Известие

Collapse
No announcement yet.

Нямам интернет.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Въпроса с нета го реших, оплакване до комисията за защита на потребителите и до вечерта имах, не знам съвпадение ли е или не.Сега иде реч за друго.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

За да не пускам друга тема, тука да попитам - защо като реша да сложа емотикона след някой пост, ми спира интернета.От пропертис на връзката пише че е конектнат, но всъщност нямам.

Comment

Това на всички браузъри ли?
        Версия на Уиндоус, браузер, антивирусна (със уеб модул ли е)?
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

ХP SP2, Opera,IE-8, AVG Free 2012 - нямам идея за модула.

Comment

Хм... във фрии версиите обикновено няма такъв, но АВГ може да са решили друго.
            Аз лично предпочитам Аваст за безплатна защита, АВГ е пускало гадинки на разни машини.
            Задачка с повишена трудност, какво пише в логовете на АВГ и в Уиндоус Ивент виевър?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:49.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                За безплатна Аваст май наистина е най дибрия вариянт.
                Препорьчвам проба на Линукс. Дори и като втора операционна система или "жив" диск. Ако няма да се играят игри, ползването на развьдници за бацили поне според мен е неоправдано. Графичните инсталатори отдавна са "разбираеми", поддрьжката на хардуер и локализация е добра... .
                А аз препоръчвам вместо автомобил, да си купиш верижен снегорин.
                Линукс като домашна ОС за лаици има точно толкова смисъл колкото снегорина за возене.

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:51.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Това е най често срещаното мнение.
                    Какво точно имате предвид? Какво липсва, или какьв прблем виждате? Ако не се предвижда да се играят игри то не виждам проблем. Приложения - дал интернет, отдавна инсталирането е толкова лесно колкото и на Уйндоус. Дистрибуции - бол. Какво би ме накарало да избера вирусите пред безплатната ОС?
                    Ако ще се играят 3D игри вече е друга бира. И пак бих сложил неква дисрибуция като втора - да се ровя в нета безстрашно, доколкото е вьзможно.
                    До тук - на когото от познатите ми сьм сложил - ползва.
                    Или поне така твьрдят. Има някои които се колебаят да оставят линукс като единствена ОС. Други пьк нямат сьмнение.
                    Има и машини които не се поддьржат 100 процента,но са рядкост.
                    Общо взето - ако си лаик - пускаш жив диск - трьгне ли нормално - инсталираш и забравяш за притесненията.
                    Ако има проблеми вече си зависи от ситуацията.
                    То е горе-долу като за марката в чийто форум сме.
                    1-во - ау-у-у-у. После - А!?
                    Опит с различни ОС имам от години, поддържал съм и Линукс и ФриБСД.
                    В момента по ред причини съм Уиндоус ориентиран.
                    У дома Линукс става само за специалисти или фенбойз.
                    Дуал дистрота съм държал доста време, стигал съм и до 4 ОС на 1 машина.
                    И резултата е, че 95% от времето се ползва 1 от тях... най-мултифункционалната.
                    То ти като го слагаш и поддържаш ще го ползват, ама да даваш съвет във форум на някой надалеч който грам си няма на идея от материята, да си инсталира сам Линукс е просто ...
                    И интересно защо Линукс фенбойз все за вируси ми говорите, аз вирус на моя машина не съм виждал от години... това, че не разбирате от ОС не прави същата лоша.
                    Пробвайте да дадете на лаик Линукс да го ползва с Руут акаунта, да видим колко часа ще оцелее

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:52.

Comment

Всеки да прави каквото ще.
                        Аз просто смятам подобни съвети, без пряко участие в запознаването с нова ОС на получателя, за вредни.
                        Масата не им се налага да пипат регедита... но ползват администраторския акаунт на уиндоусите си.
                        Което е все едно да работиш като руут на Линукс.

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:54.

Comment

Ама точно така си е... администратор на Уиндоус и руут на Линукс е все толкова опасно ако не познаваш ОС на едно доста добро ниво.

Нищо против да ползва и Мак ОС, но не и по този начин... има проблем с нещо конкретно (и то турбо рядък... за 1 път чувам връзка да спира заради емотикон) и сменяме ОС.
                            Нещо като да преинсталираме всеки месец, че сме забозили настройките.

Comment

Не съм си си оакал нищо, софтуерната конфигурация на компа ми не е променяна от години, само ъпдейтвам програмите.Имам три компа и един лаптоп, всичките са с един и същ софтуер.Това за емотиконите го прави предимно на работа лаптопа, в къщи компа който е мой рядко губи връзка.Ей ся ще го пробвам на емотикона.Не го прави всеки път, по-точно има дни в които го прави и дни когато не.Единствената разлика е ъпдейтната опера, авг, и сменен доставчик - виваком.Всъщност го прави и на сайтове с клипове.Сканирах за вируси - йок.Съседния комп има нет, аз не - вземаме нет от един рутер.Отварям някой сайт с клипове - добре, цъкам на някой клип и почва едно мислене... от там насетне нищо не мога да отворя, само след рестарт на машината.Същото и с емотките.Не всеки път но често.Очевидно нещо става при мене.Никога не го прави на абв, транскард, дск или подобни.Нещо червей, шпионски софтуер ба ли го вече, не ми се преинсталира.

Comment

Това е служебен лаптоп така ли?
                                Или и 3 те го правят с различна честота?

Comment

Working...
                                X