Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-издръжливия дизелов двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote="Abarth"]А стария пасат Б2 (пак 1.6 дизел) лятото преди да напуснеме от работа на какви ли тестове не го подлагахме ( на 2ра 85 ) и издържа катъра с катър...просто на тия неща на които го подлагахме много малко коли биха издържали [/quote ... и като свалихте главата на колко места беше спукана? Да гадаем ли?
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от KGB
      Първоначално публикувано от Mury
      Първоначално публикувано от virusalfa
      Кой пък е казал,че на Пежо дизелите са здрави? Безшумни-да,съгласен съм,но за здрави-не!Просто не издържат по-душманско каране.На Мерцедес Бенц мотора 2,4 70 коня ,дето го качват и на бусовете може и душманско каране да издържи,бъдете сигурни!ГНП-то не е роторно,а плунжерно,което е пъти по-надеждно.Бъдете реалисти!
      Чичо Митко стига бръщолевил тез простотий-ако твърдиш че французите на правят добри и здрави дизели начи нишо ма грам нишо не разбираш от дизели
      AЗ не мога да си обясна от къде в БГрия се носи легенда, че французите правят добри дизели...ХДИтата са толкова проблемни и най-вече не върващи мотори, че няма на къде повече.

А тоя мерцедес 2.4 70коня....ми то това не върви, камоли да се чупи
      Братчед,глочка те факта,че Мерцедес 2,4Д мотора е корав,ми се струва Това,че 70 коня дърпат бус 2 тона близо и товар 2 тона близо и пак кара близо милион километри смятал ли си го?
      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Аз не разбирам какво спорите - ами много ясно че един разтоварен двигател ще е здрав - който иска да кара кола по 30 години и 1 000 000км , ама да не е мощен добре.
        Ами на камьоните са по здрави бе Вирусе по рвоята логика - то и Фиат двигатели има на по 1 000 000 км - например на Ивеко - това е в твоита област - сигурно не са лоши щом 92% от продадените товарни машини в БГ за последните 5 години са Ивеко.

Ако имах транспортна фирма щеше да ме интересува кой е най-издръжлив - ама аз не мисля да карам една кола по милион километра
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
          Аз не разбирам какво спорите - ами много ясно че един разтоварен двигател ще е здрав - който иска да кара кола по 30 години и 1 000 000км , ама да не е мощен добре.
          Ами на камьоните са по здрави бе Вирусе по рвоята логика - то и Фиат двигатели има на по 1 000 000 км - например на Ивеко - това е в твоита област - сигурно не са лоши щом 92% от продадените товарни машини в БГ за последните 5 години са Ивеко.

Ако имах транспортна фирма щеше да ме интересува кой е най-издръжлив - ама аз не мисля да карам една кола по милион километра
          Яз па не мога да се отвора ти па Шо искаш?Нали темата беше за най-издържливия дизелов двигател? Или не си видел? Отвори тиа зъркели малко!
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от BatVas

ми тва за по разтоварения двигател го казах оше в началото на темата ма кой те слуша братче...
            Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Абе Вирусе видял съм заглавието , ама малко ми се губи смисъла. А и аз съм отговорил кои са най-издръжливите. Просто казвам да не спорите излишно, а и определението "НАЙ - НАЙ" не ми харесва.
              ПО добре щеше да е ако просто се споделят мнения (от опит )за издръжливи дизели, а не да се спори за НАЙ
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

То казват,че и японските дизели били едни от най добрите ма тук никой не каза нищо за тях
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky
                  ?? ??????,?? ? ????????? ?????? ???? ???? ?? ??? ??????? ?? ??? ????? ?? ???? ???? ?? ???
                  ????? 626 ? ?????? ????? ????? ???? ?? 6?. ??? ???? ? ???? ???? ?????? ?????? ???? ?? ??? ??? ???? ???? ?????? ?????????? ?? ??????? ?? ?????? ?? ?? ???? ? ??? ???????????? ????? ??? ???? ? ???? ?????? 2.5 ???? ?????? ???? ??? ??????? ? ??. ??? 300???. ???????? ?? ?? ?????? ??? ?????? ? ????. ????? ?????? ?????? ??????? ????????????? ?? ??????? ?? ? ??? ?? ???????? ? ?? ??????? ?? ?? ??????
                  ________
                  No2 Vaporizer
                  Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 15:19.
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante
                    Първоначално публикувано от Lucky
                    То казват,че и японските дизели били едни от най добрите ма тук никой не каза нищо за тях
                    мазда 626 я уморих много бързо само за 6м. ама може и щото Цецо дизела тогава пипа по нея ама нали бяха големи капацитети на времето по дизела та за това а най издържливото което съм имал е едно Дукато 2.5 това докато беше мое навъртя в Бг. над 300хил. продадох го на познат още движат с него. много здрава машина излезна претоварвахме го мъчихме го с газ до тенекето и не можахме да го счупим
                    Потвърждавам това за Фиат 2.5Д! А от японските Тойота имат най-здравия дизел
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Най-издръжливия дизелов двигател е този който е правилно експлоатиран, аз карам Алфа 33 3 цилиндров дизел 4 години и съм и навъртял около 220 000 км и нямам ама никакъв проблем с двигателя, а съм чел какви ли не простотии за този двигател ...
                      Fiat Punto 1.9 JTD
                      Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak
                        Най-издръжливия дизелов двигател е този който е правилно експлоатиран, аз карам Алфа 33 3 цилиндров дизел 4 години и съм и навъртял около 220 000 км и нямам ама никакъв проблем с двигателя, а съм чел какви ли не простотии за този двигател ...
                        Не лъжи па ти,бе,И НА ТЕБ не ти бачка километража -от скромност си казал 220000,поне още 100 хиляди има
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

ВМ

VM мотора 2,5 ТДИ например ог 164.ка

Comment

Не лъжи па ти,бе,И НА ТЕБ не ти бачка километража -от скромност си казал 220000,поне още 100 хиляди има
                            Да явно е показвал около 6 пъти повече
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                              Да явно е показвал около 6 пъти повече
                              Това си е така,ама след тия 6 пъти повече е навъртел тия хиляди ,ама се прави на приятно разсеян
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Re: ВМ

Първоначално публикувано от Niky
                                VM мотора 2,5 ТДИ например ог 164.ка
                                Глупости,в един форум за джипки четох,че тия двигатели били пълни боклуци и главите се нуждаели от ревизия на всеки 30 хиляди километра.... бах тия спецове -тва значи на мойта досега да са били сваляни над 20 пъти
                                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                                X