Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще спира автомобилите, които имат ксенонови фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
    Защото ще настане анархия, затова. Защото ще стане хранилка, затова.
    Благодаря, че го обясни по-добре от мен.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Това не е вярно, че няма нищо в закона:

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
      Глава втора.
      ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
      неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
      ...
      12. по осветителната уредба:
      а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
      изключение на светлините за мъгла;
      б) светлините не са регулирани;

Ето го положението.

ТИП- ако ти е с халогенен фар фабрично, а ти си сложил ксенон, спокойно те глобяват.

Защо сте се запънали като магаре на мост не мога да разбера? Все едно живота ви зависи от това!?
      факт е и се съгласявам че в тази точка закона не е много ясен. ти би ли приел че моя автомобил ако мине гтп на преглед на фаровете се установи че лъча и интензитета му са в норми, колата ми е безопасна както за мен, така и за другите, независимо с какви крушки съм.
      точка

Comment

• Имам няколко приятеля с ксенони, които като карат зад мен ми идва да ги убия...но машинките им за реглаж са били счупени ми казват и немогат да ги регулират...ето такива са за убиване!
        Но 90% от заслепяващите ме са бусове, тирове и некви халогенки които осветяват млечния път.
        Регулиране му е майката и те това си е, вс друго изказване си е лично мнение!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Това не е вярно, че няма нищо в закона:

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
          Глава втора.
          ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
          неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
          ...
          12. по осветителната уредба:
          а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с
          изключение на светлините за мъгла;
          б) светлините не са регулирани;

Могат спокойно да те глобят по сега действащия закон.
          Ако трябва сляпо да се спазва тази точка от закона, то всеки с Филипс Блу Вижън и Осрам Куул Блу, трябва да мине също под ножа. Защо? Изменен е цвета. Халогенната крушка със стандартно не-посинено стъкло, свети на 3200К.

По повод реглажите - събота вечерта се прибрах в полунощ в София - ей Богу, добре че тогава ми се наложи да пътувам и нямаше почти никакво движение, и по Тракия, и в района на Първомай... защото от всички коли, които караха зад мен, изпреварвах и разминавах, сигурно 1/3 бяха с НЕРЕГУЛИРАНИ фарове, 98% от тях с обикновени жълтеещи халогенки. И въпреки това ме направиха да гледам като надрусан с изцъклени очи, когато се прибрах.
          А имаше трима с ксенони на рефлектори, които перфектен реглаж им бяха направили, чак ми беше кеф да хвърля 2-3 пъти в огледалото, да им се насладя... турските тираджии също са за похвала - перфектно настроени фарове, и въпреки размера им, почти не заслепяваха сравнение с разни грохнали кошляци с "кривогледи" фарове...
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Българите сме уникални единствено и само, когато искаме да се противопоставим на нечий опит да установи ред.
            Готови сме на какви ли философски крамоли, за да се опитаме да изопачим нещата.
            Искаме силна полиция, после ревем от полицейско насилие, без грам да знаем какво точно е това.
            Искаме ред в града, после ревем, че камерите ни нарушавали личното пространство.
            Искаме ред при паркирането, после всички ревем, че синята зона се увеличила.
            Искаме качествени храни, после всички ревем, че стандартите били лоши.
            Та така сега и с ксенона.
            Щом някой е решил да се занимае с този ксенон, то явно има някакъв проблем с него.
            Проблемът е ОЧЕваден, излизаш навън вечер и всичко що е с коли за 2000 лева свети като стар електрожен в Кремиковско хале.
            Младо и старо иска да му е СВЕТЛО НА НЕГО, и грам не му дреме за околните.
            Старата песен на нов глас. На мен да ми е добре е най-важно.
            Да не говорим, че тук става дума и за бесна селска изцепка. Ксенон на таратайка на 10 години седи като прашка на бабешки задник.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Ако трябва сляпо да се спазва тази точка от закона, то всеки с Филипс Блу Вижън и Осрам Куул Блу, трябва да мине също под ножа. Защо? Изменен е цвета. Халогенната крушка със стандартно не-посинено стъкло, свети на 3200К.
              Факт е, че трябва да минат под ножа според сега действащия закон.
              Lexus IS200

Comment

• абе тебе сигурно и уличното осветление ти пречи. и там лампите са тип "електрожен" поне от 30 години. нажежаемата жичка умря отдавна.
                точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  абе тебе сигурно и уличното осветление ти пречи. и там лампите са тип "електрожен" поне от 30 години. нажежаемата жичка умря отдавна.
                  На мене нищо не ми пречи, тука изясняваме законовата обстановка каква е.

А относно нажежаемата жичка- не бързай да я отписваш.
                  Lexus IS200

Comment

• Ми те точно ЕС я отписаха, като забраниха производството й... не сме ние... в същото време ни забраняват да преминаваме напред (поне ако съдим по законодателствата на Германия, Англия, Русия и т.н. за ксеноните), като ни карат все още да си караме с нажежаемите жички... тва интересите, свързани с милиони - майката си трака, ей... първия картел в човешката история - точно "крушкаджиите"...
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

горното беше към прасчо.

закона в момента го тълкуваш както изнася. какво значи тип и цвят.
                      и да се разберем какво искаме - да караме с регулирани фарове или просто да забраним ксенона.
                      точка

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                        Щом някой е решил да се занимае с този ксенон, то явно има някакъв проблем с него.
                        Не, никой не е тръгнал да се занимава с него, медиите видяха бай ти Алекси да говори за фарове и прочее преди 1ви ноември, някоя от тях пусна партенката че щяло да се спира от движение тия дето са с ксенон и простия зомбиран народ пусна по 2 такива теми у секи форум с ужаса че ся ще му секнат гъзарииката......
                        Аз не чух някой от КАТ да каже в прав текст - Ксеноните ще бъдат забранени - Каза се че ще бъдат спирани коли с нерегулирани ксенони, което е много по различно - тва означава и че другите ще са спирани, но за нерегулирани фарове........което е различно......
                        Проблем може да има и с другите светлини, те също заслепяват все пак.......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Законовата обстановка в ЗДвП е - да го направим неразбираемо и тълкуваемо, че да можем да тормозим стадото за пари под масата.
                          Същото като с понятието несъобразена скорост.

Има си стандарти, да се приемат и да се приключва.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• И тука гледам всички си карат със самоделния ксенон и никой не им казва нищо. Иначе аз си карам със 100/90W и ноща е ден и няма как да ме спрат от движение
                            VW Golf 4 1.9 TDI GTI+GTB2260VK

Comment

• Онази вечер бях засякъл колега ,рейсър от Бургас с черна 156ца , който ми изпече врата с афтърмаркетските си сини ксенони без лупи.... един приятел си сложи много мощни диоди отпред и отзад на стопа за мъгла , и такива ги препарира с по някой друг блиц..
                              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Ксенон с над 6000к е мн гадно да ти свети. Преди ден един такъв кара зад мен, ужасТ!
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X