Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля разтAлкувайте този полет на мисълта:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля разтAлкувайте този полет на мисълта:

Циганите имат желание да учат,но нямат мотивация.

Справка - "Часът на Милен Цветков" от днес/06.10.2011
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Ами мотивацията им е друга-да лежат и мързелуват, тоест и аз искам да бъда космонавт, но няма мотивация, затова и не съм.
    Малко се пие в тая държава ей, пишеше едно време Румен Белчев във вестник СТършел
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Дай да оправим правописа на заглавието на темата.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Тамън си е!
        На такава мисъл- такова заглавие!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Ами карам без сън вече второ денонощие и хич не ми пука за една механична грешка.
          Същността на темата е друга.Изгледай предаването,за да видиш колко пари са потрошени за това гениално заключение.
          Иначе мода,ако сметне за необходимо,да тури едно ъ вместо а.

Comment

Тов ми звучи ощо взето като-въпрос-''бял или жълт швепс?''отговор-''няма смисъл!''
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение

Това кой правозащитник го изръси, че не ги гледам?
              Тълкува се просто, като знаеш каква е задната мисъл - вие (българите, расистите, скинарите... допълнете по желание) демотивирате желаещите да учат цигани, виновни сте и за това плащайте/търпете.

Всичкото това е грозен бизнес... много грозен и за много пари.
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз смятам това изказване за много точно и ще се обоснова.
                Напоследък в България пробива дивашки национализъм от просташки вид.
                Имам един простичък въпрос към автора на темата и очаквам кратък и ясен отговор.
                Ако някъде има конкурс за работа в банков офис и за него се яви Българин с едно висше и Циганин с две висши образования кой ще бъде предпочетен? Мммммм....... Да не говорим за работа изискваща по-ниско образование. Ето това е искал да каже господинът, съжалявам, че не съм го гледал.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Ами мотивацията им е друга-да лежат и мързелуват, тоест и аз искам да бъда космонавт, но няма мотивация, затова и не съм.
                  Малко се пие в тая държава ей, пишеше едно време Румен Белчев във вестник СТършел
                  Е това е истината.

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                  ...Ако някъде има конкурс за работа в банков офис и за него се яви Българин с едно висше и Циганин с две висши образования кой ще бъде предпочетен?...
                  Не си прав. Когато човекът (въпреки, че е от цигански произход), има сериозно образование обикновено никой не може да разпознае в него циганина. Самия факт, че има образование означава че се къпе, облечен е чисто и говори нормален български език. Познавам доста нормални хора, които са с по-мургав цвят на кожата, пък никой не ги смята за цигани. Така че, тоя пример хич не върши работа. Ако говорим за ситуацията в която се търси много ниско квалифициран труд - съм съгласен. Циганите, които кандидатстват за такава работа си личат от далече. Човек може да ги усети с всичките си сетива. Но за тази работа образование не се изисква.
                  Циганите не желаят да променят начина си на живот. Това е проблема. Културата им, ако мога така да я нарека отрича образованието. Те са затворена общност, в която ценностите са различни. Затова съм на мнение, че правилната формулировка на мисълтта от заглавието на темата е "циганите не желаят да учат и нямат мотивация".
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Аз смятам това изказване за много точно и ще се обоснова.
                    Напоследък в България пробива дивашки национализъм от просташки вид.
                    Имам един простичък въпрос към автора на темата и очаквам кратък и ясен отговор.
                    Ако някъде има конкурс за работа в банков офис и за него се яви Българин с едно висше и Циганин с две висши образования кой ще бъде предпочетен? Мммммм....... Да не говорим за работа изискваща по-ниско образование. Ето това е искал да каже господинът, съжалявам, че не съм го гледал.
                    Веднага ти отговарям.Протежето на шефа,изкарало ПУЦ.
                    Не ме вкарвай във филма за "етническа нетолерантност",защото не съдя за хората по етнически или расов принцип,най-малкото поради естеството на работата ми.

Comment

Веднага ти отговарям.Протежето на шефа,изкарало ПУЦ.
                      Не ме вкарвай във филма за "етническа нетолерантност",защото не съдя за хората по етнически или расов принцип,най-малкото поради естеството на работата ми.
                      Не ми отговаряй с частни и единични случаи, говорим за обществени нагласи, говорим за политика на работодателите.............
                      К.М.

Comment

...говорим за политика на работодателите.............
                        Теория на конспирацията ?

Каква политика на работодателите - да не взимат цигани? Ще ме извиняваш но това са празни приказки. Работодателите взимат на работа, тези, които ще им сършат работа. Нормално е когато си работодател да вземеш на работа най-добрия от дошлите да кандидатстват за конкретното място.

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                          Теория на конспирацията ?

Каква политика на работодателите - да не взимат цигани? Ще ме извиняваш но това са празни приказки. Работодателите взимат на работа, тези, които ще им сършат работа. Нормално е когато си работодател да вземеш на работа най-добрия от дошлите да кандидатстват за конкретното място.
                          Не виждам тук конспирация.
                          В този случай избират този, който обществените нагласи му налагат да вземе, а именно българинът.
                          К.М.

Comment

Не виждам тук конспирация.
                            В този случай избират този, който обществените нагласи му налагат да вземе, а именно българинът.
                            Работодателя преди всичко следи собствения си интерес. Другото, което твърдиш си е просто в стил "теория на конспирацията", според която всички българи целенасочено се опитват да отхвърлят от обществото циганите. Ами просто не е така. Както ти казах и по-горе, тогава когато циганина има образование, говори български - в очите на всички е обикновен човек, а не старшния циганин. Друг е въпроса, че това нещо - образованието е нещо, което в 99% те нямат и не желаят да имат.
                            Интересно как никой не каза, че професор Чирков е гаден мангал?

Comment

Имам известни наблюдения върху обучението в циганските училища,децата в 1 клас не говорят български и от там почват проблемите,после когато станат на 13-14 години се женят и обучението отива на кино.
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X