Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля разтAлкувайте този полет на мисълта:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То всеки който казва - някой друг е виновен - назидателно, всъщност трябва първо да се погледне в огледалото.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Това кой правозащитник го изръси, че не ги гледам?
      Тълкува се просто, като знаеш каква е задната мисъл - вие (българите, расистите, скинарите... допълнете по желание) демотивирате желаещите да учат цигани, виновни сте и за това плащайте/търпете.

Всичкото това е грозен бизнес... много грозен и за много пари.
      не 100 а 1000 % съм съгласен .
      Проблема е е каот с кучетата докато го има ще се наливат пари в някаква яма от която някой ще печели . Следователно проблем ще има за да издържа някои .
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
      sigpic

Comment

Доста теми се извръткаха тук на тема цигани.
        Трудно е да се съжителства с хора, при които преобладава мислене, че може някак си да се живее с лъжи, симулации, манипулации, изкуствено предизвикване на състрадание и други хитрости.
        Просто трябва да хванат живота в ръцете си.
        Не слагам под общ знаменател всички, но преобладат тези, които начина им на живот е такъв какъвто споменах.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

То всеки който казва - някой друг е виновен - назидателно, всъщност трябва първо да се погледне в огледалото.
          Като си помислиш, че това е казано още преди две хиляди години....
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
            ...
            ...Ако някъде има конкурс за работа в банков офис и за него се яви Българин с едно висше и Циганин с две висши образования кой ще бъде предпочетен? ...
            Е т`ва да го видя и няма да го повярвам !!! Циганин с две висши образования...
            Предлагам тоя лаф да учавства за виц на седмицата !
            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
              А твоето съждение, какво е, в опровержение на Димовото?!
              Всеки може да казва 'заради такива като теб сме на тоя хал'....
              Е, това не е вярно. Никъде не съм казал, че някой е виновен. Написах за начина на мислене.

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

Точно това имам предвид и аз, че преди да обвиним циганите, трябва да се погледнем ние що за стока сме.

---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
              не 100 а 1000 % съм съгласен .
              Проблема е е каот с кучетата докато го има ще се наливат пари в някаква яма от която някой ще печели . Следователно проблем ще има за да издържа някои .
              Ммммм, добре, че написа този коментар сравнявайки кучетата с ромите, той съдържа зародиша на проблема.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Точно това имам предвид и аз, че преди да обвиним циганите, трябва да се погледнем ние що за стока сме.
                Кои ние бре човеко, не усещаш ли, че правиш същата грешка за която обвиняваш, обобщаваш всички българи зад крясъците на някакъв % расисти?
                Каква е разликата дали някой обобщава всички цигани зад изцепките на някакъв % от тях или обобщава всички българи (и не само българи - всичко що не е цигани) зад някакви сбъркани крясъци?
                Какви са % не е само статистика ... но в случая принципа е важен.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Кои ние бре човеко, не усещаш ли, че правиш същата грешка за която обвиняваш, обобщаваш всички българи зад крясъците на някакъв % расисти?
                  Странно. Това е същото като другат тема. Там пак същото се случва. Там обаче се ползва думата ксенофоби.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                    Странно. Това е същото като другат тема. Там пак същото се случва. Там обаче се ползва думата ксенофоби.
                    И расисти и ксенофоби са некоректни термини в конкретния случай, защото нито са чужденци (ксено-чужд) нито друга раса (индо-европейска).
                    Но пък са достатъчно негативно натоварени тия думи, че да дават резултат като етикетче.

Comment

И расисти и ксенофоби са некоректни термини в конкретния случай, защото нито са чужденци (ксено-чужд) нито друга раса (индо-европейска).
                      Но пък са достатъчно негативно натоварени тия думи, че да дават резултат като етикетче.
                      За расист си прав и аз не случайно не я употребявам, но за ксенофоб не си, защото освен чужд, ксено се превежда и като непознат. Омраза към непознатите.

Колегата рамзес и тук се опитва да ми лепне нещо, което не съм правил. Да кажеш, че нещо написано е ксенофобско, не означава да кажеш, че някой е ксенофоб. Ама какво да се прави, умът е мускул, който трябва да се тренира постоянно.
                      К.М.

Comment

Той колегата друго се опитва да ти каже, че не можеш да убеждаваш колко лошо е дадено обобщение с друго обобщение.

А ксено не значи непознат, означава чужд(енец) / различен.

Ако тия дето говорят против циганите са ксенофоби, това означава ли, че циганите са различни (пак обобщения ... аман).

Изобщо ползването на думите невнимателно е опасно.
                        Last edited by morfius; d.m.y г., 21:32.

Comment

Каква е разликата дали някой обобщава всички цигани зад изцепките на някакъв % от тях или обобщава всички българи (и не само българи - всичко що не е цигани) зад някакви сбъркани крясъци?
                          Какви са % не е само статистика ... но в случая принципа е важен.
                          Спокойно, само спокойно.
                          Хващаш се малкото камъче в каруцата с големи павета и се опитваш да обвиниш мен за нещо, което аз в моя пост определих като проблем. Понякога когато се пише и се защитава определена теза се допуска подобен тип обобщаване с цел да се предотврати излишното влизане в подробности и утежняване на съдържанието на текста, на лексиката. Но темата е за нещо друго, да не се отклоняваме.
                          К.М.

Comment

Той колегата друго се опитва да ти каже, че не можеш да убеждаваш колко лошо е дадено обобщение с друго обобщение.

А ксено не значи непознат, означава чужд(енец) / различен.

Ако тия дето говорят против циганите са ксенофоби, това означава ли, че циганите са различни (пак обобщения ... аман).

Изобщо ползването на думите невнимателно е опасно.
                            Именно , но умът е мускул и трябва да се тренира постоянно.
                            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Те малките камъчета обръщат колата, а неправилните лозунги/тези превръщат спора в пародия.

Comment

За расист си прав и аз не случайно не я употребявам, но за ксенофоб не си, защото освен чужд, ксено се превежда и като непознат. Омраза към непознатите.

Колегата рамзес и тук се опитва да ми лепне нещо, което не съм правил. Да кажеш, че нещо написано е ксенофобско, не означава да кажеш, че някой е ксенофоб. Ама какво да се прави, умът е мускул, който трябва да се тренира постоянно.
                                И защо мислиш,че е налице непознаване.Аз мисля,че отлично се познаваме.

Скандиранията и ексцесиите по протестите се извършваха от шепи хора,които видно преминаваха през инструктаж.Бях там и го видях.

И една колежка твърдеше на професора по анатомия,че мозъкът е мускул и беше изпратена да си го упражнява за следващата сесея
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X