...
Известие
Collapse
No announcement yet.
156 Sportwagon VS Lancia Lybra VS нещо трето..?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеКолебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...
За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...
Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
Либрата е може би една идея по-комфортна и по-надумкана с екстри, обаче за мен този модел е тотална грешка откъм визия. Отпред прилича на москвич от онези преди осмаците, отврат, поне за мен.
Има ужасен сблъсък между визията отзад и отпред. Хубаво, отпред била ретро, еми ок, ама направете я и отзад ретро.
Твърдо залагам за SW 1.9 JTD."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
-
Имам 156 2.4 и както всички знаем проблема е в слабото и скъпо окачване.Имам роднина с Либра комби 1.9,взе я на 300 000 реални направо от автовоза -за 110 коня колата се изтрелваше,а от лятото вече сме кантарче,след като и сложиха некъв чип на АБТ.Откъм окачване е доста по здрава,доста устойчива(само за комбито имам наблюдение),може би сам си забелязал че седана е по-скъп.Абе като цяло Либрата си е по-оферта,но въпреки че знаех всичките тези неща си купих 156,защото интериора и ексериора ми допадат повече.Наистина вътре Либрата е по-разглезена,но не е мой тип,някакси по елегантен и изтънчен е,докато при 156 си е по към самолетите и спорта историятаКакто и да е стига ненужни приказки -Либрата е с по-евтино и здраво окачване,за визията-всеки има очи и сърце да си преценява
Alfonso 1.3 Boxersigpic EX
Alfonso 156 2.4 140 -new breed
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaДа, за визията коментарите просто са излишни, защото красотата е в окото на гледащия...
За окачването и аз знам, че е доста по-ок откъм пари при либрата... Лошото е, че с тая алкантара вътре повечето имат зловещо окаян вид...
Дайте и някакво предложение за друго в този клас или тия са истината..?
А имате ли няблюдения върху 1.8 мотора на ланчията - гледам, че повечето седани са с такъв... За големия 5.20 само негативани неща съм чувал, така че ако случайно изпадне някаква качествена бензинка ще е с 1.8 4.16...
За дизела ясно...
Не мисля, че ще намеря някой, който ще хареса предницата на либрата повече от тази на 156.
Дълго време ще я гледаш тази кола все пак.
Тук не се избира между 147 и 156 като визия все пак.
Щом става дума за италиански двигатели, май няма нужда да търсиш бензинов. Аз карам бензинов, и няма да повторя, следващата алфа, каквато и да е тя, ще бъде дизел.
Трети добър вариант е ФИАТ стило, комби пак с 1.9 jtd.
п.п. спокойно, няма да пиша повече, това мисля да ми е последното мнение.))
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Кой ви е казал, че Либрата е стабилна?!? В сравнение със 156 е като лодка по завоите. Аз бях пред тази дилема преди 4-5 години, когато още карах една Дедра и повече гледах за Либра комби в немското мобиле, но постепенно реших да е 156 вагон и не съжалявам за избора си. Либрата има повече екстри, т.е. повече неща за развалянеЗадните надлъжни носачи на Либрата струват майка си и баща си, повече отколкото цялата предница на 156, така че сам може да си направиш сметката.
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеКолебая се между двете белли макини...
Ланчиата ако е, сигурноо ще е седан, щото там спортвагона ми грознее, а пък при 156 ми е обратното...
Колата трябва да е с 4 врати и с възможно по-икономичен мотор; като големина, 156 sw е макса (тоест 166 не е в играта). Глеадм и 147 с 4 порти ама нещо ми малеят...
За двигател мисля да е 1.9 нафта, но като ги разглеждам от няколко дена по автокъщите, ми се струва, че бензиновите са по-запазени, особено ланчиите...
Та кажете какво мислите, коя е по-... според вас и ако има трета в класа на тези две, кажете и за нея...
Трети добър вариант,според мен е Митсубиши Галант 2.0/90к.с. комби
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...979&f1=detailsAlfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.
Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.
Comment
-
Лагуна комби?Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЛагуна комби?
Лагуната не става.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Според мен красотата е в спортвагона на алфа...По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
И аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!
п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак?ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеИ аз доста се борих със себе си, но болестта надви - 156 SW е колата!
п.п. Абе сега като имам два вагона, означава ли че имам влак?)...сега незнам не съм патувал скоро
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaАбе аз от една седмица разглеждам "на живо" по къщите какво се предлага и от алфа и от ланчиа, само, че говорим за толкова брутални кенефи, че най-вероятно ще е първото читаво на което попадна, което и от изброените да е (освен ако някой не каже нещо съвсем негативно за стилото, и то влиза в списъка)...
За електрониката не знам, но двигателя си 1.9 jtd, здрав, надежден и икономичен.
п.п. Не се удържах за още едно коментарче."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Ако ти трябва кола за багаж, Лагуната е твоята кола.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
Comment