Известие

Collapse
No announcement yet.

търся мнение...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• търся мнение...

Нещо от известно време ме гони дяволчето....Та накратко кара ми се нещо по голямо и ми се върти из главата да бартеросам 156 цата за 166 или тесис./Или анатема според жената за GT или 159 -свързано с малък лизинг за това ме пустосва/ По вероятен вариянт е 166 или ланча тесис.Проблема и това което ме възпира е че 156 е цялата реставрирана/това е точната дума/ ревизиран двигател сменени консумативи/ и съединител вкл./ рециклирани агрегати,почти нова ходова част,предоядисана преди 4 месеца,изкърпени прагове.Сервизиран ГИ с ремонт на редуктора и нови дюзи.Има някакви забележки по салона но не е нещо фрапиращо.Абе с две думи като нова е.Та въпросът ми е струва ли си според вас една такава замяна.
    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
    156 1,8ТS-99 ......
    EX
    159 1,9 JTD-08

Tесис-а е страхотна лимузина, но до колкото съм чел - частите за нея са по-редки и по-скъпи.
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

Comment

Колега, така като ти чета поста направо правиш оферта и съответно очакваш такава, що не си пускате такива теми в продава/бартер?
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Смяната към гореизброените определено ще си струва от към вътрешно удовлетворение . Разума обаче казва друго . Аз съм в същата дилема като теб , макар колите да се различават . Ще си караш наличната кола, обаче винаги ще се заглеждаш по другите . Колкото и безпроблемна да е в момента , ще ти се иска от време на време да стане нещо , че да можеш с чиста съвест да я смениш Разбира се , ако решиш да продаваш 156-цата определено няма да останеш доволен от цената , която ще ти предложат . Няма кой да оцени инвестицията , която си направил .
        От друга страна ако имаш достатъчни доходи без да се лишаваш от нещо друго , винаги си струва размяната към нещо по-добро В това изречение за мен се крие правилното решение Thesis-a например е много хубава кола , пълна с какви ли не глезотии , с убийствен интериор и за цената си предлага доста , но поддръжката не е като на 156
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Не си струва,ще дадеш кола ,която няма да се нуждае от ремонт дълго, вероятно на ниска цена и ще почнеш да ремонтираш новата за да я направиш така както искаш-още разходи,е този който купи 156-та ,вероятно ще почне да хвали алфите ако не е карал до сега.А поддръжката на повече от една кола понякога е досадно и сложно,макар ,че да имаш няколко коли е предимство.Това е като с жените -когато покрай теб мине хубава жена регистрираш факта,но и знаеш ,че е малко вероятно да бъде твоя и след малко я забравяш.Но по тази логика трябва цял живот да караш само една кола-затова реши сам без да слушаш никой,направи това което искаш !
          Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:34.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Още не правя оферта ...мисля за това и пуснах темата.
            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Язди си твоята и не се заглеждай сериозно по чужди булки, че при тях филма е различен.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

"Що не си пиииш ти вишновката''
                Колегата Ромео 156 Гта го каза. Просто няма кой да оцени вложеното от тебе и ще се принудиш да я дадеш за 3-4 хиляди пък после да слагаш още много в ония големите мечтани от всички нас кораби и да почнеш същия филм както и с тази 156-ца. И аз искам така, само че сега НЯМАААА Щом ти харесва си я карай. Но пък щом имаш някакви еретични мисли да я махаш, значи нещо не ти харесва/омръзнала и т.н. Тази тема е отворен въпрос с много отворени отговори
                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
                  Нещо от известно време ме гони дяволчето....Та накратко кара ми се нещо по голямо и ми се върти из главата да бартеросам 156 цата за 166 или тесис./Или анатема според жената за GT или 159 -свързано с малък лизинг за това ме пустосва/ По вероятен вариянт е 166 или ланча тесис.Проблема и това което ме възпира е че 156 е цялата реставрирана/това е точната дума/ ревизиран двигател сменени консумативи/ и съединител вкл./ рециклирани агрегати,почти нова ходова част,предоядисана преди 4 месеца,изкърпени прагове.Сервизиран ГИ с ремонт на редуктора и нови дюзи.Има някакви забележки по салона но не е нещо фрапиращо.Абе с две думи като нова е.Та въпросът ми е струва ли си според вас една такава замяна.
                  Ако на тоя етап не ти се дават излишни пари по добре си мирувай
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Само не разбрах ГТ то защо влиза в цЕлата схема.
                    То е двуврата 156 ца, още по трошлива, а на всичкото от горе и по-тежка.
                    159 няма да ти даде кой знае повече като обем. (от опит го знам)
                    166 си заслужава, но новата маска, старата не ме кефи грам.(лично мнение) Отпред е тъжна, отзад стоповете са се подули, като маймунски зад..ник.
                    156 със сменени всички тези консумативи си е трепач отвсякъде. В краен случай, ако не ти стига за багаж, мятай една кутия отгоре като се налага и си свиркай.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Ти най-добре си знаеш доходите и наличните пари, както и хората около теб - ако си добре в това отношение запази си Алфата и си вземи Ланчата.
                      На времето така направих с малката Алфа - не я продадох и съм доволен от това, защото я карат първо сина ми, а сега баща ми, като и аз отвреме-навреме се качвам да и се поизкефя.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Аз не съм сигурен, че 'Тезис' изобщо трябва да влиза в плана - тежка кола, рядка, скъпа за поддръжка, а според мен и с малък двигател за това купе.
                        Преди време четох, че автоматичните скорости не били много сполучливи и криели рискове, т.е. трябва да си купиш 'Тезис' с ръчни скорости, а на такава лимузина ръчните скорости са и най-глупавото нещо и буквално обезсмислят всички останали екстри.
                        После идва разхода, който в никой случай няма да е като на '156' с газ - да не казвам, че скачаш двойно-тройно в парите за гориво
                        Провери добре, колко струват консумативите и възловите звена по автомобила, защото ако се наложи да сменяш нещо по двигателя и/или окачването може да се окажеш собственик на недвижим имот
                        Изобщо, като цяло, 'Тезис' сякаш не е един, а два класа над '156' и ми се струва голям скок, криещ много неизвестни и съответно много рискове.
                        За мен е неоправдан разход, конкретно 'Тезис' срещу '156'.
                        Другото което си мисля е, кооооооолко повече място ще ти даде '166' пред '156'?
                        Ако търсиш повече място за багаж, по-добре си купи комби или ван.
                        Ако търсиш повече място за хората вътре, то не мисля, че си струва да даваш вече нагласена '156' за '166'.
                        sigpic

Comment

kuku, та разбираш ли,156 и 166 са еднакви по големина и няма да види разлика
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            kuku, та разбираш ли,156 и 166 са еднакви по големина и няма да види разлика
                            Еднакви са колкото БМВ 3 и БМВ 5, сиреч няма да види разлика

Comment

Щом казваш....
                              съгласявам се моментално че няма разлика м/у 156 и 166
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X