Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Духовно израстване? Ех...
Collapse
X
-
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
този празник е такъв от 1922 година
По повод обявяване празника за общонационален министър Стоян Омарчевски казва: „...първата наша грижа е да обърнем погледа на нашата младеж към всичко ценно и светло от нашето минало и да я приобщим към това минало, за да почерпи тя от него бодрост и упование, сила и импулс към дейност и творчество. Нашата младеж трябва да знае, че животът само тогава е ценен, когато е вдъхновен от идейност, от стремеж; само тогава животът е съдържателен и смислен, когато е обзет от идеализъм, когато душите и сърцата трептят за хубавото, националното, идеалното, а това е вложено в образите и творенията на всички ония наши дейци, които будиха нашия народ в дните на неговото робство, които го водиха към просвета и национална свобода през епохата на възраждането и които му създадоха вечни културни ценности през неговия свободен живот...Министерството на народното просвещение определя деня 1 ноември, деня на св. Йоана Рилски за празник на българските будители, за празник, да го наречем, на големите българи, чрез който празник, уреден планомерно и системно, да се обединяват всички усилия в това направление, като тоя ден се превърне в култ на българския народен гений: отдавайки почит към паметта на народните будители, към ония, които като самоотвержени воини, водеха българския народ в миналото към просвета, към свобода, към култура, да вдъхновим младежта чрез техните светли образи към народни и културни идеали.“точка
Comment
-
Ден на народните БУДИТЕЛИ!!!! Събуди се народе! Ако не спяхме за такива думи "свинята" щеше да е напуснал бързо, бързо милото ни форумно общество.
Будителите са тези хора, които дори и с малко са допринесли съм събуждането на населението на тази територия и са го превърнали в народ, в нация.
Лошото, е че слет това нацията явно се е обърнала и е заспала отново непробудно! Защо да не се почитат в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов? И двамата имат принос към изграждането на националното ни самосъзнание, но с различни инструменти и действия.
Лично за мен, изказването на Сускрофа е обидно за българите като нация, за мен като българин и е срамно за него като човек изобщо.Last edited by bouncer; d.m.y г., 15:34.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеДен на народните БУДИТЕЛИ!!!! Събуди се народе! Ако не спяхме за такива думи "свинята" щеше да е напуснал бързо, бързо милото ни форумно общество.
Будителите са тези хора, които дори и с малко са допринесли съм събуждането на населението на тази територия и са го превърнали в народ, в нация.
Лошото, е че слет това нацията явно се е обърнала и е заспала отново непробудно! Защо да не се почитат в един ден Хаджи Димитър и Добри Чинтулов? И двамата имат принос към изграждането на националното ни самосъзнание, но с различни инструменти и действия.
Лично за мен, изказването на автора на темата е обидно за българите като нация, за мен като българин и е срамно за него като човек изобщо."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСамо да вметна, че аз не съм автор на темата.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеИзвинявам се на Багера, за което. Сам отова ли видя от целия пост?
За мен не е проблем, че ти не споделяш моето мнение.
Но мисля, че не си вникнал достатъчно в това, което написах."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеХаресва ми, че имаш позиция.
За мен не е проблем, че ти не споделяш моето мнение.
Но мисля, че не си вникнал достатъчно в това, което написах.
би могъл да пишеш нещо от сорта на - аз не ти честитя щото не виждам за каквоточка
Comment
-
-
От повечето мнения до тук виждам само колко сме недорасли духовно ...
Почитането на делата на предците е въпрос на вътрешно усещане, самосъзнание, и възпитание още от най-ранна възраст. Дете, закърмено с чалгица и интернет-чатчета няма как да усети значимостта на онези дела - па били те създаването на няколко тома чудесна поезия, или затриването на някоя орда башибозук, за да спасиш сънародниците си от грозна участ...
Вечна памет на народните будители, дълбок поклон и пред тези, които и сега се опитват да събудят заспалото стадо! Поклон и пред учителите, опитващи се да налеят поне малко акъл и познания в празните глави на днешната младеж - шапка свалям за ентусиазма и саможертвата !
Comment
-
Мда, тук съм съгласен, че е така.Будителите е ясно кои са, за тия, които са будни.
Но те винаги са били малцинство, да не се лъжем.Днес, обаче, точно в този период, почти няма будители.И това се дължи, може би на факта, че трябва още да се поразвием, за да се появят отново.Но аз съм оптимист, дето е текло, пак ще течеLast edited by fred; d.m.y г., 19:47.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщениеОт повечето мнения до тук виждам само колко сме недорасли духовно ...
Почитането на делата на предците е въпрос на вътрешно усещане, самосъзнание, и възпитание още от най-ранна възраст. Дете, закърмено с чалгица и интернет-чатчета няма как да усети значимостта на онези дела - па били те създаването на няколко тома чудесна поезия, или затриването на някоя орда башибозук, за да спасиш сънародниците си от грозна участ...
Вечна памет на народните будители, дълбок поклон и пред тези, които и сега се опитват да събудят заспалото стадо! Поклон и пред учителите, опитващи се да налеят поне малко акъл и познания в празните глави на днешната младеж - шапка свалям за ентусиазма и саможертвата !sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Будители сме всички ние!
Всеки има задължението да посее гордост в детето си!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеБудители сме всички ние!
Всеки има задължението да посее гордост в детето си!Кратко, точно и ясно!
Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Гордост от какво?
Какво значение има за едно дете, живеещо с алкохолизиралия се напълно свой баща, че той в миналото е бил велик будител. /образно казано/
Да ги заблуждаваме какъв велик народ сме, че сме най -умните и най -красивите. Стига бре.
Предпочитам да възпитам здраво стъпил на земята реалист с ясна представа за цената на държавата и народа си, както и на своята собствена цена.
"Ако не си знаеш цената не се мисли за безценен""Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment