Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Нарпотив, много добре си звучи колегата, проблема е инфраструктурен в 80% от случайте - когато наблъскаш много коли на малко площ е напълно нормално те да се блъскат......колите за 20 години се увеличиха в пъти, пътищата не увеличават площа си дори и минимално....
    Тва за престъпноста също е така - в държавите с висок стандарт битовата престъпност е на много ниско ниво, огранизираната така или иначе не и пука......
    Битовата престъпност е ниска, защото полицията играе своята репресивна роля, каквато тук не играе.
    Мисля, че доста големи пробиви и булеварди се изградиха.
    Еми вземете да се возите по двама трима, аз като тръгна сутрин във всяка стара коруба все по един левентин гледам.
    Оправдание за нарушаване на установен ред няма.
    Не мога да набия някое дете и да му взема парите и после да мрънкам пред съда, че съм бил гладен.
    Пословични сме с мрънкането си. Като се сетя, когато съобщиха за камерите какъв вой се надигна, ааааа, свободата ни, неприконовенноста ни, абе ква свобода бе?
    "Свободата означава с радост да се подчиняваш на определени правила"
    Ще взема за подпис да си го сложа.

Гаражният ксенон е като гаражната ракия, веднъж, два пъти трови, ама как си требе.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Гаражният ксенон е като гаражната ракия, веднъж, два пъти трови, ама как си требе.
      Не е ясно коя е по-малката злина - нефабричен ксенон и мъждукащи фарове с изпънал жили от втренчване шофьор зад тях.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Не е ясно коя е по-малката злина - нефабричен ксенон и мъждукащи фарове с изпънал жили от втренчване шофьор зад тях.
        Ааа фабричните фарове си светят много добре, стига да са изрядни технически!
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
          Ааа фабричните фарове си светят много добре, стига да са изрядни технически!
          А, това е най-голямата злина, ако не са изрядни.
          sigpic

Comment

Не мисля,че ксенона е чак толкова важен за добра видимост,извън града при добра пътна маркировка и велосипедисти със съответните светлини и отразители ,видимостта е добра,маркировката е много важно нещо за да се следи безпроблемно пътя.В града е достатъчно уличното осветление да работи нормално за да се вижда добре.Част от хората си слагат ксенон за да тежкареят,както например карането с включени фарофе за мъгла ,когато това не е необходимо.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Преди малко си направих един експеримент, който споделям сега с вас. На една от късите светлини сложих обикновена крушка Phillips HB3 (9005) 65W. Другата е с ксенон Luxima HB3 (9005) 35W 6000K.
              Понеже нямам луксомер, използвах вградата скала за експонация на фотоапарата. Там немога да ката точно интензитета, но мога да го сравня.
              Направих 2 замервания. Едното - на всеки фар поотделно, на разстояние 1 педя от стъклото (230 -250 мм). Индикатора показа, че интензитета на халогенната крушка е малко по-висок от този на ксеноновата.
              Повторих експеримента от 2м. Резултатите бяха равни.
              Направих и една снимка пред преграда. Видимо няма разлика в осветеността на двете крушки. Май излиза, че освен за гъзария, ксенона не става за нищо друго. Скоро май ще изкубна всички герлянди, че и без това много бягам от оригинала с тия герлянди, отделно броя на причините да ми изгасне някоя ламба по време на движение нараства.
              Надъхал съм се на халогенни крушки Phillips Blue Vision, но цената от 38лв/бр. хич не ми харесва.

Следващите 2 снимки са правени с едни и същи ръчни настройки на фотоапарата. Вижда се, че интензитета е почти еднакъв. Същото ми го показа и вградения светломер в апарата:

Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Мисля, че доста големи пробиви и булеварди се изградиха.
                Къде в София ли?
                Пуснаха 5-6 км околовръстно и част от някаква магистрала.........
                По пътя за морето дето секи август мре маса народ вече 15 години не може да се сглоби една магистрала, всичко се кърпи, а не се прави.......а ако вземе че се направи, след 2-3 години е същия леш.......
                "Свободата означава с радост да се подчиняваш на определени правила" - може и така да е, но когато тия "определени правила" са малоумни ограничения, наложени само и единствено с цел наложителя им да оправдае собствената си невъзможност да тушира причините за проблема, и да прехвърли вината на потърпевшия с оправданието че същия е нарушил скапаните ограничения.......
                Нямам никакви проблеми с това да нарушавам тия правила......така единствено слагам моето тълкувание на тия "правила" пред тълкуванието на същите което ми налага държавата.......предпочитам да знам че за нещо съм си виновен аз, отколкото да знам че ми е виновна държавата........затва правя нещата така както сметна за безопасно за мен, и за околните по пътя.......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Не мисля,че ксенона е чак толкова важен за добра видимост,извън града при добра пътна маркировка и велосипедисти със съответните светлини и отразители ,видимостта е добра,маркировката е много важно нещо за да се следи безпроблемно пътя.В града е достатъчно уличното осветление да работи нормално за да се вижда добре.Част от хората си слагат ксенон за да тежкареят,както например карането с включени фарофе за мъгла ,когато това не е необходимо.
                  Така си е за значението на маркировката, светлоотразителните елементи и знаци, дори при нови такива, които са си рядкост, усещам, че отразяват прекалено силно когато се осветят от ксенона.
                  А при нов и гладък мокър асфалт направо си става за слънчеви очила в комбинация с дългите ми, които при мен са само с халогенни крушки.
                  Всичко това се случва без да ми пресветкат отсреща когато карам на къси с ксенона.
                  sigpic

Comment

Аз карам с крушки осрам ,цената им беше такава ,че с малко доплащане можех да си сложа ксенон и съм доволен ,но не помня модела
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Днес отидох чинно в СБА и ми регулираха фаровете. Удоволствието ми струваше 6лв и 10 минути

Според мен цялата тази шумотевица цели следните 2 неща и нищо повече :

- да се стреснат гражданите и като мен да отидат да "кихнат" 5-10лв на СБА или други пунктове, където извършват услугата...

- тези които не го направят да "кихат" на зелените човечета с палките по 20лв...

Дреме му на Бойко или на някой от управата за тва, че разбираш ли китайския,тайванския или таджикистанския ксенон заслепил чичо Гошо или бай Пешо. Не се залъгвайте, че чрез тази акция искат да допринесат за безопастностна на Гошо и Пешо...Просто им трябва "кешовица", а и идват празници зелените човечета и те гащи носят и техните деца искат камиончета да си играят...
                      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 21:28.
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• По-добре да кихнат на пунктовете и да си оправят фаровете, отколкото на полицаите или да заслепят някой.
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          По-добре да кихнат на пунктовете и да си оправят фаровете, отколкото на полицаите или да заслепят някой.
                          Е то на някои им е гордост да светят в небето... такова чувство имам понякога.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Е то на някои им е гордост да светят в небето... такова чувство имам понякога.
                            Не е чувство , реалност е.
                            Днес един субект караше на 2 метра зад мен а фаровете му /не ксенон/ осветяваха огледалото ми за обратно виждане/ не , не страничните ! / Представяте ли си за какъв ъгъл става въпрос щом за 2 метра светлината се отразява в огледалото.
                            ...

Comment

• Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                              Не е чувство , реалност е.
                              Днес един субект караше на 2 метра зад мен а фаровете му /не ксенон/ осветяваха огледалото ми за обратно виждане/ не , не страничните ! / Представяте ли си за какъв ъгъл става въпрос щом за 2 метра светлината се отразява в огледалото.
                              А него някой спря ли го?
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                                А него някой спря ли го?
                                Не, журналистите от телевизията си бяха тръгнали , а служителите на кат си брояха дневния оборот, така де , заети бяха.
                                ...

Comment

Working...
                                X