатора....
          Не ми дреме дали ще изгоря 10 литра повече гориво с Бензиновата кола като пътувам до БГ. 2.4 гори на дълго около 6/100, а 2.0 ТС - 7/100. Разликата не е голяма и не ме притеснява.

Нищо не казвате за избора ми на мотори 1.8, 2.0, 2.4 дизел е ясно, хубав икономичен мотор, ама дизел - по-малко предпочитан от мен.

Comment

Моето скромно мнение е, че 2.0 и идва времето ... чукналите 10 години вече раждат по-редовно. За Е класата ... дизелите трябва да ги пробираш адски внимателно ... дизеловите Е класи им навъртат адски километри ... Бензин видях че 200 ... дали не и идвам малко на тежичката Е класа ... не съм карал, карал съм C и впечатленията ми не са никак лоши, но ... не и откъм разход. Иначе като всеки мерцедес имат 100 детски болести, но не сериозни и вече са достатъчно комерсиални, че хората, които гледат само мерцедеси ги знаят наизуст.
            Все пак ако изнамериш 2.0 Т.С. запазен мотор ...
            Проблема в случая според мен ти е, че ако вземеш алфата и някой път и стане нещо, дори и малко, жена ти ще те гледа с бялото на очите
            Last edited by Ichkin; d.m.y г., 02:34.
            „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

С две ръце за 166!!!! Ако вземеш добре гледан и запазен екземпляр няма да имаш сложни проблеми. 2.4 е твоят мотор. На дълъг път това е супер икономичен двигател, а пътуването удоволствие!!! Е-класата изглежда толкова вехта пред 166, че е излишно да коментираме. 166 е доста по измислена кола от 156. Нали знаеш, че когато дилемата е Алфа или друга кола, разума не взима превес, то си те тегли като магнит....

Защо да е голяма за 2-ма човека, напротив идеална е. И аз в моята се возим предимно 2-ма. Много мацки съм качвал и всички казват че няма такава кола просто Е200 имат един проблем, който се казва комутатор и струва няколко хиляди....иначе е здрава кола като цяло. Имат проблем с задното окачване...разскърцва се много, ама се оправя за 50лв.

В Австрия разстоянията дори в града са доста големи, не разбирам защо искаш бензин. Дизела предлага доста динамика и супер разход.

Поздрави
              Last edited by Hassel; d.m.y г., 02:37.
              Under 400bhp makes baby jesus cry.
              (so my boost leak at the jamsport day must have had him sobbing like rich j williams watching a chick flick)

Comment

?

Нещо не разбрах ,166 идва голяма а Е класата не ?!?!?!?
                Това ме хвърля в потрес 166 изглежда като елегантен двуврат спортак в сравнение с шлепа на BENZ
                Alfa Romeo 155 Super
                2.0 16V TS

Comment

166 фор дъ уйн! Ти само ако седнеш в нея ще забравиш всички други алфи (и не само)

Comment

На Мерцедеса 2.0 бензин му идва малко слабичък.
                    Пробвал съм как върви и 2,5 ТД върви по-добре.
                    Щом държиш на бензинов - ориентирай се към по-голям мотор.
                    В сравнение със 156 е 2 пъти по-широк, ремонта на окачването му е малко по-евтин отколкото на 156-ца.
                    За Алфата няма какво да кажа, все пак във форума има предостатъчно информация.
                    И двете коли си имат своите предимства и недостатъци.
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                    Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                    Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                    Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Всички скочиха да те разубеждават за 156-цата, без да са сменили и един носач по нея .
                      Аз я имах повече от 5 години и мога да ти кажа, че в Австрия няма да ти се наложи смяна на нищо по окачването, ако преди това е направено.
                      Не видях колегите да коментират моторите, но 156 с 2.0. ТС е по-добре от 166 2.0 ТС. Просто е по-лека.
                      166 е хубава кола и си заслужава отвсякъде, но ако по ти е легнала 156, не виждам какво лошо има в това!
                      Хубав оглед и добра диагностика - това ти трябва.
                      Успех!
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Мерцедес Е 200 vs Алфа Ромео 156 1.8 при равни други условия Алфата бие само с дизайн.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                          Мерцедес Е 200 vs Алфа Ромео 156 1.8 при равни други условия Алфата бие само с дизайн.
                          Нещо не ти схванах мисълта би ли се доуточнил.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

При всички положения ако взимам кола, то тя ще бъде форумна кола, в никакъв случей автокъща. Вече купува/продава ми е първият раздел раздел като влезна във форума. Следя го дори по няколко пъти дневно Ориентирал съм се дори към няколко автомобила от тук. Ония ден гледах една 156-ца в автокъща от тия как бяха...."Перфектните". Е ще си замълча за състоянието.
                            Не бързам с покупката, затова и имам още няколко месеца да гледам и подбирам. Има една 166-ца дето я сънувам вече, ама е 2.5 бензин и май разхода на гориво ме удря повечко под кръста
                            Иначе принципно май и 166 се включи вече в класацията. На мерцедеса наистина 2.0 136 к.с. му е слабичък, ама аз така или иначе не напъвам много, много, ама пък и мразя да ме взимат малоритражки по светофарите.....(голяма дилема, а)

2.4 JTD беше първоначалната ми идея за мотор било то на 156 или 166. Наистина ще ми гори доста по-малко, ама му бера грижи да не се развали нещо, че комън-рейл се ремонтира много скъпо.

Както казах искам бензинова кола, само защото я карам събота и неделя, през седмицата метрото е моят транспорт, просто защото се стига по-бързо. Притеснявам се, че това каране веднъж в седмицата на дизела ще му бъде кофти, особено зимата. Притеснявам, се че ще зареждам акумулатора точно когато ми потрябва колата, сиреч в събота сутрин в 7 часа. А с припалване всеки ден незнам дали ще му стига заряда.
                            Иначе принципно и мен Алфа с 2.4 много ме удовлетворява.
                            Темата за сега се развива много добре, благодаря на всички отзоваващи се, надявам се скоро да стигна до някакъв проблясък и точен избор

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
                              Иначе принципно май и 166 се включи вече в класацията...Както казах искам бензинова кола, само защото я карам събота и неделя...
                              Аз ако бях на твое място, заради цитираните две изречение, щях да търся 166 с 3.0 ве-шестак... Не си ли чувал "мита" за бензиновите алфи, че всичките мотори, независимо от обема им харчат еднакво..?
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:44.

Comment

Working...
                              X