Известие

Collapse
No announcement yet.

Това ли ни пречи да живеем добре.......

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това ли ни пречи да живеем добре.......

Много мислех преди да пусна тази тема, но ще го направя. Ще пусна и анкета.
    Тази тема винаги ме е вълнувала, но сега след като наблюдавах внимателно хронологията около събитията в Катуница отново някак си мисълта ми заработи в тази посока.
    Въпросът ми е:Циганите ли са основната ни пречка да живеем добре?
    Най-много се чудя, що за хора могат да направят извод от тези събития, че видиш ли, това било зараждане на гражданско общество, това било възраждането и събуждането на българския народ и най-тъпият извод е, че младите се били събудили. Как е възможно някой да допуска, че гражданско общество се гради върху основа изпълнена с омраза. Това е безумие. Та дори комунистите градяха "общество" на база любов към пролетариата и едва след това идваше омразата към "прогнилия" капитализъм. Сега всички сочат циганите с пръст като най-глемия враг на обществото ни. Отново по един инфантилен начин насочваме омразата си към най-слабия и лесно преодолим враг. Причната е, че сме страхливи.
    В Пловдив се събраха на протест две агитки. Всички знаем какви хора стават президенти на футболни клубове у нас, но те са българи с техните престъпления ние нямаме проблем, дори им ръкопляскаме, а сега когато набарахме един ромски бандит, надигнахме вой на омраза до небесата. Тези събития няма да имат никакъв положителен ефект. Те ще съгрегират и маргинализират още повече циганския етнос. Никой ли не вижда и усеща, че покрай скандиранията срещу един бандит се надига вълна на омраза към цял един етнос. Някой може ли да си представи как това се отразява на онези цигани, които въпреки всичко се опитват да живеят нормално, да работят, да учат и т.н. И независимо от това, те "пренебрегваните", проявяват нечовешки усилия и старание да се впишат по някакъв начин в онзи нормален обществен живот. Намират си някаква работа, която за повечето от нас българите е "унизителна", но те просто искат да работят нещо, искат да се чувстват по някакъв свой си извратен начин значими, да усещат, че вършат нещо полезно. И тези същите хора сега трябва да четат и слушат простотиите, които се пишат и говорят срещу тях. Набили сме тези хора в ъгъла и ги мачкаме постоянно. Как веднъж не чух някой да каже браво на циганите, които работят и се борят с трудния живот и с нестихващата ксенофобия в България. Не! Пишат се и се говорят разни глупотевини, обобщаващи и генерализиращи всички цигани под знаменател- "паразити". Да ама не!
    Само цигани работят във фирмите по чистота, 60 % са циганите, които бачкат във фирмите занимаващи се с водопровод и канализация. Пътностроителните фирми разчитат на 50 % цигани работници. И какво излиза, те ни събират миризливия боклук и ни се ровят в говната, а ние само, защото част от тях са поели по онзи престъпен път, обобщаваме и им лепваме клеймото паразити на всичките. Ами, ако тях ги няма, кой ще ни рови в говната? Кой ще ни събира фасовете от улиците, кой ще ни събира боклука от контейнерите? Това няма как да се върши от "висшият етнос", за какъвто се смятат някои. Затворите са пълни предимно с цигани "кокошкари". Еми нормално е, нали те са най-сериозния проблем в България. Наистина ли някой вярва, че ромите са най-сериозният ни проблем?
    Мисля, че не е редно да си изкарваме комплексите за нашата неспособност да си подредим къщичката върху най-безобидния "враг".
    "Не съдете живот, който не сте живели"
    И ТЕ ТАКА..................
    80
    ДА
    30.00%
    24
    НЕ
    70.00%
    56
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 10:08.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

по-лесно е...
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Не. Циганите не са основния проблем за живеем по-добре.
      Само, че не ние сме основната причина те да живеят по-зле.
      В този смисъл в този дълъг текст си изписал страшно много, както се изразяваш "глупотевини". Никой никъде не ги е набил, никой не ги мачка. Дори е точно обратното - те са доста привилигировани в много отношениея. Няма смисъл да описвам неща дето се предъвкват ежедневно - като плащането на тока, престъпността и т.н. Проблема при тях е липсата на образование и най-вече липсата на желание за образование. Настина има малък процент такива, които търсят и получават образование - на тях шапка им свалям. Те са успели да се преборят с "капсуловаността" на нравите и културата си!
      Проблема в държавата ни, от друга страна е факта, че на тях се гледа като на евтини гласоподаватели. Няма политическа сила, която да не се е заигравала с техните гласове. Затова циганите са оставени да си живеят по техния начин, като всички си затварят очите за тях. Точно това предизвика и вълната от протести. Които веднага бяха яхнати от всички политци отново и се превърнаха в нещо друго.
      Много ми е интересно какво би означавало според твоите разбирания да не ги мачкаме, да не ги вкараме в ъгъла? Държа да ми отговориш на този въпрос.
      Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 10:55.
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Не, пречим си сами.
        Отговора е в едно кратко определение на думата "Българи" което прочетох в един английски сайт:
        "Българи - малко крадливо племе със склонност към предателство"
        Друг е въпроса, че циганите така ги устройва. Това е симбиоза.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 11:14.

Comment

Отговорът на въпроса ти определено е не.
          Виновна за положението е самовъзпроизвеждащата се престъпна партокрация,за която хранителна среда е социалната клоака.
          Не етническа омраза е причината за маргинализацията на циганите,а криворазбраната ни толерантност.Ако намериш интервюто на Диана Найденова с отец Стефан,от миналата седмица,ще чуеш в прав текст обяснението на протичащите в момента процеси,както и що е то толерантност.
          Няма да си чеша повече пръстите да обяснявам къде е заровено кучето.Който има очи,ще види.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Цитирано от блога на Г. Гачев... не мога да го кажа по-добре:

Основната задача очевидно се явяваше издирването на виновника циганите да са толкова разпасани, мързеливи, лакоми, престъпни и още каквото щете. За виновници бяха скланяни всички по-известни български политици, плюс доста не толкова известни (един по-подпийнал сватбар се опита да защити тезата, че виновен е турският президент, но не му обърнаха особено внимание). Вече бях престанал да обръщам активно внимание и пробвах глезена си, когато един от сватбарите, до момента мълчаливо слушал, се обади:

- Не са тея виновниците. Не са те научили циганите така.

- Как да не са, бе! – обадиха се в един глас всички около него. – Залагам си главата, че е… Името на политика се превърна в словесна амалгама, в която всеки глас беше допринесъл с различно име.

- Не са те, бе! – отвърна спокойно онзи. – Ако ви кажа кой е, кво ще го правите?

Отговорът беше дружен възглас и десетина размахани ножове, вилици, лъжици, един бастун и една съдинка за оцет.

- Е ви там вътре тоалетната, има огледало. Там ще го видите – заключи невъзмутимо компетентният.

Последва секунда гробно мълчание. След това събеседниците му като в комедия се надигнаха едновременно от масите и заявиха в един глас:

- Ти кво искаш да ми кажеш, бе?

- Че циганите са се научили да са мързеливи и да искат каквото не им се полага от нас – най-спокойно продължи онзи.

На същия принцип са ни и политиците и толерастите и правозащитниците и милиционерите и прекупвачите и работодателите и работниците, изобщо каквото сами си правим никой не може да ни направи.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ай стига с тия мангали...всяка втора тема иде реч за тях!
              Те са ни най малкият проблем....да не забравяме, че такива като Кирил Рашков има във всяко градче и село и повечето са със бяла кожа...
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

За един проблем, както и за нещо хубаво (което ми е по-приянто да пиша) не може да се даде еднозначен отговор с "да" или "не" и да има само една причина. Аз за себе си съм решил какво и как да правя и живея, дали е правилно ще покаже само времето.

А магалите и другите около нас в България трябва да спазват законите, иначе са свободни да живеят където и да е другаде!
                sigpic
                ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                0889 636 093

Comment

500 000 безработни цигани получаващи помощи и крадящи от нас, за да живеят.

500 000х 200 лв месечно= 100 000 000 лв. месечно- тези пари те не ги изработват, а или ги крадат от нас или ги получават като помощи. Да не говориме, че са много повече от 200 лв на калпак, ама айде..

Вие преценете дали не са те един от основните фактори теглещи ни назад.
                  Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение

500 000х 200 лв месечно= 100 000 000 лв. месечно- тези пари те не ги изработват, а или ги крадат от нас или ги получават като помощи. Да не говориме, че са много повече от 200 лв на калпак, ама айде..

БТК я продадоха а 200 000 000 и после я препродадоха за 1 200 000 000, тогава някой излезе ли да протестира?

---------- Post added at 10:05 ---------- Previous post was at 10:02 ----------

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                    За един проблем, както и за нещо хубаво (което ми е по-приянто да пиша) не може да се даде еднозначен отговор с "да" или "не" и да има само една причина. Аз за себе си съм решил какво и как да правя и живея, дали е правилно ще покаже само времето.

А магалите и другите около нас в България трябва да спазват законите, иначе са свободни да живеят където и да е другаде!
                    И защо разделяш "мангалите" от другите около нас, те по-различни ли са.

---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:05 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Отговорът на въпроса ти определено е не.
                    Виновна за положението е самовъзпроизвеждащата се престъпна партокрация,за която хранителна среда е социалната клоака.
                    Не етническа омраза е причината за маргинализацията на циганите,а криворазбраната ни толерантност.Ако намериш интервюто на Диана Найденова с отец Стефан,от миналата седмица,ще чуеш в прав текст обяснението на протичащите в момента процеси,както и що е то толерантност.
                    Няма да си чеша повече пръстите да обяснявам къде е заровено кучето.Който има очи,ще види.
                    А на теб, който ти внуши, че ние сме толерантни.
                    Аз смятам, че ние не сме толерантни.
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение

Всичко това е така,но то е последствие,а не причина.

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                      БТК я продадоха а 200 000 000 и после я препродадоха за 1 200 000 000, тогава някой излезе ли да протестира?
                      А какво става в момента с "Булгартабак"?Какво се готви на БДЖ?Какво стана в "Кремиковци" и т.н. до безкрай?

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:08 ----------

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение

---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 10:05 ----------

А на теб, който ти внуши, че ние сме толерантни.
                      Аз смятам, че ние не сме толерантни.
                      Не знам за теб,но на мен отдавна никой не може да ми внушава.Живея в действителността с широко отворени очи.Основното,за което препоръчах да изгледаш гореспоменатия материал е за да чуеш какво в същност означава толерантност.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        Всичко това е така,но то е последствие,а не причина.

А какво става в момента с "Булгартабак"?Какво се готви на БДЖ?Какво стана в "Кремиковци" и т.н. до безкрай?

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:08 ----------

Не знам за теб,но на мен отдавна никой не може да ми внушава.Живея в действителността с широко отворени очи.Основното,за което препоръчах да изгледаш гореспоменатия материал е за да чуеш какво в същност означава толерантност.
                        Гледах го по телевизията, но не съм съгласен с представителя на БПЦ. Дори и най-интелигентните и образовани хора се потдават на внушение, никой не е застрахован от това.
                        К.М.

Comment

Аз още чакам отговор на въпроса по какъв начин ние вкарваме циганите в ъгъла и ги мачкаме.
                          Или се вдигат едни празни лозунги за да има спор?
                          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                            Аз още чакам отговор на въпроса по какъв начин ние вкарваме циганите в ъгъла и ги мачкаме.
                            Или се вдигат едни празни лозунги за да има спор?
                            Аз съм написал причината в първия си пост. Ако си го прочел целия.
                            С говоренето под общ знаменател за всички цигани унищожаваме желанието за нормален жив у малкото цигани, които го искат.
                            Ще ти разкажа една случка. Пред няколко години се возех в един трамвай. На една от спирките се качи млада циганка, аз я познавах, тя работеше в депото (отново мръсна работа), но се стараеше и имаше нормално семейство. Изведнъж един "пич" се провикна сочейки я и каза "пазете си чатите таа крадне". Жената умря от срам, поставих се на нейно място и не се почувствах добре. Тя слезе веднага на следващата спирка.
                            Ето за това говоря аз...............
                            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:35.
                            К.М.

Comment

Не са основната причина, но сериозно спомагат за това поради което съм гласувал с ДА. За тях с пълно право важи максимата "Щом си черен си виновен".
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                              X