Известие

Collapse
No announcement yet.

Американец се оказа татко на 75 деца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bongo Покажи съобщение
    Всяко новородено дете е минус за човешкия род, защото населението на земята е твърде голямо.
    Това сме го чували от хилядолетия, па и поп Малтус (хем поп, хем стратег един вид) го е казал, ти имаш ли дете и ще имаш ли?
    А за мен минусите са от друго естество Напротив, децата ще осигурят бъдещето, колкото повече, толкова по-добре защо нараства шанса да се роди свястно.Не знам дали знаеш но Стив Джобс, който почина преди дни е роден, изоставен живял в приемно семейство и т.н.

---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:21 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Живял някога един цар.Родили му се трима синове.Като пораснали се оженили и на всеки се родили по три деца.Минало време внуците му пораснали оженили се и дарили стария цар с по трима правнука.Царят вече бил много стар и щял да умира.Около смъртното легло се наредили синовете му, внуците и правнуците, чакайки стария цар да каже завещанието си.Със сетни сили царят отворил очи, погледнал ги и казал: да ви еб@ и геометричната прогресия.
    Но по времето на царете първородния взимал всичко,другите духали супата
    Нали знаеш, защо първородния и защо жените трябвало да са девствени?
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Живял някога един цар.Родили му се трима синове.Като пораснали се оженили и на всеки се родили по три деца.Минало време внуците му пораснали оженили се и дарили стария цар с по трима правнука.Царят вече бил много стар и щял да умира.Около смъртното легло се наредили синовете му, внуците и правнуците, чакайки стария цар да каже завещанието си.Със сетни сили царят отворил очи, погледнал ги и казал: да ви еб@ и геометричната прогресия.

Е те за т`ва има "родословно дърво".
      Един пън и една камара клони с маймуни...
      bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Не, дете нямам, няма и да имам. И ако имам най-много да е 1 единствено. Какво ще рече свястно? Ако едно семейство има 10 деца и няма какво да яде, дали ще си роди още едно, защото може е свястно? На планетата има повече хора от всякога. Няма работа, няма храна, няма пластмаса, няма метали и най-вече няма място. Много е лесно да се крием зад децата и това че било хубаво, мило и тн. но това са все твърде егоистични и тесногледи аргументи.
        Last edited by bongo; d.m.y г., 08:47.

Comment

Много си сигурен, ама все пак допускаш да имаш едно дете.Ами ако се родят близнаци или тризнаци, кво праим.Вземаме най свястното ли.Правилно питаш какво значи свястно.Както си го възпиташ.Пък ако стане генийче като комшията още по-добре.Обаче едно не е добре.Друго е като са двечки.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не мисля че се изразих достатъчно ясно. Мисълта ми беше, че земята е пренаселена с хора и в сегашната ситуация раждането повече от едно дете е безотговорно от човешка гледна точка. Естестено че не предлагам ако се родят близнаци или тризнаци да се запази само 'най-свястното'. Грешки се случват също. Но целенасоченото зачеване на повече от едно дете за мен е егоизъм и малодушие. (Лично мнение, готов съм да го защитавам).

Comment

Не мисля че се изразих достатъчно ясно. Мисълта ми беше, че земята е пренаселена с хора и в сегашната ситуация раждането повече от едно дете е безотговорно от човешка гледна точка. Естестено че не предлагам ако се родят близнаци или тризнаци да се запази само 'най-свястното'. Грешки се случват също. Но целенасоченото зачеване на повече от едно дете за мен е егоизъм и малодушие. (Лично мнение, готов съм да го защитавам).
              А разсипването на ресурсите къде го слагаш в сметката? Ти ток пестиш ли? Вода пестиш ли? Храна пестиш ли? А бензин, нафта, газ? Да не продължавам. Докато ресурсите се ползват като неизчерпаеми, населението ще е в повече. Аз съм еколог и мога да ти изчета такава лекция, че свят ще ти се завие. Ти знаеш ли колко ТОНА боклук изхвърля само София за ден? Неща, които не са непреработваеми. Които заемат място като боклук, правят нови сметища на места, които примерно могат да се ползват за друго. Знаеш ли че ползваемата вода е 0.3 % И тя се ползва за пиене, поливане, производство и каквото се сетиш. Помниш ли го когато прекарваш по 30 минути в банята под душа или ваната? Колко пъти си палиш колата с пълен брой заети места? 2 Милиона всеки с кола всеки ден, колко гориво прави това? Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
              Та ще ми обясняваш колко е егоистично да имаш повече от едно дете. Иначе аз съм против даряването на сперма, яйцеклетки и тн. Защото утре моите деца могат да вземе брат си за съпруг. Учила съм достатъчно генетика за да не харесвам преспективата.
              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

ОК, разбирам че си учила и знаеш много. Един въпрос. Ако броя на хората в София след 40 години е наполвина по-малък и всеки използва точно толкова вода, нафта и ток колкото използва в момента, сумарно колко ресурси ще се използват?

Comment

Ако броя на хората в София след 40 години е наполвина по-малък и всеки използва точно толкова вода, нафта и ток колкото използва в момента, сумарно колко ресурси ще се използват?
                  Хората в София, да не са толкова алчни и да престанат да обсебват работата на хората от другите градове - тогава София няма да е толкова пренаселена.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    Хората в София, да не са толкова алчни и да престанат да обсебват работата на хората от другите градове - тогава София няма да е толкова пренаселена.
                    Под 'броя на хората в София' разбирай 'населението на земята', просто дадох пример със София, защото колежката цитира екологични данни от София

Comment

Доста смахнати неща има по този свят.
                      Например в територията на Канада има глад за население.
                      Отпадъците у нас дори да ги събираш и изхвърляш разделно, накрая ти събират и ги извозват с един камион - това съм го виждал с очите си.
                      sigpic

Comment

Доста смахнати неща има по този свят.
                        Например в територията на Канада има глад за население.
                        Отпадъците у нас дори да ги събираш и изхвърляш разделно, накрая ти събират и ги извозват с един камион - това съм го виждал с очите си.
                        Да, несъмнено отпадъците и повишаващата се нужда от енергия са големи проблеми, както и неравномерното разпределение на хора и ресурси. Аз исках да отбележа, че увеличаващото се население на земята е проблема-майка, от който следват всички останали. Всяко семейство с повече от едно дете допринася към тази тенденция.

Comment

Да, несъмнено отпадъците и повишаващата се нужда от енергия са големи проблеми, както и неравномерното разпределение на хора и ресурси. Аз исках да отбележа, че увеличаващото се население на земята е проблема-майка, от който следват всички останали. Всяко семейство с повече от едно дете допринася към тази тенденция.
                          В цивилизованите държави не може да задължиш семействата колко деца да имат, както и да забраниш неестествените оплождания и раждания - дай да не се превръщаме в хитлеристи.
                          sigpic

Comment

В цивилизованите държави не може да задължиш семействата колко деца да имат, както и да забраниш неестествените оплождания и раждания - дай да не се превръщаме в хитлеристи.
                            Не съм казал нищо за задължаване на когото и да било. Освен това, практиката показва, че подобни закони създават повече проблеми отколкото решават (Китай). Според мен тласъка в тази насока не трябва да бъде диктуван от закон, а следствие от съзнателно решение на всеки един добре информиран човек, взимайки предвид условията в които се намира.

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                              ... Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
                              ...
                              Единственият бесен спам в цитирания пост е горното изречение.

До момента нито съм инициирала нечие изгонване, нито съм наказала или дори предупредила някого за къде-къде по-сериозни неща, камо ли за "бесен спам".

По тази причина, моля да се спестяват излишните, никому ненужни и напълно безпочвени негативни внушения.
                              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                              My Red Love
                              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                                А разсипването на ресурсите къде го слагаш в сметката? Ти ток пестиш ли? Вода пестиш ли? Храна пестиш ли? А бензин, нафта, газ? Да не продължавам. Докато ресурсите се ползват като неизчерпаеми, населението ще е в повече. Аз съм еколог и мога да ти изчета такава лекция, че свят ще ти се завие. Ти знаеш ли колко ТОНА боклук изхвърля само София за ден? Неща, които не са непреработваеми. Които заемат място като боклук, правят нови сметища на места, които примерно могат да се ползват за друго. Знаеш ли че ползваемата вода е 0.3 % И тя се ползва за пиене, поливане, производство и каквото се сетиш. Помниш ли го когато прекарваш по 30 минути в банята под душа или ваната? Колко пъти си палиш колата с пълен брой заети места? 2 Милиона всеки с кола всеки ден, колко гориво прави това? Ако искаш мога и да продължа ама ще ме изгонят за бесен спам.
                                Та ще ми обясняваш колко е егоистично да имаш повече от едно дете. Иначе аз съм против даряването на сперма, яйцеклетки и тн. Защото утре моите деца могат да вземе брат си за съпруг. Учила съм достатъчно генетика за да не харесвам преспективата.
                                Хм, еколог.
                                Скоро бях на една сбирка и там имаше един, който се определяше като еколог и изтъкваше, че носи само синтетични дрехи и смяташе това за екологично, а аз му обясних, че няма нищо лошо да носиш шапка от заешка кожа, защото това зайче е изядено преди това, и че производството на синтетичните материали замърсява околната среда много. Но той продължи да се определя като еколог.
                                Аз считам, че "прекомерното" използване на ресурсите не е проблем.
                                Човешкият вид е устроен така, щото най-добре оцелява в ситуация на "нямане" на недостиг. Тогава той открива нови, иновативни източници на енергия и на храна. Да не говорим, че вече има такива, но световната пазарна конюктура не позволява тяхното навлизане, но то ще бъде неизбежно при изчерпването на сега използваните източници на енергия.
                                Човешката популация няма как да расте постоянно във времето, рано или късно ще стигне своя връх, след който ще следва постепенен спад. Така е при всички "К" видове. При тях кривата на развитие е нещо като буквичката S, но доста по -"разчекната". Всяко едно действие, което спира научните открития, като например, генното модифициране може да бъде много по-пагубно за човешката популация, защото то дефакто спира борбата за оцеляване на човешкия вид, а именно борбата за оцеляване е в основата на съществуването на всеки един биологичен вид. При човекът, мозъкът е приспособлението, което еволюцията е развила най-силно и именно, чрез него той оцелява.
                                Всички протести срещу електронния колайдер, срещу ядрената енергетика, генното модифициране, медицинските опити с животни от страна на псевдоеколози, спират естествения еволюционен ход на развитие, те са НЕЕСТЕСТВЕНИ.
                                Човекът е биологичен вид като всички останали.
                                Вълкът не си казва: "ауууу сърничките тази година са малко, ще консумирам по-умерено тази година", а просто когато свършат сърничките започва да хапва зайчета или да търси някъде другаде сърнички.
                                Та толкоз за екологията, и само да добавя, че темата която искаш да развиеш не е екологична, а е по-скоро тема касаеща дейностите по опазване на околната среда и устойчивото развитие.
                                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                                К.М.

Comment

Working...
                                X