Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтирах генератор за газ на Браун

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтирах генератор за газ на Браун

Вчера монтирах на Рекстъна генератор за газ на Браун.Джипа е служебен и го карам само аз,затова няма да е трудно да засека разхода на гориво.Двигателя е дизелов
    2.9 ТД.Имам пътна книжка,която попълвам всеки ден и зареждам гориво с карта на ОМВ,така че имам точна представа за разхода до момента.

Малко данни за разхода за последните 9520 км.
    Изминати 9520 км.
    Заредени 1021 литра обикновена нафта.
    В София съм изминал 5 675 км.
    Извън София съм изминал 3 845 км.
    Като се сметне средният разход излиза 10.72л. на 100 км.
    При последното зареждане с 66 литра съм изминал 550 км.,което прави разход от 12 литра на 100км. ,изминати само в София при натоварен трафик.

Производителя обещава чудеса на които аз много не вярвам,но реших да проверя лично,защото в интернет пространството е писано страшно много и на мен ми е много любопитно каква е истината.
    Най-много да изгориме с някой друг лев фирмени средства.Колегите които видят резултатите от експеримента обаче ще са наясно за какво става въпрос.
    Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
    Ducati ST2

Първоначално публикувано от cufti Покажи съобщение
    Вчера монтирах на Рекстъна генератор за газ на Браун.Джипа е служебен и го карам само аз,затова няма да е трудно да засека разхода на гориво.Двигателя е дизелов
    2.9 ТД
    Зависи как си го настроил/как са ти го настроили/ - за повече мощност или за икономия. И двете не може , или едното или другото.
    В България знам само за едно bmw 320d, човека вика че вървяло повече но не знам дали може да му се вярва.
    ...

Comment

Колегите понеже са внимавали в училище знаят какъв ще е резултата. Даже си говорихме за това преди месец и нещо. Но пък и продавачите на надежда и философски камъни са хора и те семейства хранят
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Генератора е за двигатели до 3 000 куб.см.
        Единственото нещо което се регулира е тока който консумира.Максималната стойност е 30-32А.Газът който произвежда това нещо се подава в смукателния колектор и ефекта трябва да бъде само един,а именно по-нисък разход на гориво.Това според производителя.
        Що се отнася до мощността би трябвало да е по-голяма,но още е рано да се произнасям по въпроса.
        Ducati ST2

Comment

а тия "джипове" не даваха ли 10/100 среден разход.... имам впредвид без набълбукатора
          точка

Comment

ще следя темата с интерес
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Този генератор наистина произвежда доста газ.Проверих го като потопих газовата тръба в чаша с вода.Водата започна да бълбука доста енергично.Спокойно може да се ползва за газова горелка.

---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Разходите които съм дал са преди да монтирам генератора.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Резултати ще има след поне 1 000 км.
              Ducati ST2

Comment

аз също ще следя...
                точка

Comment

Бълбук, бълбук... бая шарани има тук
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    не бълбукай че разстройваш мега специалната честота на бълбукатора
                    точка

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      бълбук бълбук, ще разберем дал' т'ва не е боклук !
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от cufti Покажи съобщение
                        2.9 ТД.Имам пътна книжка,която попълвам всеки ден и зареждам гориво с карта на ОМВ,така че имам точна представа за разхода до момента.

Малко данни за разхода за последните 9520 км.
                        Изминати 9520 км.
                        Заредени 1021 литра обикновена нафта.
                        В София съм изминал 5 675 км.
                        Извън София съм изминал 3 845 км.
                        Като се сметне средният разход излиза 10.72л. на 100 км.
                        При последното зареждане с 66 литра съм изминал 550 км.,което прави разход от 12 литра на 100км. ,изминати само в София при натоварен трафик.

Производителя обещава чудеса на които аз много не вярвам,но реших да проверя лично,защото в интернет пространството е писано страшно много и на мен ми е много любопитно каква е истината.
                        Най-много да изгориме с някой друг лев фирмени средства.Колегите които видят резултатите от експеримента обаче ще са наясно за какво става въпрос.
                        Това е интересно. Аз преди 2 години четох много за този газ, за откривателя му българин и за многото ползи от него. Имаше наистина интересни и дори фрапиращи филмчета за възможностите му, особено едно, в което една горелка режеше всичко като луда... Имаше един човечец, май кореец от щатите, който беше си направил целия двигател да работи само с този газ. Твърдеше че доста икономия е направил, а мощта си е същата. Още тогава имаше много обяви за продажби на генератори за Браунов газ и наистина го изкарваха фантастичен. Даже и аз се бях зачудил за покупка на един. С удоволствие ще следя и аз развитието на темата.
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

По-добре е инсталирането на генератор за Райски газ.Гарантирано повишава мощността,а в умерени дози и настроението.

Comment

И аз съм чел доста за този този генератор и доста неща ми звучаха фантастично. Определено ми е любопитно и ще следя темата. То през втората световна война и газ генераторния двигател си е бил интересно изобретение. Виждал съм Опел 1939г. производство с такъв двигател и автомобила си вървеше... Но този газ генератор така и си остана в историята.
                            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

В никакъв случай не съм консервативен,но винаги си задавам въпроса защо някои технологии не намират широко проложение,защо наистина?
                              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                              X