Известие

Collapse
No announcement yet.

напускане на работа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• напускане на работа

Досега в продължение на една година работих нощна на бензиностанция,но си намерих хубава работа по специалноста.Дотук добре,ще кажете защо отварям тема...Проблема е ,че стария шеф от бензиностанцията е ужасен скръндза и гледа по всякакъв начин да отнеме и малкото пари на служителите.И понеже напускам и на мен ми предстои да се сблъскам с това.Който и да напуска сценария е един и същ.Ние взимаме с един месец назад пари.Когато някой съобщи,че напуска трябва да работи още един месец.През това време започва да налага на напускащия служител глоби,които до този момент е нямало.Например му скимне,че е мръсно,а всъщност помещението си е във вид какъвто е всеки ден,и слага 20лева глоба.После казва,че не е поливано и пак 20лева.И така,като целта е накрая да му даде по-малко от полагащите се пари.След като дойде време работника да си вземе последните пари,той прави някаква измислена ревизия и ти казва,че липсват продукти на стойност 50-60 лева и ти ги отдържа.А ревизията е измислена,защото тези неща който проверява,масла,води идр.на всяка смяна персонала ги брой и винаги се знае и записва в тетрадка.
    Затова доста колеги напускаха без предизвестие като вземат аванс,или си вземат дължимото от оборота и не се вясват повече.Не искам да прибягвам до такива начини,защото не искам да губя тази година от трудовата си книжка.
    Отворих такава тема за да ме посъветвате имали някакви законни начини да си защитя правата и да успея да взема полагащите ми се пари.И по какъв начин да оспора тази ревизия,някакви закони,членове и институции който да информирам.

Ами освен верно да ги хване липсата разните масла
    Lexus IS200

Comment

в кодекса на труда са описани начините ,но имаш трудов договор прочети в него как се формира работната ти заплата , няма право да те санкционира освен ако не нарушаваш вътрешният ред , но това работодателят няма как да го докаже , направи си и една консултация с адвокат
      GTV 2.0 TS 16V 1998
      HYUNDAI I20 1.1 CDRi 2013

Comment

Да ама после какво да ги права,ай ще сложи още надценка отгоре и какво ще взема.Сетих се още един въпрос-трудовата книжка при всички случай ли е длъжен да подпечата,дори и ако ненадейно напусна по-рано и не карам последните си смени.

Comment

Една година ако си около 20-25 след време няма да ги усетиш.
          Вариантите са четири:
          1.Размажи му черепа/аз предпочитам този вариант/
          2.Подай жалба в комисията по труда/ако си на законов трудов договор/
          3.След като подадеш предизвестие за напускане и започне по този начин да ти удържа парите,недей да взимаш нищо от там!Едно че може да те уличи в кражба и да подаде жалба срещу теб,и второ твоите бивши колеги ще платят липсите.
          4.Няколко шамара на изпроводяк ще компенсират загубените 100-на лева.

-----------------
          Трудовата книжка в теб ли е?
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Най-добре хубаво си прочети трудовия договор.
            Можеш съвсем спокойно да напуснеш от следващия ден. Въпроса, е че ще трябва да платиш неустойка, която е обикновено работната заплата за неспазения срок. Има и вариант да не е така - виж в договора в полза на кой е сключен договора -в повечето случаи се сключва в полза на работодателя. Ако е в полза и на двете страни - съвсем спокойно си пишеш молбаба за напускане от следващия ден и си ОК. За да си сигурен, че няма да ти скъсат молбата задължително поискай входящ номер когато я подаваш.
            Ако си студент, или пък започваш държавна работа, не дължиш обезщетение за незпазения срок на предизвестие на договора.
            Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:00.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Това, което знам със сигурност е, че след като си подадеш молбата за напускане имаш право да си тръгваш един час по рано от работа.
              Lexus IS200

Comment

ако нямаш 6 месеца във въпросната какъвто и да е договора можеш да напуснеш от следващият ден, но всичко зависи от това какво смяташ да правиш
                GTV 2.0 TS 16V 1998

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kvo Покажи съобщение
                  ако нямаш 6 месеца във въпросната какъвто и да е договора можеш да напуснеш от следващият ден, но всичко зависи от това какво смяташ да правиш
                  Не си прав за това.
                  Можеш да напуснеш така само ако трудовия ти договор не е постоянен, а със срок на изпитване.

Comment

Колега не прави глупости. Ако направиш някоя простотия и шефа ти разбере може да те уволни дисциплинарно. Това се записва в трудовата ти книжка и всеки бъдещ твой работодател ще знае за тази неприятна случка. Мисля, че за 100 лева не си струва. Този месец ще ти липсват другия ще си ги забравил.
                    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kvo Покажи съобщение
                      в кодекса на труда са описани начините ,но имаш трудов договор прочети в него как се формира работната ти заплата , няма право да те санкционира освен ако не нарушаваш вътрешният ред , но това работодателят няма как да го докаже , направи си и една консултация с адвокат
                      Нарушенията са по преценка на шефа,например последния колега който напусна го глоби за това,че полива тревата с маркуч от чешмата.А иначе много държи да се полива за да не изсъхне.А този участък няма достъп до поливната система,или по-точно на това място е счупена,и единствения начин е от чешмата,иначе пожълтява.И друг път е поливал така,но като каза,че напуска и глоба.Оправданието е знаеш ли колко пари съм дал този месец за вода.
                      А адвоката иска пари,но се сещам за една приятелка адвокат,та ще и звънна.
                      Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Една година ако си около 20-25 след време няма да ги усетиш.
                      Вариантите са четири:
                      1.Размажи му черепа/аз предпочитам този вариант/
                      2.Подай жалба в комисията по труда/ако си на законов трудов договор/
                      3.След като подадеш предизвестие за напускане и започне по този начин да ти удържа парите,недей да взимаш нищо от там!Едно че може да те уличи в кражба и да подаде жалба срещу теб,и второ твоите бивши колеги ще платят липсите.
                      4.Няколко шамара на изпроводяк ще компенсират загубените 100-на лева.

-----------------
                      Трудовата книжка в теб ли е?
                      Трудовата книжка я дадох,но още седи и нея пише.
                      Да на 20-25 съм ,но не ми се губи годината,вече имах такъв случай да изгуба 6месеца.Освен това ще е полезна на новата работа,колкото повече работни месеци имам,толкова по-рано ще мога да ползвам отпуска и повече ще е.
                      1 по-вероятно е той да ме набие с моята физика
                      2ще подам и ще си чакам без да се случи нещо
                      4загубените пари могат и 150-200 да станат,а иначе аз съм измислил начин-на последната смяна зареждам колата,и на баща ми и туби с гориво и чао,но искам да съм примерен заради стажа.

Comment

и постоянен да е , дните които няма да работи .... няма да му се платят , в кодекса на труда всичко е направено за да работи в полза на служителя .... сега ще направя и справка за да подплатя твърдението се .

---------- Post added at 13:06 ---------- Previous post was at 13:03 ----------

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                        Нарушенията са по преценка на шефа,например последния колега който напусна го глоби за това,че полива тревата с маркуч от чешмата.А иначе много държи да се полива за да не изсъхне.А този участък няма достъп до поливната система,или по-точно на това място е счупена,и единствения начин е от чешмата,иначе пожълтява.И друг път е поливал така,но като каза,че напуска и глоба.Оправданието е знаеш ли колко пари съм дал този месец за вода.
                        А адвоката иска пари,но се сещам за една приятелка адвокат,та ще и звънна.

Трудовата книжка я дадох,но още седи и нея пише.
                        Да на 20-25 съм ,но не ми се губи годината,вече имах такъв случай да изгуба 6месеца.Освен това ще е полезна на новата работа,колкото повече работни месеци имам,толкова по-рано ще мога да ползвам отпуска и повече ще е.
                        1 по-вероятно е той да ме набие с моята физика
                        2ще подам и ще си чакам без да се случи нещо
                        4загубените пари могат и 150-200 да станат,а иначе аз съм измислил начин-на последната смяна зареждам колата,и на баща ми и туби с гориво и чао,но искам да съм примерен заради стажа.
                        трудовата книжка се предава само за оформяне до 3 дни трябва да бъде върната !!! освен ако служителя писмено не е разрешил на работодателя да му я съхранява
                        GTV 2.0 TS 16V 1998

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                          ..на последната смяна зареждам колата,и на баща ми и туби с гориво и чао,но искам да съм примерен заради стажа.
                          Това не е вариант. Най-много после да те осъди. Обикновено бензиностанциите имат камери и т.н. и такова действие е лесно доказуемо.

Comment

на каква длъжност се водиш ? възложено ли ти е да поливаш трева (писмено) ....ако не е, няма никакво право да те кара да го правиш ( или да те глобява) погледни кодекса на труда чл.126
                            GTV 2.0 TS 16V 1998

Comment

Ако си студент, или пък започваш държавна работа, не дължиш обезщетение за незпазения срок на предизвестие на договора.[/QUOTE]
                              Ако правилно съм разбрал като напускам по-рано и не карам последните си смени не дължа неустоика.Като започвах бях студент и така до преди 2-3 месеца,а сега започнах държавна работа.

Само да уточна-дал съм предизвестие че напускам,започнах новата работа и ги работа и двете докато ми минат смените от старата.Досега съм нямал проблеми с въпросния шеф,и глоби нямам още.Но се притеснявам като дойде време да си взема последните пари как ще има ревизия и други причини за взимане на пари.

Comment

Working...
                              X