Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак ме "ухапа" змията от емблемата (колебания за лека кола)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    вземи BMW.
    Токущо се разделих с него, 530д '03 фейслифт, ама много глупости правех с него, в града все пак е 50 а камери бол

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Да вметна само за дизела, имам си ги два - ТД и JTD ... на -22 градуса палеха без проблем с читави акумулатори и "зимна" нафта от Еко, а като знам какво е качеството на горивата извън България и в България ... не би трябвало да имаш никакъв проблем с дизела.

Подгреви само ако колата е правена за северните страни, има варианти с печка (даже тук се продава една такава 166 - аз ако се колебаех м/у Мерцедес и Алфа бих гледал 166) или с 4 подгревни свещи в тяло през което се прекарва антифриза.
    Пр00ф има самоделен подгрев със свещи, можеш да прочетеш из общия технически или да го питаш директно.

Основния проблем на 156 (за 166 не знам) не е в моторите, а в окачването... което просто не е правено за лунни пейзажи като нашите, в нормална държава не би трябвало да ти направи проблем стегната и оправена кола.
    Гледал съм я темата на Професора, ама точно от това бягам - подгрев на антифриза. Бягам защото на Мерцедес CDI-тата имат и ремонта му е 1300 лв.
    166 не ме кефи чак толкова, мераклия съм си за 156. Сякаш 1.9 ЖТД ще ми върши чудна работа.
    За окачването из Виена мисля, че няма да имам проблеми, защото улиците са читави и няма неравности, камоли дупки. А и от окачването ме плашат цените само на алуминиевите носачи и лагер-главините

А дето вика Мордохай за 33-ките аз съм си навит на 33-ка, ама по нататък като имам и гараж, да я направя точно както искам
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
      Токущо се разделих с него, 530д '03 фейслифт, ама много глупости правех с него, в града все пак е 50 а камери бол

Гледал съм я темата на Професора, ама точно от това бягам - подгрев на антифриза. Бягам защото на Мерцедес CDI-тата имат и ремонта му е 1300 лв.
      166 не ме кефи чак толкова, мераклия съм си за 156. Сякаш 1.9 ЖТД ще ми върши чудна работа.
      За окачването из Виена мисля, че няма да имам проблеми, защото улиците са читави и няма неравности, камоли дупки. А и от окачването ме плашат цените само на алуминиевите носачи и лагер-главините

А дето вика Мордохай за 33-ките аз съм си навит на 33-ка, ама по нататък като имам и гараж, да я направя точно както искам
      По спомен целия подгрев на ЖТД-то излизаше около 200 лева (pr_00f да ме поправи ако бъркам), така че това по-скоро не е проблем - тялото го купуваш веднъж, после ако се наложи само свещите сменяш.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Е на Мерцедес много неща са прекалено скъпи... какви 1300 за 4 свещички, корпус, 2 маркуча, датчик и малко електроника. За 1300 автономна печка с дистанционно и таймер ще сложа в тая кола
        Глупости се правят лесно и с Алфа... все пак е темпераментен автомобил.
        1.9 си е чудесен двигател, особено с вътрешния фейс...

33, 75 и други, са си за гараж и кефа ...
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Един вид искаш да си вземеш алфа, щото с нея ще спазваш ограниченията ли..?

Comment

Ако ще взимаш дизел 1.9 си вземи 115 коня ако има
            Иначе 2.4 след 01 - да е мин 140 кончета.
            за 166 им разгледай подфорума - ама ще ти трябва доста гледана - че се лигавят с тва онова
            И м/у 3те щях да взема 166 2.4 - 140/150 коня
            Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
            Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Аз съм за 156, бензин разбира се, 2.0.
              Ако не се юркаш като идиот, двигателя е супер-а цената на двигател на старо е по малък от нова дизелово турбо, даже може и два да си вземеш.
              166 е с по скъпа подръжка, а като си писал и че двама души ще я ползвате не знам за какво ти е по голяма и тежка кола.
              Last edited by fred; d.m.y г., 21:40.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Четох, четох и не мога да разбера защо всички отхвърлят 166 TS 2,0 - има си 6-та предавка и този мотор не се натоварва с нея.
                Колегата казва, че не го бърка разликата в цената на гориво и пак му набутвате някакви дизелови атрегати.
                Колега, 166 2,0 TS си е хубава машина - карай си я със 100-октанов бензин и няма да имаш проблеми.
                Който търси икономии да не си купува Алфа.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Принципно си прав, но като по тежка според мен 2 Тс по съответства на 156, но разбира се, че си върви и със 166
                  sigpic

Comment

трудно да избера, жената и тя натиска за Мерца, защото и на нея й се струва по-здрав и надежден, :
                    Треа да се слушат женитеЗащото в някой случаи са мноо правиТази Алфа дето ще я купиш без нейно одобрение ще ти излезе през носа
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Бе и мерцедесът ще му излезе, ама откъде е друг въпрос
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Принципно си прав, но като по тежка според мен 2 Тс по съответства на 156, но разбира се, че си върви и със 166
                        Карали сме си заедно изпреварвайки със 156 2,0TS в колона и си ги изперкваме другите един след друг, но когато дойдат дългите прави просто 156 леко поумирга/т.с. леко изостава/, а в дългите прави дизеловите 166 са перфектни, но докато стигнат до там им трябва малко повече време. За дизелови 156 нямам мнение.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:23.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                          Треа да се слушат женитеЗащото в някой случаи са мноо правиТази Алфа дето ще я купиш без нейно одобрение ще ти излезе през носа
                          Тя сега се понави на 156-ца. Каза, че и на нея й харесвала на дизайн и то много. Пък тя моята женица е от тия дето колите ги избират на вид и цвят, ама жени кво да ги пра'иш

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Четох, четох и не мога да разбера защо всички отхвърлят 166 TS 2,0 - има си 6-та предавка и този мотор не се натоварва с нея.
                          Колегата казва, че не го бърка разликата в цената на гориво и пак му набутвате някакви дизелови атрегати.
                          Колега, 166 2,0 TS си е хубава машина - карай си я със 100-октанов бензин и няма да имаш проблеми.
                          Който търси икономии да не си купува Алфа.
                          Колега, не ми харесва 166-цата. Някак си 166 си я представям с 3.0 мотор, а не ми е по джоба сега, все пак ще бъде втора кола, Опела си дере достатъчно с поддръжките и таксите.

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          Един вид искаш да си вземеш алфа, щото с нея ще спазваш ограниченията ли..?
                          Е поне е с предно Алфата А и си търся малък мотор, че ония 6-так 193 коня си беше голяма набутвация, то онова без газ вдигаше 80

Струва ми се, че 156 с 2.0 ТС или 1.9 ЖТД си е оптималния вариант за мен, ама някак си по-ме теглят бензиновите коли. остава да намея хубав екземпляр независимо от коя ще да е. Въпреки това, обаче немога да изключа Мерца незнам защо

Comment

Въпреки това, обаче немога да изключа Мерца незнам защо
                            За мен кола и жена се взимат по сърце - без тънки сметки.
                            Може и да страдам заради това, но за мен е така.
                            sigpic

Comment

Тя сега се понави на 156-ца. Каза, че и на нея й харесвала на дизайн и то много. Пък тя моята женица е от тия дето колите ги избират на вид и цвят, ама жени кво да ги пра'иш

Колега, не ми харесва 166-цата. Някак си 166 си я представям с 3.0 мотор, а не ми е по джоба сега, все пак ще бъде втора кола, Опела си дере достатъчно с поддръжките и таксите.

Е поне е с предно Алфата А и си търся малък мотор, че ония 6-так 193 коня си беше голяма набутвация, то онова без газ вдигаше 80

Струва ми се, че 156 с 2.0 ТС или 1.9 ЖТД си е оптималния вариант за мен, ама някак си по-ме теглят бензиновите коли. остава да намея хубав екземпляр независимо от коя ще да е. Въпреки това, обаче немога да изключа Мерца незнам защо
                              А всъщност защо не си пътуваш с Опела?
                              Иначе за дълъг път 166 според мен е незаменима и несравнима.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                А всъщност защо не си пътуваш с Опела?
                                Иначе за дълъг път 166 според мен е незаменима и несравнима.
                                Всички ме съветват за 166, а и аз предполагам, че с нея ще се пътува много по-удобно...
                                А с Опела не пътувам постоянно, защото не го държа постоянно във Виена. Миналият месец ми беше там, ама сега се прибрах с него и ще го оставя тука есента. Грехота е почти нова кола да стои пред нас всеки ден и да се кара веднъж в седмицата.... Иначе с него ми е чудесно като пътувам и накрая след дълги умувания май-ще се окаже, че трябва да го прежаля и него да го закарам там

Comment

Working...
                                X