Досега в продължение на една година работих нощна на бензиностанция,но си намерих хубава работа по специалноста.Дотук добре,ще кажете защо отварям тема...Проблема е ,че стария шеф от бензиностанцията е ужасен скръндза и гледа по всякакъв начин да отнеме и малкото пари на служителите.И понеже напускам и на мен ми предстои да се сблъскам с това.Който и да напуска сценария е един и същ.Ние взимаме с един месец назад пари.Когато някой съобщи,че напуска трябва да работи още един месец.През това време започва да налага на напускащия служител глоби,които до този момент е нямало.Например му скимне,че е мръсно,а всъщност помещението си е във вид какъвто е всеки ден,и слага 20лева глоба.После казва,че не е поливано и пак 20лева.И така,като целта е накрая да му даде по-малко от полагащите се пари.След като дойде време работника да си вземе последните пари,той прави някаква измислена ревизия и ти казва,че липсват продукти на стойност 50-60 лева и ти ги отдържа.А ревизията е измислена,защото тези неща който проверява,масла,води идр.на всяка смяна персонала ги брой и винаги се знае и записва в тетрадка.
Затова доста колеги напускаха без предизвестие като вземат аванс,или си вземат дължимото от оборота и не се вясват повече.Не искам да прибягвам до такива начини,защото не искам да губя тази година от трудовата си книжка.
Отворих такава тема за да ме посъветвате имали някакви законни начини да си защитя правата и да успея да взема полагащите ми се пари.И по какъв начин да оспора тази ревизия,някакви закони,членове и институции който да информирам.
Затова доста колеги напускаха без предизвестие като вземат аванс,или си вземат дължимото от оборота и не се вясват повече.Не искам да прибягвам до такива начини,защото не искам да губя тази година от трудовата си книжка.
Отворих такава тема за да ме посъветвате имали някакви законни начини да си защитя правата и да успея да взема полагащите ми се пари.И по какъв начин да оспора тази ревизия,някакви закони,членове и институции който да информирам.
Comment