....Който е успял, моля да сподели!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как да откажа цигарите..?
Collapse
X
-
Инат си трябва бате и то истински "магарешки"... Направо ми идва да ухапя някой като каже "Ми един ден ми стана гадно и спря да ми се пуши?!!", ама как така е спряло бе - аз 1 година не пуших и през цялото време не спря да ми се пушиAR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон
-
Аз преди 5-6години ги отказах ги отказах по следния начин:
1. Спираш да пиеш алкохол поне за 1 седмица.
2. Спираш да се събираш в компания където се пуши и употребява алкохол поне за 1 седмица.
3. Пиеш течности винаги когато ти се припуши, не е лошо да се снабдиш с дъвки, семки и тем подобни залъгалки.
4. Спираш да се заблуждаваш че много ти се пуши, това е само в главата ти, ИЛИ ПУШИШ ИЛИ НЕ!!!
5. Като измине 1 седмица и не си изпушил нито 1 цигара, после е лесно.
6. Когато много ти се припуши (ще има такива моменти), палиш си цигара но не вдишваш дима а го оставяш само в устата си (вдишаш ли го, значи всички усилия са били напразни и стария навик се връща с още по-голяма сила)
Аз така се справих с този проблем. УСПЕХ!
пс Спри да пиеш кафе, поне докато откажеш цигарите, пий кола (примерно), в нея има достатъчно кофеин за да ти действа ободряващо. Само за сравнение ще кажа, че аз пиех по 4л кола в първите няколко дни.Last edited by mirchozo; d.m.y г., 00:49.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
И се приготви да качиш около 1/4 от грамажа си
Спирането на цигарите е лесно но не става с хапчета и други шитс - иска се воля както казаха нагоре - мноооого воля , особено ако си заклет пушач от много време .
Остава въпроса че с нещо трябва да заместваш навика да държиш ръцете и устата си заети .
Дъвките не са добра идея - от тях огладняваш още повече .
Семки , фъстъци и други ядки също - много мазнини които се разграждат бавно
Може да се ориентираш към разните му кракери бисквитки и други подобни залъгалки и много течности които обаче да не са газирани .
Със спирането на цигарите (особено ако е ударно - отведнъж) ще те гони вълчи глад затова ще трябва и да си нагласиш някакъв вид диета .
Също е добра идея да подхванеш и някакъв вид спорт .
Най-лошото е ако ги спреш за известно време и после ги започнеш пак .
Всичко е воля и самовнушение .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
разбираш ли малко от малко английски?
Ако да разгледай е тая книжка:
http://quitober.com/pdf/AllenCarrEas...topSmoking.pdf
Най-важното е да си наясно с какво си имаш работа. Никотина развива много коварна зависимост. Мозъка ти толкова го иска, че успява да измисли аргументи защо е приемливо да пушиш. Когато питаш някой пушач защо пуши те ти казват 'пуша когато съм нервен, когато ми е скучно, когато си почивам, когато работя, когато ми е зле, когато съм на кеф, след ядене, преди ядене с приятели и тн.' Общо взето във всяка ситуация. Истината е че човек пуши защото мозъка иска никотин, другото са оправдания и илюзии. Иска го до толкова че един пушач е готов да мръзне навън под дъжда или да си даде последните пари само за една цигара.
Моите съвети ако наистина искаш да не пушишш са:
1. веднъж когато спреш, не си позволявай 'само една цигара', 'само една дръпка' и тн. направиш ли го все едно не си спирал
2. Известно време избягвай ситуации в които нормално пушиш, пиене, компания на пушачи (кафе ако пиеш) и тн.
3. Когато най-много ти се пуши се подсети, че има хора които си живеят живота без нито една цигара, изкарват трудните моменти както и пиянските вечери без дим и не им се налага след ядене да пушат
4. Трябва да си наясно че ще има странични ефекти. Не е задължително да надебелееш, но е много вероятно. Почни някакви упражнение, колело, мачлета, разходки. Може би ще имаш проблеми със съня, трудно заспиване, събуждане през нощта или пък ти се спи през деня. Може няколко седмици да имаш леки болки в гърдите от време на време, леки сърбежи по кожата. И с белия стол ще има трудности, повече газове, подут корем, малко нередовно ходене, но всичко постепенно ще отшуми до 2-3 месеца максимум.
5. Не спирай цигарите заради някой друг или с някой друг заедно. Така само си създаваш извинение пак да почнеш ако другия човек се провали. Спри само ако ти сам си го искаш.
6. Критичните моменти според мен са след 3 дни и около 3 месеца. За трите дни, ясно това е периода когато най-много ще ти се иска да запалиш. 3те месеца аз си го обяснявам с това че се сменят сезоните. Да кажем отвикнал си да пушиш лятото, но идва зимата и някак си пак се подсещаш.
7. Не се подлъгтвай по разните там електронни цигари, дъвки, лепенки и тн щуротии. Те не лекуват зависимостта, а само сменят начина на приемане на никотина.
Тия неща ги знам от опит . В един момент след около 3 седмици ще усетиш как обонянието ти се подобрява и ще помирисваш пак миризмата на разни храни, на дъжд, парфюми и тн което е доста приятно. Тва е, успех!
едит: а да, добра идея е да го комбинираш с някаква промяна в ежедневието. Да кажем престои ти да се местиш в ново жилище, приятелка, нова работа, така стреса от промяната ще мине по лесноLast edited by bongo; d.m.y г., 03:50.
Comment
-
Първа сутрин без цигари......изпих си кафето на екс и хващам с нещо да се занимавам, че ще взема да ида до магазина да си купя цигари....
Дано този път да проявя воля....най дългият ми период без цигари е 4-месеца.....По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Вуйчо ми пуши цял живот, отказа ги за 6 месеца, през цялото време ги сънува и накрая се притесни, че ще хване някое психично заболяване и пак ги зачатка.
И тва абсолютно сериозно.
Този месец ще станат 13 години откакто съм ги отказал (иначе съм на 31 хах) мога да кажа само, че ми беше много трудно.
Единствения начин да се откажат цигари е
с магарешки инат и трябва много да ги мразиш!!
пп може да мразиш и останалите пушачи, да ги съжаляваш или да им се присмиваш - не пречиsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Ха, няма универсална рецепта за тоя проблем! Баща ми след 40 години активно пушене ги спря от раз! Не знам как го направи, просто го реши!
Аз не пуша, но запия ли се, не ми стига една кутия за вечерта! И след това пак не пуша.
Всичко е психика, пия ли- пуша, иначе-не!
Можеш да минеш на пури или лула и да си го направиш ритуал. Така ще си разредиш пушенето. Важното е да го решиш сериозно, това е като обещание дадено на приятел- просто го правиш! Успех!ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Cилна воля и инат.
Баща ми заклет пушач,цял живот яко пушене,отказа ги на 65 годишна възраст от раз,речено сторено.
Аз пуша от 14 годишен,спрях цигарите на 33-минах на пурети и пури.
Сега без майтап,никога не съм се замислял да спирам пушенето,много ми харесва да пуша,знам че е вредно а и си е бая разход.Цигари пушех 2-2,5 пакета на ден,в момента с един пакет 20 бр. пурети изкарвам 2 дена,резултата е не кашлям и не храча сутрин,много по-слабо главоболие след препиване и 2,5 евро икономия на ден.
Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
На пьрво място е ината и волята.АЗ сьм на 31 години.ОткаЗах ги преди 7 години и то от раЗ,не става да ги намаляш докато се откажат.Пушех ги от пьрви клас и то редовно,не на муфта.Няколко години преди да ги откажа сутрин с кафето сьм стигал 10 цигари палени една от друга,на ден две кутии,и вечер останеше ли ми една цигара ме хващаше нешто За гушата и полудявах.Не сьм ги откаЗал поради Заболяване или беЗпаричие/пари За цигари винаги се намират,а просто от инат,а се окаЗа че и трудно може да си поЗволи човек да НЕ пуши.Пиех си кафето и алкохола,но беЗ дим.Замествах ги с бонбони и дьвки поне 3/4 месеца и винаги ми беше иЗсприщен еЗика.Сьщо така сьм сьнувал и продьлжавам да сьнувам от време на време кошмари,че пуша и си каЗвам че нищо няма да ми стане от една цигара и че е сьн,но някой пьт е твьрде реално.Лесно е да пушеш,но е трудно да си го Забраниш.Продьлжавам да се боря с тоЗи порок и не смятам да пропушвам.А преЗ всичките теЗи 7 години дори и ведньж не сьм си опьнал,даже сутринта преди откаЗването си иЗспуших последната цигара.ДраЗни ме даже пушека.
Колега,пожелавам ти много воля и желеЗни нерви,ще ти са нужни.
Факта обаче е,че от НЕпушене не се умира.
Много кьсмет желая на всички които смятат да се Захванат и с това начинание.Last edited by Xtrime7; d.m.y г., 12:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщениеИнат+воляПушех доста преди 5 години
Една сутрин станах и казах че няма да пуша повече
И така до ден днешен не съм запалил една цигара
Кофти беше че за първите 2 години бях станал 115кг
Но отдавна си регулирах теглото и сега съм ОК
Comment
-
Аз от вече две години и половина съм само на електронна цигара. Не съм палил дръга. Тегло не качих и не се нервя. За около 1 година и електронната не пуших но преди 2 месеца пак си взех с оправданието, че ми трябва да пробвам около 70 пожарни датчика... пробвах ги но все още си дърпам от време на време
С електронна цигара трябва да се учиш наново да пушиш.. не е същото като с тютюнева. Трябва и желание да имаш. Във фирмата вече 4 човека ги отказахме по този начин.Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV
Comment
-
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение....Който е успял, моля да сподели!
Само воля, без трикове. Особено един мъж ако не може да спре цигарите не е мъж!!Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
146 1.4 - Темпераментната друсалинда
Fiat Punto 1.2 - Сефтака
Comment
-
Само воля, без трикове. Особено един мъж ако не може да спре цигарите не е мъж!![/QUOTE]
Бе знаех си че на съм 100 процентов мъж..........Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
Comment