Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля разтAлкувайте този полет на мисълта:

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Е на английски никъде не видях да го превеждат враг... но с тоя новговор дето се налага, може да са почнали и с речниците.
    Отделния човек, а не общността... нали за това е целия дърлеж в двете теми, едни обобщения се оборват с други обобщения, едни групи/общности се противопоставят на други, миш-маш ама с люти чушки.
    А то е толкоз просто и логично, тоя който иска от нас да даваме нещо на циганитЕ е толкова вреден колкото и тоя дето иска циганитЕ на сапун... но политкоректността и толерастията очернят само едните, което поражда ненавист.
    Сега, когато не ти хареса преводът враг, се включи, но когато споменах за непознат си замълча.........интересен подход имаш. Ксенофоб в съвременния си вариант на употреба, означава омраза към различните, което се отнася до непознатите различни.
    Попи и ти на рамзес теорията, че аз обобщавам, и я задъвка на нов глас. Аз не искам на никой нищо да се дава, а просто да бъдем малко по широкоскроени и да не виним някой, че близките му са крадци, никой не носи вините на роднините си и още по-малко на етноса си.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
      Сега, когато не ти хареса преводът враг, се включи, но когато споменах за непознат си замълча.........интересен подход имаш. Ксенофоб в съвременния си вариант на употреба, означава омраза към различните, което се отнася до непознатите различни.
      Попи и ти на рамзес теорията, че аз обобщавам, и я задъвка на нов глас. Аз не искам на никой нищо да се дава, а просто да бъдем малко по широкоскроени и да не виним някой, че близките му са крадци, никой не носи вините на роднините си и още по-малко на етноса си.
      Я пак провери мненията назад, да видиш дали превода непознат е останал необорен!
      И ти обобщаваш е по-точния изказ...
      Ако той е отговорен за тези близки, ще го виня не ами ... защо не прочетеш за една традиция на един цигански клан да деформират ръцете на бебета, че да станат добри джебчии после?
      Родителите на тия деца дали са невинни?
      Водачите на тоя клан дали са невинни?
      Не отивай в другата крайност... не постигаш нищо освен замитане под килима докато цирея се спука.
      Изобщо чети и мисли преди да пишеш.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Време е да се отвори нов раздел във форума: "Философия", където да пишем много думи с малко смисъл или празни приказки.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 23:13.

Comment

Я пак провери мненията назад, да видиш дали превода непознат е останал необорен!
          И ти обобщаваш е по-точния изказ...
          Ако той е отговорен за тези близки, ще го виня не ами ... защо не прочетеш за една традиция на един цигански клан да деформират ръцете на бебета, че да станат добри джебчии после?
          Родителите на тия деца дали са невинни?
          Водачите на тоя клан дали са невинни?
          Не отивай в другата крайност... не постигаш нищо освен замитане под килима докато цирея се спука.
          Изобщо чети и мисли преди да пишеш.
          Това за мисленето се отнася и за теб. Аз съм убеден, че ксено означава освен чужденец и непознат също.
          Вадиш отново частен случай, показваш само отрицателните черти на този етнос. Това точно е проблемът. Едните били джебчии, другите осакатявали деца. А големият български наркотрафикант убил и осакати хиляди млади българи не е по-голям проблем, или онзи, който е осакатил стотици момичета карайки ги да проституират, защото и в този бизнес циганите не са на върха на пирамидата. Така, че няма как да ме убедиш, че те са големият проблем в България. Точно това говорене слушат и циганчетата, които ходят на училище, дали ще имат мотивация да ходят там?
          К.М.

Comment

Това за мисленето се отнася и за теб. Аз съм убеден, че ксено означава освен чужденец и непознат също.
            Вадиш отново частен случай, показваш само отрицателните черти на този етнос. Това точно е проблемът. Едните били джебчии, другите осакатявали деца. А големият български наркотрафикант убил и осакати хиляди млади българи не е по-голям проблем, или онзи, който е осакатил стотици момичета карайки ги да проституират, защото и в този бизнес циганите не са на върха на пирамидата. Така, че няма как да ме убедиш, че те са големият проблем в България. Точно това говорене слушат и циганчетата, които ходят на училище, дали ще имат мотивация да ходят там?
            Частния случай показва, че може един да е виновен за престъпление извършено пряко от друг, за това го изведох... тезата, не може един да носи вина за друг не е 100% вярна.
            Защото родителя е причинил това на детето, не ти или аз, родителя го превръща в престъпник и е виновен повече от него за кражбата после, а ръководителя на този клан на практика е толкова виновен, колкото ръководителя на мафиотска структура.

Ти може и да си убеден в много неща, но речниците показват друго, проверих изрично защото си първия който употребява ксено за непознат.
            Означава, чужд(енец), различен...

Изобщо не искам да те убеждавам нито теб, нито който и да е, че циганите са най-големия проблем... защото просто не са. В една от темите пуснах един цитат много добър... ама вече не помня в коя от двете, те са си направо за сливане.

Онова което се опитвам да те убедя, е да не опитваш с манипулативни подходи да ни убеждаваш колко сме виновни за дереджето на циганите, но ти не зацепваш, пак го пробутваш същия номер... какво щяло да чуе циганчето!
            То мотивацията и желанието изобщо не тръгват от там, а ако циганчето не се е интегрирало в класа си, дали ще му е до нечии външни приказки?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Пак слагаш общ знаменател. Не можеш да убедиш никой в правотата на циганската реалност. Говориш за щироко скрояване или толерантност, а не мислиш ли, че точно това е причината да сме в тази ситуация. Криворазбрана толерантност е това, което е нормално в една криворазбрана демокрация. Първо няма кой да ни промени манталитета, оставаме си с ориенталско мислене на ръба на Европа, там е заровено "кученцето".

Comment

Частния случай показва, че може един да е виновен за престъпление извършено пряко от друг, за това го изведох... тезата, не може един да носи вина за друг не е 100% вярна.
                Защото родителя е причинил това на детето, не ти или аз, родителя го превръща в престъпник и е виновен повече от него за кражбата после, а ръководителя на този клан на практика е толкова виновен, колкото ръководителя на мафиотска структура.

Ти може и да си убеден в много неща, но речниците показват друго, проверих изрично защото си първия който употребява ксено за непознат.
                Означава, чужд(енец), различен...

Изобщо не искам да те убеждавам нито теб, нито който и да е, че циганите са най-големия проблем... защото просто не са. В една от темите пуснах един цитат много добър... ама вече не помня в коя от двете, те са си направо за сливане.

Онова което се опитвам да те убедя, е да не опитваш с манипулативни подходи да ни убеждаваш колко сме виновни за дереджето на циганите, но ти не зацепваш, пак го пробутваш същия номер... какво щяло да чуе циганчето!
                То мотивацията и желанието изобщо не тръгват от там, а ако циганчето не се е интегрирало в класа си, дали ще му е до нечии външни приказки?
                Аз също проверих, отвсякъде си означава и непознат, но хайде да оставим това, не е толкова важно.
                Винаги ще се намери татко, който разказва на детето си, че циганите си осакатяват децата, и това дете после в училище без да носи никаква вина, ще направи това, което създава напрежение..............
                Циганчето никога няма да остане интегрирано, ако всеки ден разни дечица, не по своя вина, а на родителите си, му крещят, че е крадец по рождение, а дядо му е миризлив.
                Нима родителите на големият наркобос не носят вина за това какъв е той, нима те не са го осакатили, макар и не физически. Стига матричар и ти не вярваш, в това което пишеш. Мнозинството носи цялата вина за наличието на маргинални етноси, групи, прослойки и какво ли още не.

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 20:58 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Пак слагаш общ знаменател. Не можеш да убедиш никой в правотата на циганската реалност. Говориш за щироко скрояване или толерантност, а не мислиш ли, че точно това е причината да сме в тази ситуация. Криворазбрана толерантност е това, което е нормално в една криворазбрана демокрация. Първо няма кой да ни промени манталитета, оставаме си с ориенталско мислене на ръба на Европа, там е заровено "кученцето".
                Българите не са толерантни, вече го написах някъде, а Стоян Георгиев обясни доста добре, що е то българска толерантност.
                К.М.

Comment

Мнозинството носи цялата вина за наличието на маргинални етноси, групи, прослойки и какво ли още не.
                  Отказвам да ми вменяват вина, парса, задължения и морални етикети за чужди прегрешения, за това и ненавиждам толерастията като концепция.

Не се опитвай да играеш катаджия който пробутва на следващ/ите шофьор/и показанията на радара на някой тарикат.

А и не виждам как точно мнозинството ще е виновно за всичко, обществото е като семейството, като се стигне до проблеми не знам случай виновна да е само едната страна.

Та хайде стига толеращини.

Comment

Мнозинството носи цялата вина за наличието на маргинални етноси, групи, прослойки и какво ли още не.
                    Еее стига вече, прекаляваш с филосовските мисли и съждения. Ако пък си вярваш, почвай да се самобичуваш.
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 01:41.

Comment

Я к`ва интересна тема се е заформила за циганетата... Само не ми стана ясно като ще трябва да ги интегрираме, асимилираме и прочее сложни думи дето не ги вдявам особено, та... кой смелчага ще влезе в циганското гето ? Та чини ми се, че едва ли ще има желаещи да преминат през такова /освен някой от техния етнос/, а кво остана и да ги поучава да спрат с обичайните си занимания.
                      bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                        Я к`ва интересна тема се е заформила за циганетата... Само не ми стана ясно като ще трябва да ги интегрираме, асимилираме и прочее сложни думи дето не ги вдявам особено, та... кой смелчага ще влезе в циганското гето ? Та чини ми се, че едва ли ще има желаещи да преминат през такова /освен някой от техния етнос/, а кво остана и да ги поучава да спрат с обичайните си занимания.

Думичката асимилация е лоша думичка.
                        Прието е когато не знаем значението на думичките, да не ги използваме.
                        Никой няма да влиза в гетата, а ще трябва да вадим от там някой, на първо време подрастващите.
                        К.М.

Comment

Мордохай добре обясни разликата интеграция/асимилация, работи се не с групи, а с индивиди ако искаш да не е асимилация, а интеграция.
                          Но масово се говори за интеграция на група/и... което е безмислица или гони келепирец на гърба на проблема.

P.S. - Не е лесно да се пише от телефон ...

Comment

suscrofa- ел и сили ту манге махта си диксеман ту Факултет си паряе?Или чавета или си ту манге?Со пищингяс мале пурджур у романске дикти пал жена?
                            Ай чавека мераф мале
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Думичката асимилация е лоша думичка.
                              Прието е когато не знаем значението на думичките, да не ги използваме.
                              Никой няма да влиза в гетата, а ще трябва да вадим от там някой, на първо време подрастващите.
                              И к`во става като вземеш на бай Манги детето ???
                              bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Ейййй!
                                Завърна се Прасчо и живна Форумо!
                                Длъжен съм да ви посоча някои неточности, но само за протокола.
                                Писах, че ксенос означава : враг и чужденец.
                                Двете са неразривно свързани в гръцкия език.
                                Всеки чужденец е и враг!
                                Може и да е примитивно мислене, но е факт!
                                Все пак гръцкия е много древен език. Може би най-древния, все още жив език.
                                КсенофоБ.
                                Думата е погрешна.
                                Буквата "Б" в гръцкия не съществува!
                                Гръцката буква " бета" позната ни от геометрията е идиотщина.
                                Съществува само буквата "вита".
                                В тоя ред на пиянски мисли, думата придобива класическия си облик:
                                Ксенофовия!
                                Ксенос и фовос, тоест страх от врага-чужденец!
                                Така вече думата е по-ясна.
                                Интересна е противоположната и: филоксения
                                Означава буквално : приятел, чужденец-враг.
                                Преведено на български гостоприемство, но и чуждопоклонничество.
                                Улавяте ли нюансите!
                                Както и връзките между думите!
                                Те са важни!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X