Известие

Collapse
No announcement yet.

за малките неща...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за малките неща...

Вчера вечер както си пуша на балкона двама полицай се провикнаха от улуцата дали знам на кой е моята алфа.Аз понеже имам една такава разсеяна жилка съм забравил да вдигна прозореца.Видяли,разпитали наоколо/това става около 22 часа/подразбрали кооперацията в която живея и .............си свършили работата.
    Огромно благодаря на пешеходния патрул от трето РПУ.Нещо на пръв поглед дребно,можеха да подминат и да не се занимават а на мен най-малкото да ми се напълни колата с боклуци,не дай боже нещо по сериозно.Понякога дребнита неща са много показателни и ни правят впечетление,дори тема за тях правя в момента.А не трябва ли това да е нормално,да приемаме че това е част от работата на някого?Понякога се питам в какво сме се превърнали и как живеем та такива неща да ни впечетляват.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

похвално е

просто защото не им е това работата, а са го направили на добра воля
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

не си прав според мен и това им е работата.
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
        не си прав според мен и това им е работата.
        Не си прав, прав е
        Полицаите са печени, затова винаги подхождам с уважение, те от своя страна също.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Малките неща са най-важните....един малък,елементарен жест,може да те накара да се усмихнеш,да се зарадваш и да ти стане мило.....не е нужно да се правят грандиозни услуги или жестове за да е благодарен и щастлив човек....все пак малките камъчета обръщат каруцата.....за малките неща
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Е,евала тоя път на ченгетата!
            Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
            Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
            Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Така е! Малките неща са ценни, особено ако не ги очакваш! И мен преди известно време, един полицай(капитан, мисля) в Радомир успя да ме накара да повярвам, че има свестни хора сред тях.
              Беше тръгнал на работа, а аз бях изгаснал с Алфата заради изгорял бушон. За щастие поне бях в населено място, а не извън, че бях с жената и малкия, който беше на два месеца. Та търсейки магазин за авточасти за да закупя съответния бушон, воден от една табела със стрелка, попитах полицая къде се намира магазина за да го намеря по-лесно. Каза ми че не е близо и предложи да ми даде бушон от неговите. Върна се от пътя и отидохме до колата му, но се оказа че няма такъв предпазител. След това ме закара с личната си кола до магазина, изчака ме да си купя предпазителя и ме закара до моята кола.
              Даже ме изчака да види дали ще запаля и след това си тръгна. Какво можех да кажа? От сърце му пожелах да е жив и здрав. А на себе си пожелах да има и други като него- хора!
              Та това е, наистина малко, но човешко, и за това е ценно!
              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Наистина има свестни хора срде полицаите, но и там, както навсякъде боклука изплувай най отгоре естествено.та например аз веднъж, поел на дълъг път, взимам една кола (не с моята) и веднааг тръгвам да взема друг човек около Билата до хотел Славия.Понеже не знам точно мястото, карам бавно и виждам на една малка уличка, в това време минавам край двама полицаи ме гледат нещо, подминах ги, докато се ориентирам съм пропуснал уличката.Обръщам обратно и се връщам и ме спират.Викам си, айдее, пак това онова.
                Но този който ме спря ми направи знак да си седя и ми натисна предния капак-бил незатворен...
                Та така, дай боже всеки да си върши работата и да е човек
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

За това какъв е един човек трябва да се съди само и единствено по постъпките му. Не по това какъв е, как изглежда, какво говори и пр.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Ето нещо неочаквано от служител на КАТ, случка с приятел с GTV, регистриран е тук, но има 5 поста на кръст:
                    Спират го преди Меден Рудник при ограничение 40 със 142км/час. Следват сцени, припадания, кандърдисвания и накрая - последните 50лв от портфейла. Приятелката му чака в колата. Катаджията:
                    - Ти с това момиче къде отиваш?
                    - Ами щяхме да ходим на кафе.
                    - Ами сега на какво кафе ще я водиш като си даде последните 50лв?
                    - ?!?
                    - На ти 20лв
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Ето нещо неочаквано от служител на КАТ, случка с приятел с GTV, регистриран е тук, но има 5 поста на кръст:
                      Спират го преди Меден Рудник при ограничение 40 със 142км/час. Следват сцени, припадания, кандърдисвания и накрая - последните 50лв от портфейла. Приятелката му чака в колата. Катаджията:
                      - ?!?
                      - На ти 20лв
                      хахахаха

like!
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Щом нормалните работи в тази държава НИ кара да правим теми и да се разваме и възхищаваме, на нещо което си е само работа и е в реда на нещата..., сигурно има надежда за годините напред.

Това да помогнеш на някой без значение дали ти е работата или просто защото хората сме такива и ни е закодирано да помагаме за мен е нещо което те издига като човек.

За Вас не знам, но направя ли го аз се чувствам добре, нека повече да сме такива!
                        sigpic
                        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                        0889 636 093

Comment

За съжаление впечатленията ми от пътна полиция са много лоши. Както писаха преди мен - тези които карат с 150 в града ги пускат , а мен за много по-дребни и не застрашаващи никого провинения са ми се заяждали.
                          ...

Comment

То тука се съсредоточихме върху полицията, но не е там работата.И полицаят е човек, като всеки.
                            Малките неща оформят ежедневието и живота-това е истината.Големите минават и заминават.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 13:26.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              - ?!?
                              - На ти 20лв
                              Абсолютно същия случай съм имал и аз като бях млад, самоче с Пежото... Дадох му последните си 13 лв, и куката ми върна 3.
                              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                              X