Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Наближава Никулден
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХубава гледка би било, но няма развитие - освен орално-генетални контакти.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеТо май до полунощ можеше и нещо друго!!
Не ти се случва често, де.
Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа.
Малко опресняване на инфото:
сирени
Ама и тая тема къде отиде...ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеШарана е мазна риба, с не малко кокали,а понякога и с приятния аромат на блато(защото живее на дъното и се храни с боклуците на водоема). Аз бих си избрал някое по-чисто месце,например пъстърва,сьомга,а защо не и акулско филеLast edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 22:57.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЕеее, не си си подготвил домашното този път!
Не ти се случва често, де.
Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа.
Малко опресняване на инфото:
сирени
Ама и тая тема къде отиде...
Абе все съм се чудил, откъде точно започват да стават риба - от кръста ли или малко по-надолу...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Какааа, за Никулден дилема няма - пълнен шаран с орехи. И червено вино, разбира се. Така повелява традицията.
А чигата е хубаво нещо. Ти барем си дунавско чадо, имаш отде да се снабдиш с прясна.
Та като сме отворили темата - в момента съм на пържен силисренски сом и Шуменско. Очаквано добра комбинация.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
ако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малкои вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,
ТОЛСТОЛОП-пържен е кофти безвкусен е с доста кости
най добре става осолен на скара или на грил-тиган
реже се на шайби не по дебели от 2.5 см осолява се и се маже с съвсем малко зехтин за аромат и коричка,пече се на бавен огън и вниматено шайбите се разпадат лесно месеото се отделя от костта,има риск по Никулден да попаднете на риби с тения вътре или долу под кожата да има живи червей и дори който изизат като косми и мърдат от рибата с яркочервен цвят и гледката е много гнусна като риба превзета от извънземен зародиш е,внимателно се оглеждат рибите при покупка за тъмни петна под кожата и за въпросните червей и тений,не са вредни но е неприятно да тръгнеш да готвиш и да го усетиш.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малкои вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
За мен най-вкусна си остава пъстървата - пържена.
Балканската естествено, но и на Дъгова съм навит, с бяло вино или биричка...
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениеи съм в невероятна дилема: сом, пъстърва.. шаран или квот` падне?
Почти толкова добър вкус има и европейския костур, него пък въобще няма от къде да го купиш - можеш да си го хванеш. Там особеноста е че трябва да се одере и да се обезкости. Филетата са уникални....
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЕеее, не си си подготвил домашното този път!
Не ти се случва често, де.
Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа.
Малко опресняване на инфото:
сирени
Ама и тая тема къде отиде...
Прав си!
Олял съм се!
В поста ми сирени да се чете русалки..
А темата уверено върви пак към пукницата!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малкои вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,
ТОЛСТОЛОП-пържен е кофти безвкусен е с доста кости
най добре става осолен на скара или на грил-тиган
реже се на шайби не по дебели от 2.5 см осолява се и се маже с съвсем малко зехтин за аромат и коричка,пече се на бавен огън и вниматено шайбите се разпадат лесно месеото се отделя от костта,има риск по Никулден да попаднете на риби с тения вътре или долу под кожата да има живи червей и дори който изизат като косми и мърдат от рибата с яркочервен цвят и гледката е много гнусна като риба превзета от извънземен зародиш е,внимателно се оглеждат рибите при покупка за тъмни петна под кожата и за въпросните червей и тений,не са вредни но е неприятно да тръгнеш да готвиш и да го усетиш.
Като се замисля, така и така си ми комшия, да те пазаря да ми хванеш и да ми сготвиш един шаран за именния ден!Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
Comment