Известие

Collapse
No announcement yet.

Наближава Никулден

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    А какво ще кажете направо за една сирена, поднесена в креват с формата на ... абе каквато и ще да е формата.
    Хубава гледка би било, но няма развитие - освен орално-генетални контакти.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

    Comment


    • #17
      Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Хубава гледка би било, но няма развитие - освен орално-генетални контакти.
      То май до полунощ можеше и нещо друго!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

      Comment


      • #18
        Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
        То май до полунощ можеше и нещо друго!
        Ееее, не си си подготвил домашното този път !
        Не ти се случва често, де .
        Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
        Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа .

        Малко опресняване на инфото:
        сирени



        Ама и тая тема къде отиде...
        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

        Comment


        • #19
          Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
          Шарана е мазна риба, с не малко кокали,а понякога и с приятния аромат на блато(защото живее на дъното и се храни с боклуците на водоема). Аз бих си избрал някое по-чисто месце,например пъстърва,сьомга,а защо не и акулско филе
          колега недей ти така обиди горката риба че сега всички шарани на света ронят шарански сълзи и са сърдити на целият Алфа форум,сигурно сега като ходя за риба и спра колата ще ме замерят с водорасли и миди от водата,а точно чистите риби дето си избра сьомгата се отглежда в садки изкувствено и я хранят с гранули и витамини на основата на трупно брашно от риба,една машина изтрелва тия гранули в водата и те ги ядат даже им се оцветява месото в червено,пъстървите ги хранят пак в садки с каквото се сетиш от пилишки и патешки дреболий до сурова цаца,не се знае на каква ще попаднеш как и къде е гледана и с какво.
          Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 22:57.

          Comment


          • #20
            Русалката е полуриба-полужена, зависи дали си гладен или ти се
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

            Comment


            • #21
              Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
              Ееее, не си си подготвил домашното този път !
              Не ти се случва често, де .
              Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
              Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа .

              Малко опресняване на инфото:
              сирени


              Ама и тая тема къде отиде...
              Е, как накъде, към русалките - мацките с рибешки опашки...
              Абе все съм се чудил, откъде точно започват да стават риба - от кръста ли или малко по-надолу...
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

              Comment


              • #22
                Какааа, за Никулден дилема няма - пълнен шаран с орехи. И червено вино, разбира се. Така повелява традицията.

                А чигата е хубаво нещо. Ти барем си дунавско чадо, имаш отде да се снабдиш с прясна .

                Та като сме отворили темата - в момента съм на пържен силисренски сом и Шуменско. Очаквано добра комбинация .
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

                Comment


                • #23
                  ако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
                  1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
                  2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
                  3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малко и вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
                  4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,
                  ТОЛСТОЛОП-пържен е кофти безвкусен е с доста кости
                  най добре става осолен на скара или на грил-тиган
                  реже се на шайби не по дебели от 2.5 см осолява се и се маже с съвсем малко зехтин за аромат и коричка,пече се на бавен огън и вниматено шайбите се разпадат лесно месеото се отделя от костта,има риск по Никулден да попаднете на риби с тения вътре или долу под кожата да има живи червей и дори който изизат като косми и мърдат от рибата с яркочервен цвят и гледката е много гнусна като риба превзета от извънземен зародиш е,внимателно се оглеждат рибите при покупка за тъмни петна под кожата и за въпросните червей и тений,не са вредни но е неприятно да тръгнеш да готвиш и да го усетиш.

                  Comment


                  • #24
                    Не ми аресва шарана, ма като те чета ми се дояде.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

                    Comment


                    • #25
                      Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      ако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
                      1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
                      2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
                      3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малко и вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
                      4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,...
                      С шарана, направо ме върна в детството ми...
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

                      Comment


                      • #26
                        За мен най-вкусна си остава пъстървата - пържена.
                        Балканската естествено, но и на Дъгова съм навит, с бяло вино или биричка ...
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

                        Comment


                        • #27
                          обичам всички сладководни-наши речни риби да ги наречеме само без клена или кефала ако се сещате какво е,рибата си е тотална вкусотия недирижирана хранително от човека,мене ми се яде щука пърженка и едър костурец леле...

                          Comment


                          • #28
                            Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                            и съм в невероятна дилема: сом, пъстърва.. шаран или квот` падне?
                            Трудно ще намериш но ако си вземеш нилски костур мисля че няма да съжаляваш.
                            Почти толкова добър вкус има и европейския костур, него пък въобще няма от къде да го купиш - можеш да си го хванеш. Там особеноста е че трябва да се одере и да се обезкости. Филетата са уникални.
                            ...

                            Comment


                            • #29
                              Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Ееее, не си си подготвил домашното този път !
                              Не ти се случва често, де .
                              Позабравил си някои приказки и митове, но скоро ще ти се наложи да си ги припомняш.
                              Сирените са полуптици -полужени и май ги обърка с русалките, ама и те до полунощ пак не стават за ...оная работа .

                              Малко опресняване на инфото:
                              сирени



                              Ама и тая тема къде отиде...
                              Мда!
                              Прав си!
                              Олял съм се!
                              В поста ми сирени да се чете русалки..
                              А темата уверено върви пак към пукницата!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

                              Comment


                              • #30
                                Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                                ако е за сладководна риба шаран-има изисквания и трябва да се спазват
                                1-рибата да не е по малко от 2.5 кг за пълнене
                                2-рибата да е расла в чист водоем не с екупува от всякъде
                                3-по възможност да е гол шаран да се чисти по малко и вътре да е с розово месо това е признак че е расъл в студена вода и чиста,ако мустаците на шарана са-по къси това значи че е расъл в песъкливо-каменист водоем и е чист и вкусен,обикновенно има приятен кафяво-сив цвят по тялото който се преливат
                                4-шарана се чисти идеално не се маха главата,плънката се състой от ориз,лук,чесън,черен пипер,магданоз,орехи,който се правят така-в нагрята тава се слагат 20 мл олио загрява се олиото и с еприбавя чаена чаша 0.200 ориз който се загрява и разбърква,после се добавят и другите подправки и орехи и около 0.800 мл вода,след 40 мин плънката е изпечена,на фурна става по-суха и вкусна,шарана се пързаля за това се защипва между 2 тенджери и натискаш с лактите тенджерите и си шиеш,ако не ти се шие се пронизва през корема с клечки за зъби след като се напълни който се махат после,пече се 1.30 мин на температура от около 160 градуса,проверява се дали е готов с леко пробождане с клечка за зъби или бамбукове шишче или вилица,от него изтича сок през дупката,като бодеш и не тече вече е готов,на тавата от долу дето се пече шарана се постила домакинско алуминиево фолио защото рибата залепва и се разпада при рязане и е недудобно да се реже в тавата заради костите,вади се с фолиото на дъска и си правиш филийки примерно,
                                ТОЛСТОЛОП-пържен е кофти безвкусен е с доста кости
                                най добре става осолен на скара или на грил-тиган
                                реже се на шайби не по дебели от 2.5 см осолява се и се маже с съвсем малко зехтин за аромат и коричка,пече се на бавен огън и вниматено шайбите се разпадат лесно месеото се отделя от костта,има риск по Никулден да попаднете на риби с тения вътре или долу под кожата да има живи червей и дори който изизат като косми и мърдат от рибата с яркочервен цвят и гледката е много гнусна като риба превзета от извънземен зародиш е,внимателно се оглеждат рибите при покупка за тъмни петна под кожата и за въпросните червей и тений,не са вредни но е неприятно да тръгнеш да готвиш и да го усетиш.
                                Евалла, ашколсун и машалла!
                                Като се замисля, така и така си ми комшия, да те пазаря да ми хванеш и да ми сготвиш един шаран за именния ден!
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

                                Comment

                                Working...
                                X