Известие

Collapse
No announcement yet.

156 Sportwagon VS Lancia Lybra VS нещо трето..?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156 Sportwagon VS Lancia Lybra VS нещо трето..?

...
    Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:19.

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Колебая се между двете белли макини...
    Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
    Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...

За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...

Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...

Либрата е може би една идея по-комфортна и по-надумкана с екстри, обаче за мен този модел е тотална грешка откъм визия. Отпред прилича на москвич от онези преди осмаците, отврат, поне за мен.
    Има ужасен сблъсък между визията отзад и отпред. Хубаво, отпред била ретро, еми ок, ама направете я и отзад ретро.
    Твърдо залагам за SW 1.9 JTD.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Имам 156 2.4 и както всички знаем проблема е в слабото и скъпо окачване.Имам роднина с Либра комби 1.9,взе я на 300 000 реални направо от автовоза -за 110 коня колата се изтрелваше,а от лятото вече сме кантарче,след като и сложиха некъв чип на АБТ.Откъм окачване е доста по здрава,доста устойчива(само за комбито имам наблюдение),може би сам си забелязал че седана е по-скъп.Абе като цяло Либрата си е по-оферта,но въпреки че знаех всичките тези неща си купих 156,защото интериора и ексериора ми допадат повече.Наистина вътре Либрата е по-разглезена,но не е мой тип,някакси по елегантен и изтънчен е,докато при 156 си е по към самолетите и спорта историята Както и да е стига ненужни приказки -Либрата е с по-евтино и здраво окачване,за визията-всеки има очи и сърце да си преценява
      Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
        Да, за визията коментарите просто са излишни, защото красотата е в окото на гледащия...
        За окачването и аз знам, че е доста по-ок откъм пари при либрата... Лошото е, че с тая алкантара вътре повечето имат зловещо окаян вид...
        Дайте и някакво предложение за друго в този клас или тия са истината..?
        А имате ли няблюдения върху 1.8 мотора на ланчията - гледам, че повечето седани са с такъв... За големия 5.20 само негативани неща съм чувал, така че ако случайно изпадне някаква качествена бензинка ще е с 1.8 4.16...
        За дизела ясно...
        Абе, око,око, ама ако нещата са сравними.
        Не мисля, че ще намеря някой, който ще хареса предницата на либрата повече от тази на 156.
        Дълго време ще я гледаш тази кола все пак.
        Тук не се избира между 147 и 156 като визия все пак.
        Щом става дума за италиански двигатели, май няма нужда да търсиш бензинов. Аз карам бензинов, и няма да повторя, следващата алфа, каквато и да е тя, ще бъде дизел.
        Трети добър вариант е ФИАТ стило, комби пак с 1.9 jtd.
        п.п. спокойно, няма да пиша повече, това мисля да ми е последното мнение.))
        К.М.

Comment

Кой ви е казал, че Либрата е стабилна?!? В сравнение със 156 е като лодка по завоите. Аз бях пред тази дилема преди 4-5 години, когато още карах една Дедра и повече гледах за Либра комби в немското мобиле, но постепенно реших да е 156 вагон и не съжалявам за избора си. Либрата има повече екстри, т.е. повече неща за разваляне Задните надлъжни носачи на Либрата струват майка си и баща си, повече отколкото цялата предница на 156, така че сам може да си направиш сметката.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Колебая се между двете белли макини...
            Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
            Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...

За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...

Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
            Не разбрах дали държиш да е италианка,или не?!
            Трети добър вариант,според мен е Митсубиши Галант 2.0/90к.с. комби
            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...979&f1=details
            Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
            Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
            Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Лагуна комби?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Може да погледнеш и за Марея JTD има някой доста добри екземпляри и са на смешни цени.
                Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Лагуна комби?

Лагуната не става.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Според мен красотата е в спортвагона на алфа...
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!

п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак?
                      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                        И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!

п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак?
                        РСВ...имаше някога в БДЖ)...сега незнам не съм патувал скоро
                        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                          Абе аз от една седмица разглеждам "на живо" по къщите какво се предлага и от алфа и от ланчиа, само, че говорим за толкова брутални кенефи, че най-вероятно ще е първото читаво на което попадна, което и от изброените да е (освен ако някой не каже нещо съвсем негативно за стилото, и то влиза в списъка)...
                          Провери във форума на фиат, какво ще ти кажат за стилото. Автомобилът е доста по практичен от алфата откъм багажно пространство, а и дизайна си личи, че си е от апенините.
                          За електрониката не знам, но двигателя си 1.9 jtd, здрав, надежден и икономичен.

п.п. Не се удържах за още едно коментарче.
                          К.М.

Comment

156 СВ е най-добрия избор каквото и да си говорим от изброените коли. Стилото не е твоита кола определено Покарай такъв кош и ще разбереш сам.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ако ти трябва кола за багаж, Лагуната е твоята кола.
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                              X