Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за малка градска кола...като за жена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за малка градска кола...като за жена

Ще трябва да се купува още една кола и понеже колата ще се кара от жена ми, трябва да е малка, автоматик(почти сигурно е, защото колата ще се кара само градско- в София ) и естествено с поносима поддръжка. Около 4500 лв. ми е бюджета и не съм се спрял на конкретна марка все още. Естествено и за по-малко съм навит ако има добри предложения .
    Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто и Ланча Ипсилон.
    Мислих и за Алфа Ромео 147 Selespeed, като знам че не е типичната градска кола, пък и за тая сума едва ли ще се класирам, но май болестта ми е тежка и няма много разум в действията ми. А и за жена тия 150 коня ми се струват множко. (моля дамите да не се сърдят, имам предвид моята съпруга, която няма никакъв шофьорски опит)
    Като разход 147-цата също не е за предпочитане за градска кола, но ...(ех ако имаше 147 JTD Selespeed...)
    Та май идеята на темата ми е, моля разубедете ме да не купувам Алфа Ромео 147 Selespeed за градска кола и също така бихте ли предложили алтернатива за такава.
    Всяко мнение за кола от този тип ще ми е полезно.
    Благодаря предварително.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    Ще трябва да се купува още една кола и понеже колата ще се кара от жена ми, трябва да е малка, автоматик(почти сигурно е, защото колата ще се кара само градско- в София ) и естествено с поносима поддръжка. Около 4500 лв. ми е бюджета и не съм се спрял на конкретна марка все още. Естествено и за по-малко съм навит ако има добри предложения .
    Би ми се искало да е италианка, като в тая категория са Фиат Пунто и Ланча Ипсилон.
    Мислих и за Алфа Ромео 147 Selespeed, като знам че не е типичната градска кола, пък и за тая сума едва ли ще се класирам, но май болестта ми е тежка и няма много разум в действията ми. А и за жена тия 150 коня ми се струват множко. (моля дамите да не се сърдят, имам предвид моята съпруга, която няма никакъв шофьорски опит)
    Като разход 147-цата също не е за предпочитане за градска кола, но ...(ех ако имаше 147 JTD Selespeed...)
    Та май идеята на темата ми е, моля разубедете ме да не купувам Алфа Ромео 147 Selespeed за градска кола и също така бихте ли предложили алтернатива за такава.
    Всяко мнение за кола от този тип ще ми е полезно.
    Благодаря предварително.
    Една приятелка караше Фиат Пунто Автоматик/тип-троник,1.2 мисля че беше!Хубава количка и здрава (в нейните ръце трудно кола остава здрава)!За поддръжката нищо немога да ти кажа...разход даваше мисля 7-8 някъде.Динамиката не е кой знае какво,но за дамска кола е перфектна!Успех с покупката и дано е италианка.
    The new one - Lancia Delta II 1.8 16v 131hp 98'
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 98'
    Lancia Dedra 1.8 i.e. 92'
    ex Fiat Uno Turbo

Comment

за мен 147 selespeed си е перфектна градска кола, особено за жена. А и разхода не и е толкова висок...
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Търси Пунто автоматик. Ефтина, има ламарини за нея много (щото знаеш ужулвания, чуквания ще има) много по икономична от 147 -2.0 селе, много по ефтина потдръжка. На Петко (КГБ) бившата приятелка караше такова 1,2 - автоматик.
        Двигателчето 1,2 си е доста кораво (слага се и в Панда, а там даже Автобилд признаха, че е много надеждно на 100 000 км теста)
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Пунтото за по-висок човек за мен е неудобно. Бих ти препоръчал фиат браво, само дето не знам да имат автоматик... Иначе то на практика е купе като на 147 с окачване като на 145 а като избор от двигатели на практика ги има почти всичките аналози на "нашите" от това поколение

Comment

..........заложи на пунта мара и няма да сгрешиш!
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Пунтото е с Японски автомат доста здрав.Обслужването му не е особено страшно - макар че много хора биха се зачудили как може филтъра за маслото да е около 100 лева но това си е като цяло рядка процедура.
              Иначе цялостната поддръжка на пунтото е в пъти под тази на 147 и реално много по-меката возия запазва окачването му в нашите кратери.Абе типично дамска кола - дори достатъчно дуракоустойчива!
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Ники.. може ли от женска гледна точка да кажа?

Голяма кола.

Само след няколко месеца ще усети малката като кафез.
                Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                My Red Love
                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Днес един колега си купи и го докара да го видим едно 9-годишно, 140-коньово Рено Сценик наблъскано със всички възможни екстри за 5200лв - като гледам станаха повече от голфовете вече и сигурно подръжката не е скъпа.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                    Ники.. може ли от женска гледна точка да кажа?

Голяма кола.

Само след няколко месеца ще усети малката като кафез.
                    100 процента права.С бившата имах такъв проблем....нещо мъничко и дамско и след 5 месеца .....ама то такова те големите коли онакова ,нещо малко по голямо не може ли?...И от рено 5 на съвсем мъничко по голямото рено сафран/това преди 8-9 години де/
                    Така че скачаи на 156 селе и няма да сбъркаш.
                    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

Хамър.И нема да има проблеми с паркирането.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ей, страшно много ви благодаря за мненията. Подозирах аз, че работата отива към Точка-та , колкото и да ми се иска Алфа Ромео! От Алфа(по-скоро от Фиат, ама това е друг въпрос) просто не дават никакъв избор.
                        А относно по-голяма кола, ами тя жената държи да е малка, иначе изобщо нямаше да си продавам 156-цата.
                        Е все пак нищо не е сигурно още и събирането на мнения продължава ,но до около месец ще трябва да съм купил нещо, май.
                        Благодаря ви още веднъж!
                        Поздрави!
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Ей, страшно много ви благодаря за мненията. Подозирах аз, че работата отива към Точка-та , колкото и да ми се иска Алфа Ромео! От Алфа(по-скоро от Фиат, ама това е друг въпрос) просто не дават никакъв избор.
                          А относно по-голяма кола, ами тя жената държи да е малка, иначе изобщо нямаше да си продавам 156-цата.
                          Е все пак нищо не е сигурно още и събирането на мнения продължава ,но до около месец ще трябва да съм купил нещо, май.
                          Благодаря ви още веднъж!
                          Поздрави!
                          Мисля да гледаш бебето в четвъртък и да ми пратиш жена си? :usmihvam se luchezarno s vsichka sila:
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

По-добре не ги слушай тия грандоман(к)и - ако на жената не и е комфортно да кара голяма кола, просто и след 100 месеца опит с голямата ще и е гадно и ще е "насила". Просто точката лично за мен е прекалено малка...
                            А защо не и вземеш една супер лъчезарна, нафтова, фейслифтова 145/6-ца примерно..? В тия пари дето имаш даже ще я обслужиш...

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Днес един колега си купи и го докара да го видим едно 9-годишно, 140-коньово Рено Сценик наблъскано със всички възможни екстри за 5200лв - като гледам станаха повече от голфовете вече и сигурно подръжката не е скъпа.
                              Изтрещтяваш приятелю....рендето е по шибано от алфата за обслужване и е капризно.....явно знаеш лафа за френските и италияанските коли...но всеки с любовта си.

---------- Post added at 20:36 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

Благодаря ви още веднъж!
                              Поздрави!
                              Багерче...сложи точка)).. на темата, там е истината!
                              Сестра ми, бившата жена и т.н.....останаха доволни от таз кола....и някой от тях все още и се радват.....но все пак ти си знаеш..
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X