Днес прочетох, че добавянето на двутактово масло в нафтата имало изключително положителен ефект върху работата на дизеловия двигател. Това се правело като превантивна мярка срещу запушването на FAP /DPF/ филтрите от некачествената нафта в България. Някой има ли представа, доколко това е вярно и като как това масло би помогнало /ако е вярно/.
Известие
Collapse
No announcement yet.
двутактово масло в дизела
Collapse
X
-
Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Ако не ме лъже паметта и в нашия си форум имаше подобна тема преди няколко години и Петко KGB беше дал добри и отзиви за двутактовите масла в дизела . Мисля също беше споменато за Щилл и Хускварна - маслата за моторни резачки .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеАко не ме лъже паметта и в нашия си форум имаше подобна тема преди няколко години и Петко KGB беше дал добри и отзиви за двутактовите масла в дизела . Мисля също беше споменато за Щилл и Хускварна - маслата за моторни резачки .Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Старуха за дизел и бензинови двутактови масла говорим тука бре . Остави косачката на мира сега .
Наиш кви са зли новите не са кат насНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщениеСтаруха за дизел и бензинови двутактови масла говорим тука бре . Остави косачката на мира сега .
Наиш кви са зли новите не са кат насAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Питането ми е сериозно, а това го прочетох във вестник "168 часа" /бр.35, от 02.09.2011./. Въпроса за избора на дизел или бензин е засегнат в друга тема. А това, че горивата в България не отговарят на европейските норми засяга всички ни - дори и тези каращи бензинови коли.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Имам едно такова питане - кога ще отговаряте по темата и няма да се виждат отговори - "Ама ти сериозно ли"?
На моята един приятел ми беше сипал и имаше само положителни ефекти (за жалост не знам какво за да сипя пак). Ако имахме бензиностанции с хубава нафта сигурно никога не бих се замислил, но...
Сега обмислям пак да сложа, но не знам какво точно беше сложил
Comment
-
За мен е нормално да задам подобен въпрос, обосновавам се защо:
Колегата е прочел нещо във вестника, става въпрос за използването на масло като добавка към горивото и филтър за твърди частици. Логично е при изгарянето на масло да се отделя по голямо количество твърди частици, които според мен няма да са благоприятно явление за живота на този филтър.
Колко човека имат на дизелите си филтри за твърди частици и добавят в горивото си масло ? Споделете, ако имате такива наблюдения, ще ми е интересно.
По темата - аз имам наблюдение над 6 дизелови автомобила, без такива филтри, пробегът им вече е по 500 000 км и малко повече, зареждани са само с обикновено дизелово гориво,главно по бензиностанции извън България. Там съдържанието на сяра, която има свойството да маже е доста по ниско от това в България. Добавки в горивото не сме използвали никога. Проблеми и ремонти по горивната система засега също не сме правили.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Нормално е кола за 10 000 да изгори примерно 200гр масло. Производителите на коли дори това количество са го сметнали за проблем за DPF филтъра и затова препоръчват специални LOW SAPS масла с по-ниско съдържание на сулфатна пепел, фосфор и не мога да се сетя още какво. Та дали с масло в нафтата ще прокопса филтъраsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Ами интересно ми е и на мен, дали някой с филтър е опитвал да добавя масло и какъв е ефекта.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеАми интересно ми е и на мен, дали някой с филтър е опитвал да добавя масло и какъв е ефекта.AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
Comment
Comment