Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвет за бус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дайте съвет за бус

Трябва да направя няколко курса до различни места в Германия и реших, че най-удачно е да купя бус за целта. Дайте акъл за марка/модел, съвети относно каране и тн. Изискванията са да е покрит, да стигне до там и обратно без да се развали нещо основно (е и да е в що годе човешки на вид също) и да може да носи 1.5-2 тона. Да кажем до 7-8 хиляди лв?

Този изглежда добре,а и цената е прилична.
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...179&f1=details
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
    Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
    Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Имаме форд транзит 99г макси база от 2г и около 60-70к км, много съм доволен от него пълен празен 130 върви като пълен имам впредвид над 2-2.5 тона товар. Поразгледай ги, заслужават си парите. Единствено са малко по-шумни, но пък са надеждни. Рейките са им болно място и горят масло.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Iveco са едни от най добрите варианти в този клас - за парите които си заделил ще вземеш някой от по-старите модели 35-10 примерно,които не са притенциозни откъм обслужване.
        Друг добър Вариант е семейството на Ducato/Boxer/Jumber за моделите докъм 2000та съм чувал че са доста здрави машинки.
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Гледам някакви обяви и се чудя, как може бус на 10 години че и повече да е само на 160 000км?

Comment

Бил е гаражен и са го карали само да водят децата на градина с него .
            Как ?
            Не знаеш ли ?
            Да си виждал в автосалоните кола на повече Км ?
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

А с категория Б, помня че беше до 3500кг, това е включително товара нали?

Comment

Първоначално публикувано от bongo Покажи съобщение
                А с категория Б, помня че беше до 3500кг, това е включително товара нали?
                Точно така е.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Спринтер.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Спринтер.
                    От Спринтера по добро няма,като здравина,мощност и същевременно икономичност.
                    Но за тези пари неможе да се намери читав такъв,дори късата база на 212. Може би с дясна дирекция,ако те устройва.
                    хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
                    Regata 100s /88г

Comment

тези с десен волан по-читави ли са?
                      Повечето, които гледах досега са пълна скръб, та си мисля дали не е по добре нещо 2006-2007 на лизинг..
                      Last edited by bongo; d.m.y г., 21:35.

Comment

Повечето, които гледах досега са пълна скръб, та си мисля дали не е по добре нещо 2006-2007 на лизинг..
                        То лошото е че на новите бусове поддръжката става златна и се чупят по-често от старите.Скоро един познат ми се оплака че са ремонтирали служебното ивеко което кара - сменяли някакъв торсион по 900 лева бройката.Накладки по 100-200.
                        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Абе на старо ако си вземеш машина - никога не можеш да си сигурен в нея, особено пък ако пътуваш на дълги дестинации. Повечето микробуси, които се продават са "милионници"
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

Не,че са по читави ами са по евтини и за тези пари може да се намери. Аз карам служебен 312 взет от Австрия на 200к и 180к навъртени в Б-я. Сменяли сме само ролки ремъци,дискове и накладки.Разход пълен,празен 10-12л.,което за петтак бус си е много добър разход.
                            Ти ако вземеш от тук бус,трябва да го караш поне един месец в България,преди да тръгнеш за Германия.Ако има неизправности да може да ги отстраниш.Но като цяло този ти замисъл,да вземиш бус втора употреба и да тръгнеш на дълък път,не е много за предпочитане.
                            хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
                            Regata 100s /88г

Comment

Да явно си прав, аз просто нямах никаква идея. Ще видя вариантите за оперативен лизинг, което си е като наем.

Comment

Working...
                              X