Известие

Collapse
No announcement yet.

Нямам интернет.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    ---
    Човека хубаво ти каза да си пуснеш компа с диск/флашка на убунту ( без да го инсталираш ) .
    И никой не те кара да си сменяш навиците и операционната система перманентно , а само как да си диагностицираш проблема.
    ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
      Човека хубаво ти каза да си пуснеш компа с диск/флашка на убунту ( без да го инсталираш ) .
      И никой не те кара да си сменяш навиците и операционната система перманентно , а само как да си диагностицираш проблема.
      И какво ще му помогне това?
      Емотикона е софтуерен проблем, не е на ОС ниво, нито е хардуерен, че да го диагностицира с лайв дистрибуция.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ти би трябвало да знаеш , че никога проблема не е такъв какъвто ти го описва потребител.
        Няма да навреди да види как ще се държи с 'чисто нова' и неомазана операционна система.
        Проблема може да е и в рутера (или в настройките или в този , който го е настройвал или просто във firmware-a му) , имал съм много такива случаи на странно държащи се рутери .
        ...

Comment

А на рутера какво ще му помогне лайв диска?
          И защо тогава проблема е само на едната машина (ако правилно разбирам - за това питах само 1 ли е проблемен)?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Лаптопа е личен, ползвам го на работа щото на него е всичко което ми трябва, просто го включвам с кабел на същия рутер на който е и служебния.Описвам ти точно проблема.Ако сърфирам в нета , нещо да прочета, да потърся, да извършвам плащания с транскард, или прехвърлям суми, или си чета пощата и изпращам писмо, няма проблеми.Ако пиша в нашия форум също нямам праблеми до момента в който реша да сложа емотикона в края на поста.И когато натисна публикувай отговор - нета изчезва, просто не зарежда.Ако отворя нов прозорец и кликна примерно на абв - то, не зарежда.Все едно че си дръпнал кабела, само дето пише че е конектнат.Рестарт и всичко е ок.До първата емотикона.Ако само пиша няма проблем.Понеже там има сървър и възможно ли е да има някакви ограничения.Този номер го прави и в друг сайт. Също и ако разглеждам списъка с клипове във вибокса няма проблем до момента в който реша да видя някой клип.Възможно ли е антивирусната на сървъра да ги чете като нещо си и да ме изхвърля, или системния да е сложил някакви ограничения.Ма пък не ги прави всеки ден, има дни когато няма проблеми.Еми един е проблемен.Сега пиша от в къщи от настолния и нямам проблеми.Софта е 1 към 1 едно.Е на не спира и емотките се побликуват.
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 23:06.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Същия тоя лаптоп дето прави тези номера включен към друг интернет (домашен, на приятел) прави ли същото или не?
              Служебния компютър прави ли същото или не?

Comment

Бягай далече от тия мизерници!!!
                sigpic
                Subaru Legacy 3.0 H6
                Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                0888 511 533 - Бонев

Comment

Е ся съм на работа и ще пробвам да сложа емотка.

Е ми сега става.Като почне да го прави, ще пробвам на служебния, ако и там е така, повредата не е у мен ако не - не знам.

Comment

Това е начина, трябва да се установи дали е от конкретната машина или мрежа, че да се търси по-дълбоко.

Comment

Ето сега пак го направи във вибокса на клип.Имам едни приложения които ми показват натоварването на процесорите и паметта.В момента на забиването използват 70-80 процента от ресурса си.Операта ми изкарва някакво съобщение че има само 260 или около това свободна памет от 2 гб.Трябвало да рестартирам приложението за да работи нормално.Само че проработва само след рестарт на компа.Как да открия какво ми сбъгясва връзката.

---------- Post added at 12:10 ---------- Previous post was at 12:08 ----------

След рестарта, паметта е на 32 процента , а двете ядра на 5-8 процента.

Comment

Имаш проблем с машината явно, щом вдига такива натоварвания от клип или емотикон.
                        Е сега вече има логика да тестваш с лайв дистрибуция.
                        Другото което ми хрумва е просто прегряване, на мен така един ми прави номера ако го прегрея (не е лесно но мога) и разпада Уайрлес а... но се оправя с репеър на същия.
                        А ако е на 2 и повече години като нищо може да е зацапан и да не се охлажда добре.

На първо време преинсталирай флаш плеъра и драйверите на видеото и мрежовите карти, а ако има някой да разбира да го отворите и почистите.

Comment

Ми нямам проблем да го отворя и да го почистя, конфигурациите аз си ги събирам/без лаптопа/ с преинстал на софта също нямам проблеми.Ще направя пълен преинстал на лаптопа и ще пиша за резултата, да не ви занимавам повече с тез емотки.

Comment

Ми нямам проблем да го отворя и да го почистя, конфигурациите аз си ги събирам/без лаптопа/ с преинстал на софта също нямам проблеми.Ще направя пълен преинстал на лаптопа и ще пиша за резултата, да не ви занимавам повече с тез емотки.
                            Пробвай първо с почистване, драйвери и всичко що е адоуб... с пълна преинсталация няма да знаеш какво е и може пак да почне някога.

Comment

Абе имам съмнение, че последната версия на операта има някакъв бъг, и едно приложение за ИЕ, - ant.com, сваля безпроблемно клипове от много сайтове.Ама не знам какво общо имат с емотките.Ще си поиграя другата седмица.

А и един въпрос, след като завърша нова инсталация, как мога да съхраня диск С, така че ако стане оакване на системата след време да го възстановя в момента след завършване на инсталацията, че да не си играя с нов преинстал, щото сменам боот скрина и програмите докат ги направя минава цял ден.
                              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 12:54.

Comment

Избираш ли емотки от линка "[More]"? Защото са цели 323 анимирани gif-a, а подобна ситуация с много такива анимирани gif-a съм го виждал да товари някои версии на IE и Mozilla. Друг браузър също не е застрахован. Когато бях админ на един друг форум имаше много оплаквания от забиване на браузери и т.н. при отваряне на прозорец с много иконки ... Както и да е , с последна версия на читав браузър това не би се случило дори и на слаба машина.
                                vbox7 използва технологии, който товарят cpu много повече от клип в youtube примерно.
                                Преди да разглабяш каквото и да е си виж температурите в симулирана ситуация с голям load на CPU. Примерно с програма от рода на Everest/AIDA64.
                                Преинстал е нужен много по-рядко отколкото си мислят повечето хора. Пусни един Spybot - search and destroy да потърси/почисти и ще се учудиш колко неща е имало.

---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:59 ----------

А и един въпрос, след като завърша нова инсталация, как мога да съхраня диск С, така че ако стане оакване на системата след време да го възстановя в момента след завършване на инсталацията, че да не си играя с нов преинстал, щото сменам боот скрина и програмите докат ги направя минава цял ден.
                                С Norton Ghost примерно.
                                ...

Comment

Working...
                                X