Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеКакво е задължително и какво става в действителност са две коренно различни неща. И все пак никой не каза кога за последно си е направил качествен предлед на очите."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Нелепо или не - факт. Пътят като такъв или липсата му е огромен фактор. Аз пътувам от работа само по тъмно. Това означава 15-20 пъти месечно. Налага ми се просто да имам повече светлина.
Друг въпрос - колко от вас са си проверили този 1-1,5 % наклон на фаровете? С ксенон или без, няма значение.
Comment
-
Когато се разчепкат всички причини и обстоятелства свързани с разисквания проблем за едни уж нищо и никакви фарове се разкрива цялата грозна картинка в държавата ни - скапана инфраструктура, необорудвана и често неадекватна полиция, некачествени стоки и услуги, че даже и здравеопазването има двоя дял.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
и пак стигаме до прозрението че не китайските ксенони са виновни за нещо, а човешката простотия.
освен очните прегледи, още има хора които си слагат 100 ватови крушки,още има хора които минават ГТП по другия начин, още има хора които си "регулират" късите като нарочно ги вдигат в небето. между другото при камионджиите е разпространен следния чалъм- разменят се буксите на фаровете. на къси левия свети къси, десния-дълги. като му премигнеш и те осветява с левия на дългиточка
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеКогато се разчепкат всички причини и обстоятелства свързани с разисквания проблем за едни уж нищо и никакви фарове се разкрива цялата грозна картинка в държавата ни - скапана инфраструктура, необорудвана и често неадекватна полиция, некачествени стоки и услуги, че даже и здравеопазването има двоя дял.
В по-голямата си част ние сме едни мрънкалници.
Мрънкаме, че няма ред, а когато някой реши да го въдворява, мрънкаме, че нещо друго не е наред и се чудим с какво да се оправдаем.
Народопсихология, какво да се прави.
Това, че една улица не е осветена, означава ли, че аз трябва да си слагам прожектори на главата, вместо да си купя фенерче."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе мисля, че това, че някой бута 50 лева, за да не минава на очен е проблем на здравеопазването.
Мрънкаме, че няма ред, а когато някой реши да го въдворява, мрънкаме, че нещо друго не е наред и се чудим с какво да се оправдаем.
Това, че една улица не е осветена, означава ли, че аз трябва да си слагам прожектори на главата, вместо да си купя фенерче.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНе мисля, че това, че някой бута 50 лева, за да не минава на очен е проблем на здравеопазването.
Това, че една улица не е осветена, означава ли, че аз трябва да си слагам прожектори на главата, вместо да си купя фенерче.) Лекарите си го правят съвсем доброволно.
За мрънкането,абсолютно вярно е. На теория всичко се знае и се прави,но стигне ли се до действие и се започват оправданията.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПонякога личния лекар прави тази заверка дори и без пари, защото няма направление да те прати на офталмолог.
---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:31 ----------
Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщениеНе съм виждал да се бутат 50 лв, ама както и да е (то няма и смисъл,прегледа е 15 лв.) Лекарите си го правят съвсем доброволно.
За мрънкането,абсолютно вярно е. На теория всичко се знае и се прави,но стигне ли се до действие и се започват оправданията.
Има и много хора, които имат средства и не искат да си губят времето.
Проблемът е, че с тези ксенони и очите ще ни заминат бързо, бързо."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЗа медицинско не трябва направление.
---------- Post added at 09:34 ---------- Previous post was at 09:31 ----------
Да, но ако имаш проблем с очите минаваш само по-начина с 50 лева.
Има и много хора, които имат средства и не искат да си губят времето.
Проблемът е, че с тези ксенони и очите ще ни заминат бързо, бързо.
искам да ти кажа също че много теоретизираш. светлината от ксеноните измаря очите много по-малко и детйлите по пътя са много по-различими. дори и срещу теб да свети, заслепяването е по-поносимо от халогенна лампа. говорим разбирасе за регулирани фарове и това СА фактите !точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеайде бе, плащаш си такса,плащаш медицинско и ако те пратят на офталмолог, още една такса. както и да го гледаш - 15лв. моето като го вадих, не ми правиха преглед. попитах личния лекар за преглед и той ми каза - що, проблеми ли имаш
искам да ти кажа също че много теоретизираш. светлината от ксеноните измаря очите много по-малко и детйлите по пътя са много по-различими. дори и срещу теб да свети, заслепяването е по-поносимо от халогенна лампа. говорим разбирасе за регулирани фарове и това СА фактите !
Всеки личен си отговаря за действията.
Нищо не теоритизирам. Практиката ми на шофьор показа, че ксенона ме дразни в пъти повече от бялата класическа светлина."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
медицинско за очен преглед се издава..... ами от очен лекар. за да отидеш при него ти трябва направление от личния лекар. реалността е друга, личния лекар вади бланката, бие печатите, пише и ти взима парите.
това че ти си наопаки на целия свят, вече го разбрахме.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениемедицинско за очен преглед се издава..... ами от очен лекар. за да отидеш при него ти трябва направление от личния лекар. реалността е друга, личния лекар вади бланката, бие печатите, пише и ти взима парите.
това че ти си наопаки на целия свят, вече го разбрахме.
---------- Post added at 11:09 ---------- Previous post was at 11:00 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениемедицинско за очен преглед се издава..... ами от очен лекар. за да отидеш при него ти трябва направление от личния лекар. реалността е друга, личния лекар вади бланката, бие печатите, пише и ти взима парите.
това че ти си наопаки на целия свят, вече го разбрахме.
Факт е, че здравната каса заплаща на ОПЛ за извършена дейност по прегледи за заболяване, диспансерни прегледи и ежегодните профилактични прегледи по опр. от НЗОК и МЗ стандарт и никъде в рамковия договор не се споменава за Медицинско свидетелство за работа. За неговата част от медицинското ОПЛ ще таксува пациента 1.80лв., обаче за прегледите от специалисти със сигурност няма основания да издаде направления и като частни прегледи при специалист те се таксуват минимум по 15лв. 5 х 15лв. + 1.80лв. = 76.80лв. За да се избегне това има две практики:
1) Правлината е - отивате в едно ДКЦ и на регистратурата казвате, че искате медицинско за работа. Тогава то ще ви бъде издадено с печатите на всички необходими специалисти на цена, каквато е решена от ръководството на ДКЦ - 5-10лв. Документът е формално изряден, но доколко сте бил прегледан - няма да коментирам;
2) Масова, абсолютно неправомерна практика е ОПЛ сам да заверява заключенията на специалистите с личния си печат. Това е допустимо само за специалиста по Вътр. болести и то ако има такава специалност."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment